Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rezcne robienie majonezu ile potrwa?

Polecane posty

Gość gość

Witam Was dziewczyny, potrzebuje majonezu, zabrakło mi go w najmniej oczekiwanym momencie. Czy możecie mi szybko napisac ile czasu zajmie mi zrobienie go recznie? Dzięki za wszelka pomoc

Gość gość
ile? i czym będziesz robić?

Gość gość
Zoltko, lyzka stolowa musztardy zwyklej, pol litra oleju, mikser, sol pieprz do smaku, na jedno zoltko przypada pol litra olejem, przy czym lej olej ciurkiem ciagle miksujac bo inaczej sie zwazy i nici z majonezu. Ubijasz tak jak bys ubijala bialka mikserem czyli bedziesz widziala czy jest juz konsystencja majonezu czy nie. Maks 30 min. :)

Gość gość
Jesli twoj chłopak szybko dochodzi to jakieś 1 minutę, tylko zbierz słoiczkiem najlepiej

Gość gość
w sumie to z pół litra starczy, pozostaje taka elastyczna trzepaczka- podobna jak te reczne do ubijania piany ileś lat temu, albo widelcem, bo trzepaczka jakaś niemrawa.

Gość gość
ja robię w blenderze w 3minuty, żołtka jaj, szklanka oleju, troche soku z cytryny lub octu, blenduje i zrobione, raz dwa

Gość gość
tak ale mikser nie działa, pozostaje tzrepaczka reczna albo widelec.

Gość gość
Uuuu nie jestem pewna czy trzepaczka Ci wyjdzie, musialabys szybko ubijac. Jednoczesnie dolewajac

Gość gość
pół litra trzepaczką (jeśli ci ręka wytrzyma!:) ) to jakieś pół godziny,ale ciężko będzie,lepiej pałką w makutrze:) trochę krócej:)