Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy was to nie śmieszy

Polecane posty

Gość gość

jak ktoś pisze że nie ma polskich znaków bo jest za granicą, przecież można sobie ustawić dowolny język na klawiaturze, śmieszne to dla mnie.

Gość gość
To jest żałosne, a nie śmieszne.

Gość gość
Witam, ja piszę właśnie z Edynburga, mam polskie znaki :)

Gość gość
Ja pisze z Londynu i nie mam polskich znakow, bo pisze z cudzego komputera.

Gość gość
Duzo bardziej zalosna jest nieznajomosc ortografii i interpunkcji ojczystego jezyka niz brak znakow diakrytycznych oraz nieumiejetnosc podjecia merytorycznej dyskusji, tylko bezsensowne czepianie sie liter.

Gość gość
Mnie sie nie chce ustawiac. Moge. W koncu i bez polskich znakow kazdy odczyta tekst, jezeli pisany jest poprawnie. Gorsze sa polskie znaki i ...."z tad" :D " sflustrowanty":D "przeczkole" :D "wogole" :D "wziasc" :D itd

Gość gość
a ja nie lubię tiramisu (bleee) :P

Gość gość
No właśnie śmieszy mnie i utwierdza w przekonaniu ze ktoś łże jak pies ze wogóle jest za jakąkolwiek granicą.

Gość gość
10.14 no właśnie :D :D :D A do gościa z Edynburga - na cudzym komputerze też można sobie ustawić inny język klawiatury :P I później wrócić do poprzednich ustawień żeby nie było.

Gość gość
Sorki to nie do gościa z Edynburga tylko z Londynu, tego co zajumał komuś kompa :D

Gość gość
Ja piszę z Sydney i mam polskie znaki. Tak trudno poszukać w ustawieniach?

Gość gość
Ale ja się nie czepiam, że ktoś pisze bez polskich znaków, mnie to wisi, tylko śmieszne są te tłumaczenia - nie mam polskich znaków bo jestem za granicą :D :D :D

Gość gość
pewnie, ze mozna ustawic, ale... ja mam ustawiona klawiature na dwa jezyki , ktorych uzywam codziennie , jestem tlumaczem, nie mieszkam w Polsce. Nie bede zmieniala ustawien na potrzeby napisania kilku zdan na kafeterii, zmilujcie sie, ludzie!

Gość gość
A co to ma za znaczenie, że jesteś tłumaczem? :D Ja tłumaczę z czterech języków i na klawiaturze mam te 4 języki (dwa z nich wykorzystują w dodatku inny alfabet) i polski :D Jako tłumacz tym bardziej zwracam uwagę na poprawny zapis, użycie właściwych znaków diakrytycznych, przecież to mój warsztat pracy, co za problem poustawiać sobie to wszystko na kompie.

Gość gość
Skoro jesteś tłumaczką to tym bardziej powinno cię to razić, w końcu język to twoje narzędzie pracy... :O Jeśli raz sobie wrzucisz w ustawienia dany język to potem wystarczy na pasku przełączyć jednym kliknięciem. Ja mam np. 6 języków na ustawionych w pasku języka äö+ü é"-è_ç òùà ążźęń ¡!¿¿ñÑ A jak masz klawiaturę "ustawioną na dwa języki", to trzeci można przecież dopiąć do nich bez problemu.

Gość gość
Hahaha, widzę, że jednocześnie ze mną ktoś dokładnie to samo napisał! Z jakich języków tłumaczysz? Pozdrawiam!

Gość gość
Rosyjski, bułgarski, słowacki i angielski. Pozdrawiam! :D

Gość gość
pewnie, ze moge , tylko po co? :D Jezyk to moje narzedzie pracy, jak slusznie zauwazylas, gdy pracuje zwracam uwage na zapis i ewentualne bledy, to oczywiste! Ale nie bede tego robic na potrzeby forum, na ktorym bywam rzadko a jeszcze rzadziej pisze. Powaznie kafeteria to dla Was cos tak istotnego, ze zmieniacie ustawienia w komputerze?

Gość gość
Nie tyle kafeteria jest dla nas istotna co poprawne pisanie, taki odruch. No tak mam i już, lubię jak jest napisane jak należy, wizualnie mi nie pasuje brak diakrytyków, co poradzę. Jak ktoś nie zwraca na to uwagi to spoko, tylko wracając do tematu śmieszne są te argumenty o braku polskich znaków w obcym kraju :D Jak ktoś pisze tak jak ty, że mu się nie chce przełączać na inny język to ok, jego sprawa, ale wmawianie komuś, że za granicą nie ma polskich znaków to już śmiech na sali :D

Gość gość
nie znacie sie zasciankowe polaczki w UK nie ma polskich liter nigdzie nawet w internecie!

Gość gość
Och, fantastycznie!!! Zwłaszcza bułgarski - dla mnie zupełna egzotyka. Rosyjskiego i słowackiego też nie znam - ale przynajmniej je słyszałam :) Zazdroszczę ogromnie! Ja włoski i angielski.

Gość gość
Nieee, kafeteria nie jest dla mnie istotna. Dla mnie jest istotny język, bez względu na to gdzie się nim posługuję . Dlatego dziwi mnie osoba, która w języku "robi" a jednocześnie niechlujnie pisze. No ale to ja, takie mam widać odchylenie.