Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakiego języka warto jest zacząć się uczyć

Polecane posty

Gość gość

Cześć. W niedługim czasie chciałabym wybrac się na kurs języka obcego. Obecnie bardzo dobrze znam angielski oraz niemiecki. Zastanawiam się nad: rosyjskim francuskim hiszpańskim Dodam,że arabski i chiński odpadają. Nie ma takich szkół w moim mieście i jednak są to trudne jezyki.

Gość gość
Skoro znasz angielski i niemiecki to jest git. Masz przyszłość. Nie musisz się uczyć kolejnych.

Gość gość
Wiem ale jednak chciałabym zacząć kolejny :)

Gość gość
Chińskiego, prędzej czy później każda dobrze prosperująca firma przenosi produkcję do chin, bo jest taniej i tłumacz się przydaje.

Gość gość
Myślałam nad chińskim ale w moim mieście nie ma ani szkoły języka chińskiego ani korepetytorów

Gość gość
Język bantu. Fajne jest plaskanie językiem o policzek :-)

Gość gość
szczerze? Norweskiego :) Najlepiej sie zyje wlasnie w Norwegii na dzien dzisiejszy.

Może i warto tyle, że w norwegi posługują się poza norweskim językiem angielskim także bez problemu można się w tym języku dogadać. Co do kursu to ja jestem bardzo zadowolony z empik school gdzie przez jakiś czas się uczyłem.

Gość gość
angielski, niemiecki, hiszpanski to podstawa a pozniej moze francuski, norweski i niderlandzki

Gość gość
chińskiego się uczcie lepiej

Gość gość
rosyjskiego !

Gość gość
hehe właśnie córka jako dodatkowy język w gimnazjum wybrała rosyjski. Jej uzasadnienie wyboru mnie powaliło,"bo putin szaleje" :D

Gość renatka6
kali85, ze szkołą to podstawa, bo od niej zależy skuteczność nauki. Jeżeli chodzi o norweski, to jak ktoś emigruje do tego kraju to raczej jest na ten język skazany, bo zdaje się, że zatrudnienie idzie w parze ze znajomością ich języka.

Gość gość
Rosyjski jest fajny. :) Bardzo łatwy dla Polaków, w dodatku ma piękne brzmienie. Zawsze lubiłam. Teraz uczę się rosyjskiego w http://www.jezykrosyjski.com.pl/ i widzę spore postępy, mają świetne podejście do słuchaczy.

Gość gość
hiszpański albo francuski

Gość gość
Myślę, że poza oczywistym angielskim i popularnymi językami takimi jak niemiecki, francuski czy hiszpański warto również postawić na te mniej znane. :) To zawsze jakaś nisza. Słyszałam o szkole http://www.ce.edu.pl/ , która specjalizuje się w nauczaniu tego rodzaju języków. Podobno mają świetnych lektorów. Chyba czas to sprawdzić.

Gość gość
Egzotyczne języki są bardzo przyszłościowe, moim zdaniem zdecydowanie warto uczyć się np. japońskiego. Sama uczę się w http://www.makilen.pl/ i jestem bardzo zadowolona.