Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rolnik ze Sandomirza

Brudne łokna czy mgła

Polecane posty

Ludzie,siedze sobie we chałupie i mocze nogi w misce,ni mom jak zajrzeć na pole i nie wiem,czy je tako mgła,czy baba łokien nie umyła i som takie brudne.Je mgła,czy czeba babe przeczepać?

Gość mazur z mazur
u mnie świata nie widać bimber mi na łocy sie żucił

Gość inteligent letnik na wsi
Panie gospodarzu. To mgła.

jak pon ynteligent lentnik muwiom co je mgła,to chyba tak je,ale za co mom te babe przeczepać,bo sie jej zebroło łot dawna!Cza mi jakigoś powodu!

Gość gość
po pierona te łokna myła jak mgła je ? czeba jej przetrzepać za to że umyła :D

Gość inteligent letnik na wsi
Panie Gospodarzu. U nas w mieście, to się bab już nie trzepie, bo to nie po ludzku, nie po katolicku i nowoczesna psychologiczna nauka też zakazuje. Ale tak po prawdzie, jakbyśmy przy samogonie usiedli, to wam powiem, jakbyście samemu księdzu dobrodziejowi na spowiedzi rzekli, że mianowicie, Panie Gospodarzu... Co tu dużo mleć ozorem po próżnicy! Baba, czy to miastowa, czy wiejska, to tylko baba. Baba chłopa ma słuchać, czy to na wsi, czy w mieście. Ksiądz z ambony to samo powie, że Bóg w niebiesiech, na księży mężczyznę wyznaczył. Panie Gospodarzu, macie głowę na karku? Macie! To wy już jakiś powód znajdziecie, tak jak i ja znalazłem, nie dalej jak wczoraj. Moja baba mi książek moich potrzebnych, do walizki nie spakowała, ale swoje pomady, pudry i buciki to i owszem. To ja jej taką reprymendę zrobił, że się inne letniki zbiegły. Ukłony dla małżonki i niech się trzódka chowa :classic_cool:

Gość gość
dobre to je,po co myła,jak mgła je,ino wode i scierke zniszcyła,ide jom przeczepać i to konkretnie

Gość gość
pon ynteligent lentnik! dobrześ tej swoij babie te reprymende zrobił,u wos miastowych ,to nawet zwykłe lanie sie tak piknie nazywo,reprymenda,ledwo moge to wymuwić,musze to spamiętać,bo ładnie sie nazywo,a efekt pewno taki sam,jak u mnie ,ma baba łoko podbite,ni?hahaaa