Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie jedzenie dla 2mies. owczarka niemieckigo długowłosego

Polecane posty

Gość gość

Mam od wczoraj szczeniaczka owczarka niemieckiego długowłosy ma 2miesiace kosztował 1200zł z rodowodem,czip ma wszystko to co powinien mieć rasowy pies. Trzeba wiedzieć co wolno mu dac a co nie wolno dać do jedzenia.Czy może ktoś z was ma małego owczarka i zna sie na tych psach.Nie wiem co mu dać do jedzenia oprócz suchej karmy bo ponoć sucha karmę tylko nie moze jeść.Czytałam na internecie ze gotuje sie ryż,kasze,warzywa ale nie wszystkie i mięso.Tylko nie wiem czy moge juz teraz mu zacząć gotować .Troszkę sie nie wyspałam dzisiaj bo piszczał i co chwile pił i jadł karme co jakis czas i budziłam sie.Mało tego załatwiał sie to musiałam sprzątać.Wychodzę z min na dwór co godz.żeby nauczył sie załatwiać nie raz sie załatwia na dworze a jak juz dam go do domu to i w domu po chwili robi ale mam nadzieje ze sie nauczy zalatwiać na dworze ma dopiero 2miesiace więc ma prawo jeszcze nie wiedziec ze nie moze w domu sie zalatwiac.Czekam na wasze wpisy;)Życzę wam Zdrowych,Spokojnych Świąt.Pozdrawiam .

Gość gość
Ugotuj mu kasze na kosciach

Gość gość
W miesnym Idzie dostać spore kosci tylko nie wolno dawac kosci z kurczaka

Gość gość
Teraz są wszystkie sklepy pozamykane ale od wtorku mu bede gotować kasze mam w domu ale nie wiem co do tej kaszy mu dac kurcze:(Mam troche mielonego to moze mu uzmaze ale z odrobiną oliwy bo niby tłuste nie mogą jeść te psy:(Na internecie czytałam ze mozna mleko dawać a juz ktos inny napisal zeby nie dawać.Musze sie dowiedziec jak naprawdę jest bo nie chce mojego pupila zmarnować.

Gość gość
Sucha, dobrze dobrana karma wystarczy. Nie wydziwiaj jak się na tym nie znasz. Kup sobie książeczkę "Owczarek niemiecki" - Magdalena Nowicka.

Gość gość
Smażone mięcho dla szczeniaka? Kobieto, ty lepiej go po prostu oddaj! Teraz sobie przypomniałaś, że się na psach nie znasz? Nie dawaj mu ciągle żreć, szczeniak je kilka razy dziennie ale określone ilości karmy. Bosz, albo to prowo, albo debile atakują :(

Gość gość
Oj pomyliło mi sie nie smażone tylko gotowane!!!!.Nie bądz taki mądry ok???Jak ktos sie nie zna to nie znaczy ze nie mozna miec psa.!Jak nie wiesz co masz pisać to lepiej nie pisz.Chciałabym zeby ktos mi doradził jeśli oczywiście ma ktos psa owczarka niemieckiego to taki człowiek sie znajdzie aby tylko dogryźć.Swojego psa oddaj a nie mi będziesz mówił durnie co ja mam robić z moim pupilem!!!!!!A ty sie kur..znasz na psach każdej rasy?????mały szczeniak ma jeść 4razy dziennie tak pisze na internecie.A kto mu daje żreć cały czas durnie??

Gość gość
"Jak ktos sie nie zna to nie znaczy ze nie mozna miec psa.!" vvv I to jest ten błąd. Jak czegoś nie umiesz/nie wiesz/nie znasz, to się za to nie bierzesz póki się nie nauczysz, kropka.

Gość gość
Kup wysokobiałkową karmę,owczarki bardzo szybko rosną,ja mam 3 miesięcznego i ma już 10 kg.Do tego daję 1 raz dziennie z puszki dla małych psów/wszystko junior/żeby nie miał problemów z wypróżnianiem.Oprócz tego potrzebuje dużo do gryzienia/kośc***ałeczki w sklepie zologicznym/.

Gość gość
gość wczoraj Spierniczaj jeszcze tu jesteś.A ty sie kurwa znasz pojebancu!Mam na Ciebie wyjebane to co piszesz.Pałuj sie.Jak ludzie potrafią wkurwiać!!!!

Gość gość
gość wczoraj A ile razy dziennie dajesz?bo trzeba 4 razy dziennie.I tylko je karmę suchą i mokrą i tak poza tym nic więcej???

Gość gość
jeszcze sąsiedzi z działki obok go dokarmiają. jakieś resztki przez płot mu przerzucają i powiedzieli, ze jak jeszcze raz zostawię szczeniaka samego na działce letniskowej to go zabiorą.

Gość gość
Ja ci doradzę gotuj ryż z mięsem lub mieszaj ryz z karmą mokrą plus warzywka.. Ja mam owczarka niemieckiego ma 2 i pół miesiąca i mu daje to do jedzenia a NIE tylko suchą karmę bez przesady! gość wczoraj nie słuchaj tego debila!kropke to on ma duza czarną na nosie!!!

Gość gość
ja ma DONka (długowłosy owczarek niemiecki) i karmię go dietą BARF. Wychodzi dość drogo ale za to pies (aktualnie ma 9 m-cy) wygląda super. Jeśli chcesz zostać przy suchej karmie to wybieraj taką, która w składzie nie ma zbóż (pies to nie kura ;) ale przynajmniej 70% mięsa. Polecam ci Taste of Wilde - karma bez zbóż, bardzo kaloryczna więc daje się jej mało, cenowo przyjazna dla kieszeni. Stanowczo odradzam Royal Canin w składzie jest dużo zbóż. Mam nadzieję, że pomogłam.

Gość gość
gość dziś to po co go zostawiasz .Nie wiesz co mu daja do jedzienia cos mu zaszkodzi bo nie wiadomo co mu dawaja.Ja bym go nie zostawiała i nie pozwoliła zeby ktos go dokarmiał.

Gość gość
gość dziś Dzieki pewnie ze pomogłąś. No nie wiem czy chce pozostać na suchej karmie ale moką też moge mu dawac tak?ale twój ma 9miesiecy a mój dwa wiec troche jest różnica wiekowa ta karma mu nie poszkodzi?a ten Pan co kupiłam od niego psa mi mówił ze można kupic purina junior z jagnieciną nie wiesz czy warto ją kupic?A i czy mu cos gotowałaś jak miał 2 miesiace?Pozdrawiam:)

Gość Falancija
hmm na przyszłość polecam royal canin, dorba karma, aż dziwne, że hodowca Ci czegoś nie zalecił? Zazwyczaj tak robią? Możesz też po prostu poradzić się specjalisty w sklepie zoologicznym np. http://www.tukan24.pl/ , na pewno coś Ci doradzą :)

Gość Berrnia84
Gratuluję psiaka:) oby rósł zdrowo:) ale skoro masz tak dobrego psa to musisz bardzo o niego dbac i kupować mu najlepszą karmę! Mój Rox też jest rasowy i jada tylko naturalne, zdrowe karmy (daje mu i suchą i mokrą) ale ostatnio tylko Naturea - w składzie ma dużo mięsa i jest pełnowartościowa dla zwierzaka.