Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Trzecie dziecko czy jednak kariera?

Polecane posty

Gość gość
ja tez: trzecie dziecko! z jakiej racji ktos ma miec lżej niż ja?

Gość gość
dzieci pójdą w świat? owszem ale zawsze będą obecne w waszym zyciu, pomogą, pocieszą. a mąż? umrze :) jak któraś wyżej napisała, kariera też się skończy.

Gość gość
ja tez: trzecie dziecko! z jakiej racji ktos ma miec lżej niż ja x z takim podejściem do tematu to dobrze że masz jedynaka :) ja mam czworo i nigdy nie decydowałam sie na dziecko ani nie traktowałam go w kategorii kuli u nogi. Dla mnie to wielkie szczęście i radość... żeby nie było, pracuję zawodowo. Zwykła praca biurowa, nawet fajna ale nigdy nie była priorytetem w moim zyciu.

Gość gość
"gość dziś dzieci pójdą w świat? owszem ale zawsze będą obecne w waszym zyciu, pomogą, pocieszą. a mąż? umrze usmiech.gif jak któraś wyżej napisała, kariera też się skończy." Moze twoje dzieci umrą wcześniej niz Ty ?

Gość gość
dwójka dzieci,to juz patologia,a ta o trzecie pyta!

Gość gość
dla matek jedynaków to już wszystko jest patologią :)

Gość gość
Moze twoje dzieci umrą wcześniej niz Ty ? x aleś ty głupia....

Gość Lorien
Ja też zdecydowałabym się na 3 gdyby tylko warunki mieszkaniowe i finansow mi na to pozwoliły. Niestety na razie mogę sobe tylko pomarzyć.....

Gość gość
patologią to jest mieć jedno dziecko lub wcale

Gość gość
Dla mnie 3 dzieci to za dużo, choć nas stać. Teraz staram się o drugie, z marnym skutkiem niestety, ale liczę, że się uda. Na trzecie się nie zdecyduję, bo chcę trochę pożyć, nacieszyć się życiem, odłożyć na emeryturę i pomóc moim dzieciom (albo dziecku, jeśli mi się nie uda urodzić drugiego) przy starcie w dorosłość.

Gość gość
Ach, zdania są podzielone :) Wyczytałam tu jednak ciekawe stwierdzenie, że w życiu się jeszcze napracuję, czyli do 67 lat minimum, czyli karierę zawsze rozkręcę oraz że kiedyś nie będę już mogła rodzić dzieci, ale karierę zawsze zrobię. Czyli że w życiu trzeba robić wszystko to, aby na starość nie żałować żadnej decyzji. Mam więc plan, żeby wybudować dom, co myślę stanie się za rok-dwa, kupić lepsze auto, wyjechać jeszcze dwa razy za granicę w tym czasie i chyba starać się o trzeciego potomka:) Też mam takie obawy, czy starsze zaakceptują maleństwo...Mają takie fajne relacje, tak mocno się kochają, że trochę szkoda to tak niszczyć... A może zyskają? Czy ktoś ma doświadczenie?

Gość gość
same krowy rozplodowe tu sa dziecko dziecko ponad wszystko wasze myslenie to dxiecko kredycik i mezus to wasza stabiliacja

Gość gość
napisalm wczesniej postze may razem ok 7500. to mnie wyzwala ze malo zaradna jestem:)i ze mam klitke, moze i dla jednych klitak adla innych nie:)zmiescilo by sie i 6/ale 3 dzieci uwzam ze trzeba z***biscie arabiac i miec dobry zawod.

Gość gość
zrób tak aby potem nie żałować.. skoro chcesz dziecka to według mnie jest to dużo mniej możliwe do skrzetnego zaplanowania niż rozplanowanie i odłożenie w czasie kariery. Kobieta petarda - z dwójką dzieci daje radę firmę rozkręcić, pieniądze ma, dom i lepsze auto też będzie - na pierwszy rzut oka wydaje się, że podołasz wyzwaniu i dasz redę również z tróką dzieci ;) No chyba, że... wiesz, że decyzja o 3 dziecku wykluczy karierę..

Gość gość
materialistki - tylko kariera wam w głowie - a jak przyjdą na starość święta to sobie banknoty poukładajcie na około stołu na krzesłach i z nimi spędzajcie czas -co za patologia

Gość gość
wiesz, skoro masz juz dzieci to mysle, ze na pewno sie sprawdzisz w roli matki. ale zastanow sie porzadnie, zebys potem nie obwiniala swoich dzieci, ze kariery nie zrobilas, bo musialas je wychowywac

Gość gość
Nie zastanawiaja sie. Skoro chcesz to robcie 3cie :-D Reszta sie ulozy. Tyle, ze dzieci kosztuja a potem i tak sie wyprowadzaja i maja soje zycie. Warto trzymac to na uwadze.

Gość gość
Co wy kurcze z tymi świętami ?

Gość gość
ale autorko TY CHCESZ mieć trzecie dziecko więc niektóre argumenty w ogóle są nie na miejscu. Dokładnie w życiu sie jeszcze narobisz po pachy, poza tym praca nie jest najważniejsza, zresztą raz jest raz jej nie ma. Dziecko zawsze bedzie z Tobą, da ci wiele radosci i miłości, tego nie kupisz za żadne skarby a poza tym czas na macierzyństwo w życiu jest ograniczony, na pracę NIE :)

Gość gość
praca raz jest raz nie-ok prawda ale wy macie pojecie ile to trzeba zarabaic???zeby na poziomi 3 dzieci utrzymac??

Gość gość
Obecnie mam dwójkę i żyją na poziomie, więc trzecie byłoby dopieszczone pod każdym względem, ale nie wiem jak logistycznie sobie poradzę i jeszcze te wyloty do Abu Dabi na tydzień służbowo...

Gość rasalgul
Siemka.Dwa tygodnie temu kolega powiedział mi, że Samsung rozdaje telefony S7,które były na wystawach, bo podobno nie mogą ich sprzedawać W piątek wszedłem na ich stronę i odpowiedziałem na pytanie konkursowe a dzisiaj przyjechał kurier z telefonem i jest super!! :D Polecam wam sprawdźcie sobie!! Tutaj możecie odebrać: http://hy34.pl/r/r1vSamsung-S7

W jakim celu robicie ze swoich rodzin fermy rozrodcze? Już dzisiaj jesteśmy największym europejskim eksporterem niskowykwalifikowanej siły roboczej. Polska potrzebuje nowoczesnych technologii a nie hord bachorów, dla których nie będzie pracy. Obecnie jedno dziecko to luksus, dwoje to szaleństwo a więcej to już patologia. Mamy już ponad piętnaście procent bezrobotnych. Nie potrzebujemy więcej dzieci. Jest nas za dużo. Jest obecnie więcej ludzi niż miejsc pracy. Nie ma nawet wolnych miejsc w przedszkolach. Nie róbmy z Polski drugiego Bangladeszu. Nie mam zamiaru utrzymywać ze swoich podatków cudzych bachorów i płacić za czyjeś fantazje rozrodcze!