Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciecie cesarskie ??

Polecane posty

Gość gość

Czesc dziewczyny, jestem obecnie w 36 tygodniu ciąży mam mieć wykonywany zabieg cc .. I tak sie zastanawiam w którym tygodniu ciąży on sie odbędzie? Czy lekarz będzie czekac do 40 tygodnia czy zrobi go wcześniej?

Gość gość
W którym tygodniu wy mialyscie robione cc? Szczeze powiem ze ju nie mogę sie doczekac i dlatego pytam. A cc nie jest moja fanaberia czy tez zachcianka będę miala je wykonywane dlatego ze dziecko jest źle ulozone i lekarz stwierdzil ze nie ma juz szans na odwrócenie gdyż maluszek jest juz za duży.

Gość gość
Ja jestem w 33 i cc mam zaplanowane z lekarzem ma 38 tydzien i 5 dni

Gość gość
Mi lekarz mówił, że jeżeli cc z takich wskazań, to czekamy na pierwsze skurcze

Gość gość
Aha .. Juz Ci zaplanowal? :) To fajnie :) ja dopiero w nastepnym tygodniu idę na wizyte :) mam nadzieje ze juz mi powie kiedy mam sie zglosic:) dziekuje za odpowiedz

Gość gość
Chce zeby cc robil mi lekarz ktory"opiekuje sie"moja ciaza.Dlatego umawiam sie dokladnie z nim wtedy kiedy bedzie mial dyzur w szpitalu w moim miescie.Termin porodu mam na 21 maja a planowane cc bedzie 12 lub 13-nastego wiec bedzie to dokladnie 38tc i 5 dni.Moja cesarka jest konieczna ze wzgledu na schorzenia kregoslupa i rozejscie spojenia lonowego.Pierwsze dziecko urodzilam naturalnie. Mi lekarz mowil ze w takich przypadkach nie czeka sie na rozpoczecie akcji porodowej.A jak jest w innych nie wiem. Mudze tylko jeszcze porozmawiac z nim i zapytac go co w przypadku gdy np.akcja porodowa zacznie sie wczesniej.Nie chcialabym zeby kroil mnie ktos inny.

Gość gość
Orientujecie sie moze ile leży sie po cc. Bo ja mialam robione 6 lat temu i musialam leżeć 24 godziny

Gość gość
Mi tez będzie wykonywal ciecie lekarz który sie opiekuje Mona ciaza no ale jeszcze nie dal mi dary kiedy mam byc w szpitalu.. A to juz 36 tydzień wiec chyba najwyzszy czas

Gość gość
Ile się leży, to chyba zależy od szpitala, mój jest bardzo oblegany, więc jak wszystko jest ok to wypuszczają po 3 dobach, kolezanka w innym leżała 5

Gość gość
Ale chodzi mi o to ile godzin po zabiegu :) bez ruchu i w ogóle :)

Gość gość
ja mialam cc 9 lat temu , bez ruchu lezalam tyle ile mialam nogi bezwladne, pozniej od razu chodzic wstawc myc sie , na drugi dzien bylam w domu po cc

Gość gość
Wow... !! Szybko!! Nawet bardzo szybko :D

Gość gość
rodzilam w Sztokholmie , tam tak maja , jak sie dobrze czujesz to na chate bylam zszyta szwem kosmetycznym a szwy mialam rozpuszczalne , wszystko sie goilo bardzo dobrze ja nie potrzebowalam srodkow przeciwbolowych wiec nie trzymali dluzej

Gość gość
Ja pierwsza cesarke miałam w 40 tc druga w 38. Obie planowane ze względu na moje problemy ortopedyczne.