Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

proble z nogami,pomozcie mi...

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, mam 26 lat i bola mnie nogi. Zaczelo sie od jednej,lewej. Bol byl staly,nie ustepowal po srodkach przeciwbolowych. Chodzilam do orfopedy,pozapisywal mi leki przeciwzapalne, nic. Robilam rtg i rezonans takze nic nie wykazalo. Mam prace stojaca,wiec jak wracalam z pracy to tragedia. Od pol roku bola mnie juz obie nogi. Ogromny bol stop i lydek, ktore nie ustaja nawet w stanie odpoczynku. Jestem przerazona.....

Gość gość
Jest to bol denerwujacy,nie wiem,jak go okreslic. Taki swidrujacy w kydkach,a piet zasadniczo klujacy. Najgorzej jest jak wstaje z lozka i nie moge postawic nog

Gość gość
Jesteś b.młoda ale może to sprawa krążenia krwi krew nie dopływa do nóg ale mogę się mylić

Gość gość
jak boli ząb to się go wyrywa

Gość gość
Problem lekarza jest wlasnie taki ze jestem mloda i on nie wierzy ze nnie tak boli. Mam dosc. Nie moge normalnie.funkcjonowac

Moja babcia podobnie opisywała ból nóg, kiedy robiły jej sieostrogi na piętach. Pomogło obuwie z twardymi spodami, ale nie wiem czy u Ciebie jest to samo. Najlepiej poradź sie innego lekarza.

Gość gość
tylko cie bola? nie puchna? nie pekaja naczynka? nie robia sie zylaki? nie lapia skurcze? ustaje jak np sciagniesz buty, polezysz z nogami w gorze, itp?

Gość gość
Moja siostra miała podobnie- zaczęło się około 30r.ż. Okazało się, ze to choroba buergera- czyli problemy z krążeniem.

Gość gość
moja mama ma ostrogi na pietach i podbne objawy

Gość gość
Po pierwsze zmień lekarza, niech zleci badania, skieruje do specjalistów

Gość gość
Mi na ból nóg pomógł diohespsan max

Gość gość
A może spróbuj magnez z potasem. Przy niedoborach tych pierwiastków mogą boleć łydki, potem mogą pojawić się skurcze

Gość gość
Moze to poczatek zylakow? Czyli zle krazenie zylne?Zylaki czesto robia sie osobom przebywajacym dlugo w pozycji stojacej .ale to trzeba by zrobic usg doplerowskie albo ze skierowania albo prywatnie

Gość gość
Nogi nie puchna, naczynka gdzoe niegdzie mam popekane... planuje po swietach isc do innego lekwrza, bo czuje sie falatnie. Przeszywajacy bol w pietach i taki tepy bol w lydkach. On nie ustaje nawet jak poleze i odpoczne. Bardzo sie bojemze to moze zakrzepica. ... mam male dziecko i boje sie strasznie ze to cos zlego.

Gość gość
Ja miałam ledwo 20lat jak miałam operacje z powodu zylaków, zakrzepice mam już 10lat i żyje, sa gorsze choroby kobieto

Gość gość
Ale bierzesz leki i wiesz co Ci dolega...a ja nic nie wiem

Gość gość
A nie bierzesz przypadkiem tabletek antykoncepcyjnych? Ja bralam przez 3 lata i nogi mnie nie bolaly az w koncu tak zaczely bolec, ze na uczelnie nie moglam dojsc i wrocic do domu. W koncu ktorys z lekarzy stwierdzil, ze to od tabletek, a bralam caly czas te same - Yasmine. Odstawilam i przeszlo jak reka odjal. Kiedy po roku sprobowalam wrocic do antykoncepcji - tych samych tabletek, sytuacja sie powtorzyla. Od tamtej pory tabletek niestety brac nie moge i nie biore. Mam nadzieje, ze Ci pomoglam, a przynajmniej zasugerowalam kierunek poszukiwan. Wesolych Swiat;-)

Gość gość
Nie,nie biore tabletek anty

Gość gość
natychmiast do lekarza i najlepiej chirurga naczyniowego żeby sprawdził dimery takie badanie krwi czy nie gestnieje i usg żył. zajrzenia jest bardZo ale to bardzo grozna. kiedy urodzilas dziexko? często po porodzie właśnie pod wpływem hormonów zaczynają się kłopoty. mam nadzieję że to nie to idź do lekarza

Gość gość
skoro ortopeda zrobil przeswietlenie i nie widzial zadnych zmian w kosciach, stawach. to teraz bym poszla tj sugeruja dziewczyny do chirurga naczyniowego, niech zrobi usg, moze to cos z ukladem krwionosnym. zazywasz cos co moze powodpwac skutki uboczne? a zazywasz cos zeby sobie ulzyc? tj wyzej wspomnialy : diosmine, magnez, potas, wit z gr B. jesli boisz sie ze masz zakprzepice wez na rozrzedzenie krwi aspiryne, albo lec do apteki po leki z diosmina, zanim nie dostaniesz sie do lekarza.

Gość gość
A i możesz kupić maść w aptece z heparyna.

Gość gość
Pojde dzisiaj na dyzur w szpitalu.... bol w nocy byl nie do wytrzymania...noge mam jak z olowiu

Przede wszystkim, jeśli to możliwe, postaraj się robić sobie przerwy w staniu. Odpoczywaj z nogami w górze. Masuj nogi chłodnym strumieniem wody pod prysznicem, od stóp w górę. Pomogą też masaże zwykłe i pneumatyczne, wzmocnione preparatami z diosminą. Diosminex Ulga w żelu to kosmetyk, który pomoże poradzić sobie z syndromem tzw. "ciężkich" nóg, a dzięki olejkowi miętowemu przyjemnie je schłodzi (oprócz diosminy, w składzie ma też hesperydynę, wyciąg z ruszczyka i witaminę C). Diosminex w tabletkach leczy objawy związane z niewydolnością krążenia: ból nóg, nocne kurcze łydek, pieczenie kończyn. Aktywność fizyczna wpływa korzystnie na krążenie. Spróbuj także terapii uciskowej. Nasileniu objawów sprzyjają nadwaga, palenie papierosów i leki hormonalne.

Gość gość
Moim zdaniem powinnaś zgłosić się do chirurga naczyniowego (np. http://chirurgnaczyniowygdansk.com.pl/) i skonsultować swój przypadek. Bardzo możliwe, że masz żylaki wewnętrzne, albo inną chorobę naczyń krwionośnych skoro byłaś u ortopedy i nic badania nie wykazały.

Gość gość
Spróbuj może nosić rajstopy albo skarpety antyżylakowe. Są dostępne w sklepach medycznych, np. w http://www.cezmed.com.pl/. Mnie pomagają na obrzęki, nie tworzą mi się żylaki, a nogi mniej bolą od stania.