Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Function

Śluby gówniarzy

Polecane posty

Gość gość
gość dziś osoby które biorą ślub ok 30rż plują takim samym jadem w stronę tych co wzięli ślub 10 lat wcześniej. Że nieodpowiedzialność, siedzenie u teściów itp. W ogóle na kafe jest mnóstwo nienawiści w stosunku do kobiet ze strony innych kobiet. Idealna kobieta na kafe to taka, która chodzi wiecznie uśmiechnięta, nigdy nie jest zmęczona, nie choruje, wychowuje dzieci i jednocześnie chodzi do pracy, bo przecież jak to brać pieniądze na utrzymanie siebie i dziecka od swojego męża. Która zachodzi w ciążę w pełni świadomie i w ciąży jej nic nie boli, może pracować do dnia porodu, robić ciężkie porządki w domu i jest zdolna stać godzinę w kolejce do kasy, czy w autobusie.

Gość gość
Function dziś i tez nieszczegolnie mysla o tym, ze pasowaloby sie dolozyc do rachunkow rodzicow usmiech.gif x Akurat to, to można zarzucić większości młodych ludzi. I to stanu wolnego.

Gość gość
Myślę, że to bram perspektyw właśnie. Takich ludzi nic ciekawe nie czeka, często są z małych mieścink, bez szans na dobrą pracę, bez ambicji i marzeń. Ślub to dla nich takie światełko, coś wielkiego co się wydarzy. Do tego to daje jakąś kategorię - stają się małżonkami co w ich ciasnych łebkach brzmi lepiej niż bycie dorosłymi ofiarami losu na garnuszku rodziców.

Gość gość
gość dziś osoby które biorą ślub ok 30rż plują takim samym jadem w stronę tych co wzięli ślub 10 lat wcześniej. Że nieodpowiedzialność, siedzenie u teściów itp. W ogóle na kafe jest mnóstwo nienawiści w stosunku do kobiet ze strony innych kobiet. Idealna kobieta na kafe to taka, która chodzi wiecznie uśmiechnięta, nigdy nie jest zmęczona, nie choruje, wychowuje dzieci i jednocześnie chodzi do pracy, bo przecież jak to brać pieniądze na utrzymanie siebie i dziecka od swojego męża. Która zachodzi w ciążę w pełni świadomie i w ciąży jej nic nie boli, może pracować do dnia porodu, robić ciężkie porządki w domu i jest zdolna stać godzinę w kolejce do kasy, czy w autobusie. x swięta racja no ale anonimowość doprowadza wlaśnei do wypluwania swojego zdania albo trollowania. z tym trzeba się liczyc na każdym forum. na jeśli mam juz pluć jadem to wlasnie na osoby, które siedzą latami na garnuszku u rodzicow, bez względu na wiek i stan cywilny. no ale też prawda jest to ,że czesto sa to wlasnie młodzi ludzie po ślubie, którzy nie dorosli jeszcze do życia rodzinnego ale ślub juz z wygody wzięli. dziwię się tylko, że tacy rodzice sie na to godzą i jeszcze wykładaja na taie "śluby" pieniądze.

Gość kuniak
gość dziś Do tego to daje jakąś kategorię - stają się małżonkami co w ich ciasnych łebkach brzmi lepiej niż bycie dorosłymi ofiarami losu na garnuszku rodziców. podpisuje sie po tym obiema rekami.. moj kumpel dal sie w cos takiego wkrecic (mial wtedy 19 lat) zareczyl sie z laska i za rok slub bo laska mu wmoila, ze beda wtedy tacy powazani i sobie beda mogli na wszystko pozwolic (mieszkamy na wsi).. teraz kolega mieszka z zonka i tesciowa od 2 lat juz i jeczy mi co chwile ze juz nie ma sily, w d***e ma to wszystko i jaki to byl blad.. bo on teraz chce poznawac ludzii sie bawic a nie siedziec z zonka u tesciow, a jeszcze zonka napiera na dziecko.. zalatwilem mu robote za granica zeby zarobil troche i wyprowadzili sie na swoje ale gdzie tam, zonka nie pusci..a wymaga zeby pieniadze do domu przynosil i dom budowal, a co on tu w polszy zarobi badzmy szczerzy..nie chcialbym taiego zycia jak on a mi juz tez malo do tego brakowalo.na szczescie nie poddalem sie takiej presji..jak zarobie i mieszkanie kupie,to wtedy sie oswiadcze mojej kobiecie i wyprawie jej taki slub o jakim marzy:)a pozniej przez prog ja do naszego mieszkania przeniose a nie przez pokoj tesciow:D

