Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bardzo smutne spotkanie z koleżanką

Polecane posty

Gość gość

w święta spotkałam sie z koleżanką. Widujemy się 2 x do roku, bo mieszkamy bardzo daleko od siebie. Znamy się z 30 lat, od piaskownicy. Ona 15 lat temu wyszła za mąż, jedno dziecko, drugie, trzecie, przepiękny dom, full kasy, nie pracowała nigdy... i dziś się dowiaduję, że rozwodzi się. Byłam zszokowana. Męzulek znalazł sobie młodą 21letnia siksę [a żonę ma naprawde sliczną, zgrabną itp]. Jestem w szoku, strasznie jej współczuję. Mąż w dodatku zostawił ją z długami, które narobił wcześniej. Pamiętam jak kiedyś sie ze mnie podśmiewała niezłośliwie, ze podczas gdy ja zapierdzielam na 2 etatach [to prawda... od 10 lat pracuję po 12 -14h na dobę] ona siedzi całymi dniami w domu i robi zakupy za 1000zł każdego tygodnia, po prostu wydaje na pierdoły. Był czas, ze jej zazdrościłam, ale nie tego, ze może sobei na dużo pozwolić, tylko ze ma takie lekkie i łatwe życie. Dziś ona jest wrakiem człowieka, ale musi działać ze względu na synów. Ja jestem w szoku, nie wiem jak jej pomóc. Dziewczyny proszę was, nie uzależniajcie się nigdy od faceta NIGDY

Gość gość
racja , należy być niezalezną :P

Gość gość
niech walczy o alimenty nie tylko na dzieci, ale także na siebie.

Gość gość
o widzisz muszę jej to podpowiedzieć, choć mam nadzieję, że rodzice jej pomogą, naprowadzą, znajdą dobrego prawnika. teraz musza się wynieść z domu, bo komornik zajmuje dom... ona nie ma gdzie iść z tymi dziećmi, nie ma pracy, pieniędzy

Gość gość
no a jak ten facet jest bankrutem to też dostanie alimenty na siebie

ojciec ma obowiązek płacić alimenty, koleżanka nie zginie, no tylko będzie musiała zrezygnować z luksusów, choć jeśli dostanie alimenty i an siebie, to i stopa życia jej aż tak nei spadnie.

facet nei jest bankrutem, gdyby był bankrutem to młoda siksa by na niego nie poleciała. A takie jak twoja koleżanka, to potrafią sie ustawić. Popłącze nad swoim marnym losem i dalej będzie żyła na koszt innych i zapewne lepiej od ciebie 😴

Gość gość
no ale kto jej da tą kasę skoro męzulek nie pracuje, jest bankrutem w totalnych długach idącym w miliony

Gość gość
jest bankrutem, bo nawet komornik siada na dom. 3 jego firmy padły i ma mega długi

młode dziewczę poleciało na podtatusiałego faceta z trójką dzieci , mega długami i rozwodem z własnej winy ?:D takie rzeczy ..... :D

Gość gość
a jednak nie o tą siksę teraz chodzi, czemuś sie tak czepiła, różne rzecyz sie zdarzają ale widze że twój mózg jedzie wyłącznie na stereotypach i innych sytuacji nie umie ogarnąć skup się na faktach

jeśli ktoś myśli schematycznie to ty autoreczko - koleżanka , dziany mąż , dzieci , młoda siksa , rozwód , bieda a na tym wszystkim ty - triumfująca pani pracująca i n niezależna :D

Gość gość
allium i fiku was nawet nie warto słuchać, bo wszyscy znają wasze wypociny, jesteście tepymi szmatami i tyle w temacie

Gość gość
oczywiście że jestem niezależna, bo sobie na to zapracowałam. kocham moja pracę i teraz już pracuję bardziej z chęci niż z musu. wiem że zazdrościsz takim jak ja i stąd ten jad, ale z pustakami nie będę rozmawiać

no to dołączyłaś do " trójcy " bo i ciebie aż żal czytać :D

oczywiście ,ze ci zazdroszczę :) jakże bym śmiała nie zazdrościć :D

Gość gość
skoro jestes tępa to mozesz nawet nie zazdrościć, po prostu masz zawiść w genach

Dziewczyny wy zarabiacie wiecej wezcie teraz nas utrzymujcie my nasze piekne dzieci bedziemy wychowywac. Ta historia to nic w poroownaniu jak my cierpimy przez materialistki

Gość gość
koleżanka dostała kopa od życia nie da się prześlizgać życia na czyichś plecach a ona to robiła i nie ważne że zajmowała się dziećmi, została z ręką w nocniku, to smutne ale to musiało się stać po coś po to by koleżanka zrozumiała żeby mieć trzeba włożyć i mam na myśli cięzką pracę, energię, zaangażowanie, nie ceniła tych pieniędzy wydawała lekką ręką teraz będzie musiała nauczyć się szacunku do pieniądza, pracy, gospodarności czyli stanąć samodzielnie na nogi, teraz jest źle ale pewnie wyjdzie ta sytuacja jej kiedyś na dobre

Gość gość
albo znajdzie kolejnego bogacza

Gość gość
od wieków tak było że to mężczyzna utrzymywał rodzinę .A dziś jest tak, ze kobieta zakłada białą koszule , szpilki i idzie na wyścig szczurów do bezdusznych korporacji. Rezygnuje z dzieci. Na święta Egipt Turcja Kanary. A przed 40 ką pierwsze zawały wylewy itp epizody ze zdrowiem. Dawniej kobieta była zależna i miała przewalone - dziś ma wszystko - karierę , pieniądze, sukcesy i puste serce.

Gość gość
to chyba wszystko zależy od tego co się z domu wyniosło jedni żyją całe życie na cudzy rachunek inni zasuwają cięzko na siebie i innych

Gość gość
haha i bardzo dobrze tak starej krowie :D jakos mi takich nie szkoda :)

Gość gość
TA koleżanka jest z Konina ? Historia podobna,znajdzie zaś łosia jak jest ładna i daje dobrze doopy, powinna spakować dzieci i wysłać mu je do kochanki :-) oczy by mu się otworzyły ,mało rafinowana jest,

Gość gość
Zgadzam sie z fikusem - jak kolezanka cale zycie zyla na koszt innych to sobie poradzi. A jak ma ladna buzie to znajdzie nastepnego jelenia. Wspolczuj raczej tez smarkatej ze na podtusialego z dlugami i trojka dzieci poleciala. To ona dostanie od zycia w d**e. I tez jak inni tutaj uwazam ze to prowo.

Gość gość
samo zycie zona nie chce spiewac hymnow pochwalnych, smarkula zielona to spiewa jak otrzezwieje to go pozegna