Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam 14 lat i strasznie się boje,że mam grzybice pochwy...

Polecane posty

Gość gość

Od jakiegoś tygodnia albo nawet dwóch odczuwam straszny świąd , czasami od pocierania tg miejsca(tak swedzi ze juz nie wytrzymuje) zaczyna leciec krew. Strasznie boje sie isc do ginekologa i w dodatku boje sie powiedziec mamie Może ktoś pomoze: tylko prosilabym bez takich odpowiedzi jak np. Glupia jestes idz do lekarza a nie po forach siedzisz jak głupia... Boje się strasznie...

Gość gość
ja mam własnie grzybice i kuurdw skonczyły mi się globulki. Smaruje maścią clotrimazolum i jakos daje rade.

Gość gość
bo c**e sie myje a nie tylko drapie jak juz zaczyna cuchnac i swedziec

Gość gość
Maść Clotrimazolum z apteki, bez recepty, jakieś 4-5zl. GinaIntima, robisz test i jest kuracja, ale nie wiem jak ze skutecznością. Zawsze możesz iść do lekarza pierwszego kontaktu - kobiety. A mimo to: nie bój się i idź do ginekologa, z mamą. Grzybicy można się nabawic np.po terapii antybiotykowej, na basenie. Masz "rybia" wydzieline? A może to uczulenie na proszek, w którym pierzesz bieliznę? Polecam też oklady/ nasiadowki z rumianku i mycie szarym mydlem. Uważaj na Tantum Rose, jeśli jesteś uczulona na benzokaine, mnie podróżnila taksa, ze prawie plakalam z bólu.

Gość gość
Rozumiem że się boisz, ale lekarz to chyba jedyne wyjście :( jesteś pewna ze to pochwa? Miałam kiedyś zapalenie dróg moczorych i były podobne objawy. Jesteś dziewicą?

Gość gość
Tak jestem dziewica I co do tg głupiego pytania,oczywiście że się myje to jest podstawa...

Gość gość
a lekarz co ci zrobi ze sie bojisz ??

Gość gość
to jest krępujące dla dorosłych kobiet, a co dopiero dla czternastolatki. Trochę zrozumienia. Leć teraz do apteki po tą maść clotrimazolum, a gdy tylko będziesz mogła udaj się do lekarza. Ja wiem jak to swędzi i piecze. Można zajoba dostać.

Gość gość
bardzo możliwe, że nawet Twoja mama ma ta maść . Porozmawiaj z nią.

Gość gość
I tak w końcu będziesz musiał iść do ginekologa, może lepiej przełamać się wcześniej

Gość gość
Mam tą maść tylko pytanie czy ona jest wgl. Skuteczna :(

Gość gość
jest skuteczna. Smaruj trzy razy dziennie to zobaczysz. Nie rozumiem. Masz tą maść w domu, a nie potrzebnie cierpisz. LEć do łazienki spróbować, a nie marudzisz

Gość gość
Dzięki za pomoc :)