Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Brunetka94

Ból kręgosłupa

Polecane posty

Witam wszystkich, mam 20 lat i od miesiąca strasznie boli mnie kręgosłup. Na początku drętwiała mi prawa ręka (dokładniej od łokcia aż do palców). W styczniu miałam złamaną kość śródręcza prawej ręki i w czasie noszenia gipsu też drętwiała mi ręka. Po ściągnięciu gipsu (luty) to samo drętwienie i dodatkowo zaczęły mi puchnąć kostki w prawej ręce, wystarczy, że je lekko dotknę to odczuwam ból, w zimnie to samo - pracuję na stoisku mięsnym i przez 8 godz mam kontakt z chłodnym mięsem, ręce zimne a kostki jeszcze bardziej spuchnięte (najgorzej w prawej ręce) i tak jest codziennie od zdjęcia gipsu. Miesiąc temu zaczął mnie boleć kręgosłup w odcinku piersiowym i szyjnym (tak nagle, nic mi w nim nie strzeliło, nigdzie się nie uderzyłam). Najsilniejszy ból występuje w nocy (mam problem z przekręcaniem się na boki i zawsze się budzę z bólu) i nad ranem ten sam ból plus zdrętwiałe obie dłonie (ani je zgiąć a ni wyprostować). Z tym bólem kręgosłupa jest tak, że czuję się jakby ktoś mnie skopał i siedział ciągle mi na plecach. Mam problem z ubieraniem się i noszeniem ciężkich rzeczy, nie mogę się do końca wyprostować i pochylić do przodu. Od kilku dni ból dodatkowo haczy o lewą łopatkę ijest coraz silniejszy. Wizytę u lekarza mam dopiero w następnym tygodniu... Może, ktoś z was miał podobny problem i pomoże mi w jakikolwiek sposób (zna jakiś lek, który zmniejszy ból a może jakieś drobne ćwiczenia?).

Powinnaś dużo spacerować co dziennie, wykonaj kilka ćwiczeń wzmacniających i rozciągających mięśnie, dieta bogata w białko, witaminy i minerały, w tym w szczególności: wapń, magnez, potas, witamina D3 i witamina B6, unikaj skrzywionej pozycji siedzącej unikanie zbyt dużych obciążeń kręgosłupa niesiesz zakupy to rozłóż na dwie ręce.Wskazana jest gorąca kąpiel z dodatkiem olejku lawendowego, musisz zgłosić się do lekarza.

Powinnaś dużo spacerować co dziennie, wykonaj kilka ćwiczeń wzmacniających i rozciągających mięśnie, dieta bogata w białko, witaminy i minerały, w tym w szczególności: wapń, magnez, potas, witamina D3 i witamina B6, unikaj skrzywionej pozycji siedzącej unikanie zbyt dużych obciążeń kręgosłupa niesiesz zakupy to rozłóż na dwie ręce.Wskazana jest gorąca kąpiel z dodatkiem olejku lawendowego, musisz zgłosić się do lekarza.