Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

invisib5

Zakochana w koleżance hetero

Polecane posty

Temat niby prosty ale dla mnie naprawdę skomplikowany. Zacznę od tego że mam 16 lat i wiem, że będzie "jesteś młoda, zmieni ci się". Może i tak ale nie wiem co robić w TYM momencie. Nigdy nie podobały mi się dziewczyny, związek wyobrażam sobie z chłopakiem i odrzuca mnie myśl o stosunku między dwoma kobietami. Jednak poznałam dziewczynę i od tej pory (trwa to już 8 miesięcy) nie mogę przestać o niej myśleć, a w ciągu ostatnich dwoch tygodni to się nasiliło. Po prostu czuję że zakochałam się silniej niż kiedykolwiek. Wiem, że ona jest hetero i kiedy na żarty rozmawiamy i mówię jej coś o tym to śmieje się ale podkreśla że podobają jej się tylko chłopcy. Jak przy niej jestem to nie mogę normalnie funkcjonować no i nie wiem co robić. Powiedzieć jej to? Czy raczej nie? Boję się że nasze relacje się pogorszą. Wiem że temat był tu poruszany kilkakrotnie jednak żaden z przejrzanych mi nie pomógł. Co wy byście zrobiły na moim miejscu? A może są tu takie z was ktorym kiedyś koleżanka wyznała milosc a wy jesteście hetero,/jaka byłaby wasza reakcja gdyby przyjaciółka wam teraz powiedziała taką rzecz?

Gość gość
Nie mówiłabym o uczuciach nikomu, jeżeli nie mam pewności, że osoba ta może czuć podobnie. Ponieważ jesteście młode, ona nie zrozumie, może wyśmiać lub się od Ciebie odsunie i popsują się Wasze relacje. Bądź dla niej miła, tak jak potrafisz i obserwuj jej zachowanie wobec Ciebie. Wyznania nic nie pomogą, bo ludzi mało interesują uczucia drugich osób, ale przede wszystkim ich własne. To co jej powiesz będzie dla Ciebie wielkim przeżyciem, a dla niej , w najlepszym wypadku, nic nie znaczącą informacją i będziesz cierpiała. Jak nie masz przeczucia / pewności, że ona czuje podobnie, niczego nie mów, nie deklaruj się. Staraj się byc z nią, spędzać czas, dawaj jej do zrozumienia o swoich uczuciach spojrzeniem, gestami, dotykami, obecnością, wyrozumiałością, pomocą - to może potrwać trochę, ale na pewno da lepszy efekt. Po pierwsze nie zaszufladkuje Cię jako "kochającą inaczej", po drugie gesty te, zawsze mogą byc odebrane jako po prostu gesty przyjaźni. Jest też szansa, że w ten sposób zmienisz jej nastawienie ...

Tak myślałam, że lepiej nie mówić, tylko ciężko to utrzymać w tajemnicy. Ale dziękuję Wam bardzo za pomoc :)

Gość Undertale

Ja mam taką samą sytuacje a mam tylko 11 lat... 😔 Wiem że moja bff jest hetero i akceptuje homo... Zapytaj się jej czy akceptuje bisexualistów lub homoseksualizm. Ja mojej bff zamierzam to powiedzieć ale trochę później