Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

żółte zęby

Polecane posty

Gość gość

No właśnie. Nie palę żeby nie było. Piję herbatę. Dużo. Ale jak się powstrzymuje to zęby wcale nie są bielsze, no może o jeden ton. Tak, myję zęby z 4 razy dziennie. Używam nici dentystycznych i płynu do płukania ust. Moja dentystka mówi, że taki mam kolor szkliwa i coś za coś bo są trochę żółte/ciemne ale za to zdrowe. W wieku 26 lat mam jedną plombę i drugą pewnie będe mieć i to po niewielkim wierceniu. Wybielania nie poleca bo szkoda niby zębów bo nigdy sie nie wybielą zadowalająco a jedynie o jeden ton. Szkoda kasy. I co teraz. wiem że jest nowa metoda światłem niebieskim. Czy to jest bezpieczne miał ktoś. Zakupiłam też w aptece białą perłę, wstrzymam się z użycie az poradze się dentystyki. Różne opinie słyszałam negatywne n/t tego żelu ale podobno jest nowy ulepszony. Jest pasta, płyn, żel i nakładka. 79zł. Bezpieczny? Jest sens? Chciałam paski ale u mnie już nie ma bo wycofali.

Gość gość
Herbata barwi zęby musiałabyś nie pic tak przez dwa, trzy tygodnie nic procz czystej wody. aby się ząbki poprawiły :p

Gość gość
najelpiej plyn do płukania ust, żadnych kolorowych napoi, szczoteczka elektryczna :P

Gość gość
Tak myślisz? W sumie wiem że barwi ale podobno sam kolor szkliwa mam ciemny żólty i stąd mocne zęby. Ale spróbuję odstawić herbatę na 2/3 tygodnie. Miałam to zrobić tydzień temu i już piłam tylko wodę ale znowu mnie angina dopadła i piłam gorącą herbatę zwykła i malinową. I widzę że są znowu bardziej żółte..

Gość gość
zafarbic na zielono :D wiosennie i modnie

Gość gość
Nie używaj bialej perly,uzywalam pól roku temu,zębów mi nie wybielila a s*******ila szkliwo i teraz bardziej mi sie brudzą i farbują.

Gość Pani Perwersja
Zostaje tylko dentysta.

Gość gość
miał ktoś jeszcze do czynienia z bialą perłą ?

Gość gość
Ja też niestety mam ten problem, z tym że jestem po wybielaniu i efekt żółtych zębow wrócił bardzo szybko a sam zabieg nie zrobił mi oszałamiająco białego usmiechu. Szkoda pieniędzy było. Zgadzam sie że herbata barwi, jak zresztą kawa i papierosy ale ile ludzi dzisiaj pali? Ile pije kawę nałogowo + herbata, cola i mają śnieżnobiałe uśmiechy i zeby było śmieszniej wcale ich nie szorują wiecej niż raz dziennie. Nici nie używają. Dla mnie trochę walka z wiatrakami. ;(

Gość gość
...ma noxelia :classic_cool:

Gość gość
wydaje mi sie ze najlepszym rozwiazaniem na wybielenie zebow jest opalenizna. Najlepiej pojdz na solarium i opal twarz przy opaleniznie zeby wydaja sie bardziej biale. Jesli nie wierzysz to posmaruj cala twarz pudrem lub luidem mocno opalonym i wyedy usmiechnij sie zobaczysz jak bielsze stana sie twoje zeby. Pozdrawiam

Gość gość
Ze swojej strony mogę polecic ci zabieg wybielania zebow w sprawdzonej klinice. Ja korzystalam z http://www.victoriaclinic.pl/ i efekt jest niesamowity

Gość Haneczka10
Znam trudności ze zmaganiem się z z brzydkimi zębami:( Poszukiwania dobrego dentysty zajęły mi właściwie lata, bo cały czas się przenosiłam, sporo się wycierpiałam, próbowałam wielu gabinetów. Teraz, ze dwa lata temu się przeprowadziłam i w końcu znalazłam dentystkę http://stomatologiaswiatkowska.pl/implantologia, która ma ludzkie podejście do pacjenta i zna się na tym, co robi. Wszystko mi dokładnie tłumaczy, a to dla mnie bardzo ważne. Ale wróćmy do wybielania zębów, ja przed wybielaniem zapytałam dentystki i ona nie bardzo polecała mi samodzielne wybielanie, dużo lepiej sprawdza się to wykonywane u dentysty.