Gość gość
Takie śluby to teraz idą lawinowo. Jak koleżanka za mąż wyszła to można być pewnym, że koleżanki z najbliższego otoczenia też zaraz pojdą do ołtarza, a za chwilę ich kuzynki :D Dla młodych ludzi to jest chyba jakieś poczucie wyższego statusu społecznego tak mi się wydaje. A co tam, że pracy, mieszkania nie ma :) Inni tego nie widzą, tylko szczytną obrączkę na palcu ;)

Gość gość
My z Narzeczonym bierzemy ślub za rok a mamy po 19 lat :) Po ślubie będziemy mieszkać chwilę z rodzicami i co z tego Oni nie mają nic przeciwko i się nawet z tego cieszą :) Jesteśmy ze sobą od 1,5 roku i się kochamy to czemu mielibyśmy z tym czekać :) Nie myślimy jeszcze o dzieciach ale jako Mąż i Żona napewno będzie nam łatwiej iść przez życie :) Jedni chcą stworzyć rodzine wcześniej inni później i co w tym złego??

Gość gość
brak planu, pracy, ktorki staz zwiazku i poleganie na garnku mamusiu. Latwiej bedzie wam u swoich rodzicow, zyjac oddzielnie.

Gość gość
Slub to nie tylko status zony czy meza ... to tez korzysci np. mieszkanie dla mlodych

Gość gość
@gość Moja Droga zakładanie rodziny jak to pięknie ujęłaś wiąże się z wzięciem na siebie odpowiedzialności za swoją rodzinę już od samego startu. Co samo z siebie powinno prowadzić do wielkiej zmiany w życiu. A jak wy z narzeczonym jedyną zmianę jaką wprowadzicie w swoje życie to będzie pierścionek na palcu - przypuszczam, że ślub również za pieniążki rodziców - to gdzie tu mowa o jakimkolwiek tworzeniu?! Bo po ślubie wrócicie do tego, co wcześniej - mieszkanie z rodzicami, na utrzymaniu. Gdzie tu jakaś odpowiedzialność, tworzenie. Samiutką 'miłością' rodziny się nie tworzy, tylko również ciężką pracą, odpowiedzialnością, stabilnością, a takie cechy u ludzi tworzą się wraz z wiekiem lub doświadczeniem. No i postaw się też na miejscu rodziców. Nie wiem, czy to tak fajnie, gdy myślą, że już dziecko 'odchowane' i mogą odpocząć, a tu okazuje się, że jednak niekoniecznie, a nawet dochodzi drugie dziecko. :)

Gość gość
ale macie problem... zazdrosni jestescie czy co??? pewnie maja ztym problem osoby ktore nie maja jeszcze chlopaka/dziewczyny albo nie chce z nimi wziasc slubu :( jak sie ludzie kochaja to na co maja czekac jak czuja, ze to na cale zycie milosc..... a jak nie wyjdzie to sie bierze rozwod i tyle...... to nie jest taki problem teraz, kazdemy moze nie wyjsc w zwiazku

Gość gość
Slub, a jak nie wyjdzie to rozwod? To dopiero dojrzalosc?

