Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy robicie dzisiaj normalny obiad?

Polecane posty

Gość gość

jak w temacie :) jakiś normalny czy już świąteczny? czy w ogóle pościcie dzisiaj jeszcze czy nie?

Gość gość
ja jade do tesciow a na jutro obiad ugotowalam wczoraj - potrawke z jagnieciny , tylko odgrzeje :)

Gość gość
nic nie sweiece mam w d000pppie swieta.swieta sa dla ludzi wierzacych.mam remont mieszkania i mnie nie obchodza zadne swieta.

Gość gość
ale jecie dziś mięso? jest dziś w końcu post?

Gość gość
nic nie sweiece mam w d000pppie swieta.swieta sa dla ludzi wierzacych.mam remont mieszkania i mnie nie obchodza zadne swieta. x skąd tyle jadu? może by Ci się przydała wizyta w kościele :) po co w ogóle się tu wypowiadasz, nie wierzysz...OK, ale omijaj takie tematy. Jak nie masz nic mądrego do powiedzenia to nie pisz nic. Idź sprzataj po tym remoncie, zajmij się farbami, klejami a nie marudź :)

Gość gość
ja tez jestem niewierzaca a do tesciow jezdzimy co roku na wielkanoc w sobote na obiad dzisiaj i jutro i pojutrze jemy normalne sniadanie , nie poscimy , nie swiecimy po prostu wolne od pracy

Gość gość
ja robię właśnie gulasz.

Gość hanabanana
Nie gotuję dzisiaj. Nie mam czasu, bo będę robić sałatki, galantynę i piec karkówkę na święta.

Gość gość
co wy macie z ta karkowka , wszyscy pieka karkowki , moja matka tez w kazdo swieto karkowka przeciez karkowka to zaden rarytas , tanie miecho swinskie

Gość gość
Nie gotuje dzisiaj obiadu.. Pieke Tiramisu, robie jajka faszerowane z ( awocado, tunczyk i chrzan) no i Zurek... Zjemy cos miedzy przygotowaniami.Mieszkamy za granica wiec rodzina daleko, Ale ja chce dzieciakom ofiarowac cieple i rodzinne Swieta:) A Wieczorem idziemy do Kosciola ... Wesolych Swiat wszystkim rodakom:)

Gość gość
my robimy żurek

Gość gość
Normalny obiad ziemniaczki kurczak pieczony i gotowane brokuły.Jak ktos chce poscic to posci i caly wielki tydzien a jeszcze onni piatek.A w poscie tak naprawde nie chodzi o to zeby nie zjesc grama miesa tylko aby sie zastanowic nad soba nad innymi,pomoc potrzebującym,odwiedzic samotnych itd.To ze ktos nie zje wedliny ale za to bedzie plul jadem to zadnen POST

Gość gość
co wy macie z ta karkowka , wszyscy pieka karkowki , moja matka tez w kazdo swieto karkowka przeciez karkowka to zaden rarytas , tanie miecho swinskie x ale po co ten komentarz? pozwól innym jeść co chcą i żyć jak chcą. ty zrób sobie kawior z chrzanem a jak ktoś chce karkówkę czy nawet schabowego to niech sobie zje.

Gość gość
To Tiramisu się PIECZE? Od kiedy? :D

Gość gość
my jemy wczorajszą zupę jarzynową, i podjemy sałatki które robie na jutro. WESOŁYCH ŚWIĄT!

Gość gość
To Tiramisu się PIECZE? Od kiedy? X ALE się czepiasz kobieto, święta są, wrzuć na luz :)

Gość gość
niby luźny temat ale tyle zbędnych komentarzy, czy Wy Polacy musicie zawsze doszukiwać się dziury w całym?

Gość gość
Tak, mozna UPIEC biszkopt bądź mniejsze biszkopty nie kazdy kupuje w sklepie szajs

Gość gość
My w ogóle w żadne Święta nie robimy obiadu, chyba że spodziewamy sie gości na obiedzie, albo jeśli jedziemy do kogoś to pomagamy gotować. Ale w tym roku spędzamy Święta w domu, gości będziemy mieć jutro po południu i wystarczy kawa i potem inne jedzenie, ale nie obiad :) w końcu obiad jest codziennie i w Święta można go sobie darować bo i tak jest dużo innego jedzenia :)

Gość AlynaKonkubyna
u nos dzisioj denaturat z fczoraj

Gość KingaStefankaFanka
Oooo zapomniałąm siezalogować :p to wyżej to ja :p

Gość największa fanka
my dzisiaj nie pościmy, ale trwają przygotowania, obiad jest skromniejszy niż zwykle, za to jutro będzie wszystko bardziej smakowało. :) dzisiaj u nas ziemniaki, jajko sadzone i mizeria. :)

Gość gość
Tiramisu robie na biszkopcie- czyli pieke( Do tej ciekawskiej Pani na gorze) wiecej robote ale Jaki Smak:P Jeszcze raz wszystkich pozdrawiam i Zycze wiecej zyczliwosci i Spokoju:*

Gość gość
ja słyszalam,ze nie ma postu po święconce i my normalnie dzis obiad mielismy tzn parówki takie grillowane ziemniaki i buraczki babcine a parowki bo chcialam zrobic normalne mieso ale rodzinka sobie zazyczyla parówki grilowane wiec trza było spełnic:)

Gość gość
U nas była pomidorowa i dorsz smażony z ziemniaczkami i surowka.

Gość gość
U nas była ogórkowa .My nie pieczemy nie gotujemy i nie szalejemy jedym slowem nie żremy bo święto chyba jednak nie żarcie najważniejsze.Ale patrząc na ludzi to żarcie żarcie i papier toaletowy .

Gość gość
a kto mówie że żarcie najważniejsze ? kolejna czepialska :) temat o jedzeniu to o czym mamy pisać? o rezurekcji jutrzejszej?

Gość gość
No jak czytam piekę robie galaretkę ,ciasto i jeszcze sałatki to jak niby to nazwać .

Gość gość
Ja tam karkówkę lubię, na co dzień rzadko jemy wieprzowine, raczej ryby i drób bo szybciej się robi, więc w święta chętnie zjem :)