Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Hipokryzja wśród Polaków

Polecane posty

Gość gość

Jak uważacie czy Polacy są hipokrytami? Jeżeli tak często takich spotykacie? Która grupa społeczna najbardziej sie wyróżnia i czy wyznanie religijne wpływa na stopień zaawansowania hipokryzji.

Gość gość
Polacy są strasznymi hipokrytami, mistrzowie hipokryzji. Nigdy nie mówią co myślą, nie ma kawy na ławę tylko podstepne gierki. Nigdy się nie dowiesz co naprawdę myśli, możesz tylko wyczuć. Musisz się cały czas domyslac i tracisz czas na te gierki. Są przeciwieństwem szczerości, kłamią żeby się przypodobać. Jak jest miły toteż zapewne udaje. S*******ny i tyle

Gość gość
uważac na wierzących,im bardziej wierzący i nawiedzony,tym bardziej zakłamany

Gość gość
Katolicy najbardziej zakłamani są!! znam protestantów, świadków Jehowy i buddystów ale Katolicy przodują jeśli chodzi o nienawisć do ludzi ;/ potrafią obgadać wszystkich dookoła i jakbyś się odwrócił to wbiliby Ci nóż w plecy. Obłudni są!

Gość gość
Macie konkretne sytuacje, ze to właśnie katolicy tu przodują? Co Np. z ateistami

Gość gość598
tylko proszę nie wkładać wszystkich do jednego worka, ja jestem bardzo wierząca i pewnie nie uwierzysz ale bardzo daleko mi do nienawiści do kogokolwiek. Wierz mi nie wszyscy są obłudni i zakłamani :)

Gość gość
Nigdy ci nie uwierzę. Nigdy nie spotkałem w Polsce takiej osoby jak ja, zawsze mowie co myślę, oczywiście nie po chamsku , ale męczy mnie udawanie. Klamce latwo można zdemaskować, robi się jak wazelinka albo peeszy się jak się na niego patrzysz jak czujesz ze lze, robi się malutki

Gość gość598
no cóż przykro mi że spotykasz takich ludzi w swoim życiu, albo po prostu źle ich oceniasz, ja staram się widzieć tylko te dobre rzeczy w ludziach i chyba łatwiej się tak żyje

Gość gość
A niby po co mam sobie wymawiać ze ktoś ma jakieś ukryte dobre cechy? Patrzę na to co widzę, nie będę się rozczulac nad klamczuchem

Gość gość598
i dlatego jesteś zgorzkniały i nieszczęśliwy bo nie dostrzegasz dobra, we wszystkich widzisz kłamców i hipokrytów a tak nie jest. "Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu" :)

Gość gość
Wiesz co mam gdzieś takie bajeczki, wymagam od innych tego co od siebie. Jak ktoś nie potrafi mówić wprost i kręci to krótką piłka. Dość juz zdrowia straciłam. Nienawidzę tego pieprzenia o litości i zrozumieniu. Klamczuchy i tyle

Gość gość
Niewidoczne dla oczu oznacza ze powinna kogoś poznać i dopiero ocenić. Ja szybko eliminuje kłamców, nie widzę powodu zadawać się z klamczuchami

Gość gość
Co z politykami, działaczami ? Wasi znajomi, koledzy ze szkoły /pracy