Gość gość
nastepna cebula, ktos sie z czyms nie zgadza to od razu zazdrosny. a myslenie o rozwodzie to nie powinno byc takie hop siup, bo to jest okropne, traumatyczne przezycie. milosc na cale zycie w wieku 19 lat? :) widac, ze malo jeszcze o zyciu wiesz. mi prawde mowiac slub juz po prostu zbrzydl jak patrze na tych tytulowych gowniarzy, ktorzy sie zareczaja i biora sluby a maja siana w glowach, a nie w portfelu. dla mnie slub to zawsze bylo cos na co sie czeka najbardziej w zyciu i planuje sie w glowie dlugie piekne lata, zeby to potem wlasnymi rekoma ziscic. no ale niektorzy slub wola traktowac jak kolejna "domowke" ze znajomymi.

Gość gość
Narazie zaczęliśmy studia więc jak mamy pracować?? A studiujemy po to właśnie żeby mieć dobrą pracę i się wyprowadzić na swoje :) Po co mamy teraz tracić kasę jak możemy ją odkładać i potem szybciej kupić jakieś mieszkanie albo wybudować dom. A Rodzice nie mają nic przeciwko. Pozatym półtora roku to nie taki krótki staż znamy się już bardzo dobrze i jesteśmy pewni, że chcemy byc razem. Też mam wrażenie że niektorzy ludzie są po prostu zazdrośni :)

Gość gość
Za pare lat, biorac rozwod, spalisz sie ze wstydu za te glupoty

Gość gość
Czesc, pisalam o 9.44. jestem męzatką, od poczatku na swoim, i zeby nie bylo- nie zazdroszczę. Co wy niektóre z tą zazdroscią? Jak ktos ma inne zdanie, to juz zazdrosci? A czego? Ze piszące mają tyle, ile im rodzice dadzą? Tez mi dorosłosc i samostanowienie o swoim zyciu, jak matka mialaby mi podpaski kupowac! Wyszłam za mąż z miłosci, swiadomie, ze z męzem się zestarzeję. Nigdy nie pomyslałam o planie awaryjnym, czyli rozwodzie. Jezeli zaklada się na wszelki wypadek rozwód, to juz widać niedojrzałosc emocjonalną i zyciową.

Gość gość
hahhaha.. to z tego co mowisz, wasza wyprowadzka nastapi za jakies minimum 10 lat. a 10 lat bedziecie zyc jak pasozyty na cialach swoich rodzicow. musze Cie jeszcze zmartwic dziewczyno. po slubie, jak juz jest "zaklepane", to nie licz na to, ze bedziecie sie rozwijac z podwojonymi silami. takie parcie w gore zwiazane jest zazwyczaj z motywacja, a najlepsza motywacja jest wlasnie zabieganie o partnera, staranie sie, robienie z siebie "dobrej partii". ale takie rzeczy to przed slubem. po slubie to juz niestety nie jest takie intensywne i dlatego najczesciej jest tak, ze mlodzi zamezni ludzie zyja cale zycie na takiej przecietniej stopie zyciowej i nie robia oszalamiajacych karier i sciezek rozwoju, tylko sobie tak klepia swoja biede. a wiec parcie tylko do przodu.

Gość gość
Nie ma nic gorszego niż niedojrzali emocjonalnie "nowożeńcy". Chociaż nie, jest coś gorszego - poddanie się presji otoczenia i robienie rzeczy, na które nigdy się nie miało ochoty, ale tak wyszło, bo wszyscy z boku to robią.

Gość gość
Do goscia z 20.52- zaczynacie studia, a rodzice będą was zywic i ubierac, tak? Np. twoim rodzicom dojdzie jeszcze jedna gęba do wyzywienia? Większe rachunki za prąd, wodę, smiecie? I mówisz, ze są szczęsliwi z tego powodu???? Bez dalszego komentarza.

Gość gość
Nie nie da sie tego nie zauwazac... Ksieza tylko podkasaja rekawy i przyjmuja co laska (300 wzwyz) od slubu

Gość gość
Slub, a jak nie wyjdzie to rozwod? x takie jest życie !

Gość gość
@upupup