Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wierzycie,że Jezus zmartwychwstał?

Polecane posty

Gość gość

wielu z was dziś świętuje ale czy wierzycie w zmartwychwstanie ?

Gość gość
nie ma takiej opcji,podobnie ,jak z Marysią wiecznie dziewicą!

Gość gość
Jasne. Ja wierzę w dosłownie w każdą najdurniejszą bajkę a im durniejsza tym mocniejsza jest moja wiara ;)

Gość gość
nie ma szans wstac jak sie jest martwym a Maryja dziewica co poleciala do nieba bez skafandra , maski tlenowej i cisnienie i temperatura nic jej nie przeszkadzalo??? kiedys ludzie byli glupi ale dzisiaj kazdy lata samolotem latamy w kosmos i wiemy ze jest to niemozliwe

Gość gość
przecież to Lenin zmartwywstał i wiecznie żywy!

Zamiast wierzyć w zmartwychwstanie lepiej niech wierzą w miłość, przyjaźń i dobro. Jaki ma sens czytanie biblii jeśli odrywamy wzrok od literek tylko po to żeby nienawistnym wzrokiem zmierzyć drugiego człowieka?

Gość gość
Bóg jest miłością i dobrze jest wierzyć.Wiara daje nadzieję.

Gość samiec alfa 24 lata_
g****o tam daje, po świętach się wieszam

Gość gość
Problemem wierzących jest właśnie to że tej biblii nie czytają. Gdyby czytali to przynajmniej w dziewięćdziesięciu procentach stawaliby się ateistami. Biblia to najlepszy miecz przeciwko religii bo to historia przedstawiająca bestialstwo i bezdenną głupotę miłosiernego boga. Nikt, nawet tylko średnio rozgarnięty, nie będzie wierzącym po tej lekturze. Szkoda że wierzący jej nie czytają.

Gość gość
Bóg to Siła Wyższa większa od nas samych.Wszystko co jest napisane pisał nie Bóg tylko ludzie.Wszystko umiejscowili w swoich czasach itd.i trzeba czytać przesłania a nie czepiać się nieistotnych szczegółów historyczno-społecznych.Faktem jest,że milionom ludzi dzięki wierze lepiej się żyje i widzą sens życia.

Gość gość
ja zyje lepiej dzieki mojej sowitej wyplacie :)

Gość gość
Wszystko co jest napisane pisał nie Bóg tylko ludzie. x I tutaj się w pełni zgadzam ale zdanie to wymaga uzupełnienia. Ludzie którzy spisali te stare podania o czarach tworząc w ten sposób to co my nazywamy biblią to ludzie o inteligencji mniejszej niż inteligencja najgłupszego nawet współczesnego dziesięciolatka. Dziś nazwalibyśmy ich debilami i na leczenie poszliby wszyscy hurtem.