Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie do mam o bujak dla dziecka

Polecane posty

Gość gość

Pytanie może głupie ale w końcu po to jest forum- chce kupić bujak dla dziecka, od kiedy można go używać? Od początku? Jak długo on służy dziecku? Można kupić jakiś co dłużej posłuży? Jaki najlepiej? Jakiej firmy?

Gość gość
Od 3mz. Ja mam zwykły leżaczek FP, służy już 1,5 roku.

Gość gość
Polecam jakiś prosty bez udziwnień, jakiś melodyjek, pałąków, wibracji.. ale za to z wkładką dla maluszka oraz z szelkami. Dzięki szelkom (o czym się przekonałam) mogłam przenosić dziecko ze sobą z pokoju do kuchni itp. w razie potrzeby. Ja nie pamiętam, kiedy swój kupowałam, ale na pewno dziecko miało w nim zdjęcie mając 2 miesiąc.. a bujak ten chyba jest od urodzenia. Kupiłam taki jak na fotce (na końcu podam link) używkę za 40zł w 2013 roku.. nowe są drogie. W każdym razie udało mi się dostać w świetnym stanie.. Dodam, że materia w porządku, prałam w pralce, ręcznie.. plamy schodzą bez problemu. Do kiedy używać leżaczka, to ciężko powiedzieć. .. zależy od wagi dziecka i jego "pomysłów". Ten co mam miał opis 0-6 miesiąca, 9kg wagi.. nie wiedziałam czym się kierować w sumie.. pewnie producent się jakoś zabezpieczył, że niby dziecko powyżej 6 miesięcy jest *****iwe, może wypaść itp.. mój sobie czasem wchodził mając ponad rok.. bo lubił..nawet chyba starszy był to sobie siadał "dla zabawy".. natomiast wiadomo, że późniejsze używanie zależy od dziecka.. ten leżaczek ma regulowane oparcie, dziecko w nim piło mleko (syn w 4 miesiącu miał opanowane trzymanie butelki, więc nikt go nie karmił, sam trzymał), było karmione z łyżeczki itp. Czasem się zdrzemnęło. Generalnie fajna sprawa leżaczek, jeśli masz wkładkę dla maluszka i możesz go przenosić. https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSCjnADM-lRX9axZOCcezUQwqbliCDPpaU60YGvnY1GLtyKWGDy

Gość gość
aaa pisząc szelki nie miałam na myśli szelek zabezpieczających dla dziecka tylko uchwyty do przenoszenia, tak jak mają niektóre gondole w wózkach

Gość gość
A ja z doświadczenia szczerze Ci polecam hustawke hybrydowa Bright Star. Miałam i hustawke i leżaczek FP i huśtawka sprawdziła się super. Jest na baterie i sama buja dziecko, ma śliczne melodie i jest bardzo ładna.

Gość gość
tak, tak.. nie ma to jak przyzwyczaić dziecko do bujania... leżaczek ma służyć do tego, by dziecko chwilę w nim poleżało, gdy jest taka potrzeba.. żeby mogło być blisko rodzica, albo żeby można go było nakarmić.. a nie do tego, żeby przebywało w nim dla bujania czy huśtania...

Gość gość
Dzięki za rady:)

Gość gość
Ja tez mam Fisher price do 18kg córa miala od 3 miesięcy a może i wczesniej a do teraz się sprawdza juz ponad rok

Gość gość
polecam bujak fisher price Bgm57 :) zanim kopiłam przeczytałam, ze pomaga na kolkę. Syn miał takie kolki, ze nic mu nie pomagało i nie lubił leżeć w bujaczku. Drugi synek ma łagodne kolki i rzadko :) bujaczek faktycznie wtedy pomaga (wibracje!) i maluch lubi w nim leżeć, można z rak go na trochę odłożyć :) Polecam :) Leży w nim od 1 miesiąca, a do kiedy... to zależy jak szybko utyje do określonej wagi ;) http://www.ceneo.pl/28853983

Gość Trele-Morele

Po bujaki i skoczki zapraszamy na www.trele-morele.eu