Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

możliwa ciąża?

Polecane posty

Gość gość

Witam :) mam pewien problem, 29 dni temu kochałam się z moim już byłym chłopakiem, dwa tygodnie po tym dostałam normalny okres. nie było to delikatne plamienie, krew była mocno czerwona i pojawiały się skrzepy, miesiączka trwała tyle ile zazwyczaj. Dodam że cały czas brałam tabletki antykoncepcyjne. Od tamtego zdarzenia minął już miesiąc. W tym momencie jestem w drugim dniu okresu plodnego a nie czuję żadnych jego konkretnych objawów. Naczytalam się w Internecie różnych rzeczy, przez co z dnia na dzień coraz bardziej wpadam w panikę... zapytam krótko : czy możliwe jest żebym była w ciąży? Z racji naszego rozstania bardzo bym tego nie chciała... A może po prostu sobie wmawiam?

Gość gość
Skoro cały czas brałaś tabletki anty, to nie powinnaś być w ciąży.

Gość gość
No właśnie moja bliska znajoma również brała tabletki, a za jakiś czas niespodzianka... tyle że ona nie dostała okresu w spodziewanym terminie. Może faktycznie za bardzo panikuje, ale chyba jutro zrobię test bo z tego co wyczytałam mam dużo początkowych objawów ciąży, mam nadzieję że to tylko autosugestia :/

Gość gość
Przestań się zamartwiac

Gość gość znawca tematu
Jak po dymanku miałaś okres nie możliwe abyś była w ciąży. Tabletki anty odstaw bo rozwalą ci cały system, w tym rozregulują miesiączki. Często miesiączki możesz nie mieć wogóle lub co np. 45 dni, potem co 30, co 60 itd. itp. Tyle w temacie.

Gość gość
Dzieki Wam troche sie uspokoilam :)

Gość gość
Nie ma 100% antykoncepcji i kazde bzykanie może skończyć się ciążą.