Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktoś40

Czy można stworzyć udany związek mając 40 lat?

Polecane posty

Gość ktoś40

Co to znaczy udany związek? co wpływa na to że dwoje ludzi czują się razem dobrze, umieją rozmawiać , być razem, tęsknić i myśleć o sobie a w innych związkach panuje pustka i samotność. Czy najpierw powinna być relacja i uczucia a później seks, czy seks a później uczucia. Czy ludzie z bagażem doświadczeń potrafią odnaleźć w sobie pokłady na miłość? Uczucia, uczucia to one powodują że życie idzie do przodu i rozwija się. Jedno nasuwa się pytanie -co to jest udany związek dla obu stron, kobiety i mężczyzny?

Gość gość
Podstawa to prawdziwa przyjaźń, do tego namiętność

Gość gość
Nie wiem co oznacza udany związek Czy to jest tęsknota za sobą , chęć rozmowy , przytulenia , wyżalenia albo tylko wzajemnego milczenia i przytulenia się aby troski dnia codziennego nie miały znaczenia Nie wiem co oznacza udany związek ;)

Gość gość40lat
Tak, można. Można się zakochać ja nastolatek w wieku 40 lat, mając nawet spory bagaż doświadczeń. Poznaliśmy się przez internet, potem pierwsze spotkanie, od razu na na głęboką wodę w hotelu. Zaczeło się od seksu. Teraz to jest wielka miłość. Długie pocałunki, patrzenie w oczy, całe noce przytuleni, godziny rozmów o wszystkim.

Gość gość
w każdym wieku ludzi może połączyć prawdziwa miłość,i mogą stworzyć fajny związek,to tylko kwestia czy sobie pasują,i jak bardzo tego chcą.

Gość ktoś40
To prawda przyjaźń w związku jest bardzo ważna, żeby nie powiedzieć że najważniejsza. To zapomniane słowo we współczesnym świecie, to przyjaźń, to ta relacja powoduje że czujemy się bezpiecznie w związku. To wyzwanie, przyjaźń i namiętność to wyzwanie dla dojrzałego związku. Często zastanawiam się nad połączeniem , czy naprawadę można odnaleźć to w drugim człowieku? a może wytworzył się jakiś stereotyp który nie pozwala nam kobietom spojrzeć inaczej na mężczyzn. Wiek 40 latki jest naprawdę fajny, tyle się już wie ale w związkach odkrywa się coś na nowo. Kiedyś próbowałam rozmawiać o tym mężczyzną o namiętności i przyjaźni, skwitował to że mam problem ze sobą. Nie odniosłam to do siebie, być może to czasem innych przerasta, można z kimś rozmawiać, sypiać ale przyjaźnić się ? to relacja która zobowiązuje. Ale do czego? do tego że jesteśmy sobą....