Gość gość
Co wy opowiadacie? Tez wybielalam zeby u dentysty - bodajze wrzesien tamtego roku. Zeby wybielily mi sie o doslownie kilka tonow, efekt byl taki ze praktycznie razilo po oczach! Teraz wiadomo, sa minimalnie ciemniejsze ale i tak mega biale! Ale nie odmawiam sobie kawy, herbaty itp, aczkolwiek zainwestowalam w elektryczna szczoteczke :D to ze wybielanie niszczy zeby? Nie wydaje mi sie

Niby pasty te same ale kazdy ma inna specyfike swoich zębów, więc najlepiej testowac różne pasty az znajdziesz optymalną dla swoich potrzeb. Ja korzystałem z Bioparox - 4 miesiące (bez fluoru) działa bez zarzutów ale mi się znudziła i teraz testuje Supersmile.

Gość gość
Polecam przez miesiąc ssanie oleju.

Gość gość
G****o prawda że żółte zęby to zdrowe, ja mam żółte i leczony co drugi i to nie kwestia higieny tylko zj******h genów, więc u mnie wybielanie nie wchodzi w grę. Jedynie może kiedyś jak się dorobię sprawię sobie licówki, szkliwo i tak słabe to niewiele tracę.

A słyszałyście o markerach wybielających zęby :) ?? http://ibeauty.pl/artykuly,8,145,5535,piekny-usmiech-marker-wybielaj-cy-zeby-swissdent-whitening-pen Ja padłam - czego to ludzie nie wymyślą ;) Swoją drogą ciekawe czy za 145 zł. można uzyskać oczekiwane efekty...

Gość gość
Jak masz żółte zęby, to najlepszą opcją jest wybielanie ich u dentytsty. :) Ja sama miałam z tym problem, bo od kawy i papierosów zrobiły mi się straszne przebarwienia, ale poszłam do http://cenker.pl/ i niedrogo wybieliłam je lampą. Teraz już jest dobrze.

Gość gość
Właśnie, wybielanie zębów u dentysty to nie jest jakiś specjalnie drogi zabieg, a bardzo poprawia samopoczucie. :) Wiem coś o tym. Rok temu wybieliłam zęby w http://dentalservice.pl/ i od tamtej pory wszystko jest ok. :)

Gość gość
Na żółte zęby zawsze są sposoby. :) Najlepiej zdecydować się na wybielanie u dentysty. Ja trochę wstydziłam się swoich zębów, ale w końcu zdecydowałam się na wybielanie w http://dentarama.pl/ i jestem bardzo zadowolona z tego efektu.

Gość gość
Z doświadczenia wiem, ze domowe wybielanie nic nie daje. ;/ Ja próbowałam wszystkiego, ale w końcu nie wytrzymałam i poszłam wybielić zęby w http://www.makrodent.pl/ . Efekt jest świetny. :)

Gość gość
Koniecznie zglos się do http://www.dental-med.pl/, stosuja tam nowoczesne metody wybielania. Tez bylam bardzo niezadowolona z wygladu sowich zebow a uwierz mi po zabiegu nie mogłam uwierzyc, zmiana jest niesamowita!

Gość KusKus01
Ja używałam tego zestawu od białej perły co go kupiłaś i jestem mega zadowolona i wybieliło mi o 8 odcieni a nie jak się obawiasz tylko o jeden. Zapewniam, że jest to bezpieczne, bo gadałam z moją dentystką i ona nie miała przeciwskazań. A pasków nie polecam, bo powodują nadwrażliwość zębów w przeciwieństwie do plus system 5 dni. Ktoś też używał? ;-)