Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy stnieją jeszcze ludzie dobrzy i bezinteresowni

Polecane posty

Gość gość

czy wszędzie liczy sie tylko korzyść, wymiana, interesy? Znacie takich?

Gość gość
może nie jestem zbytnio dobra ale jak pomagam to bezinteresownie ja się brzydzę takim czymś robienie czegoś dla kasy jak kogoś nie lubię to nie lubię a nie jak inni się podlizują żeby coś dostać

Gość gość
Juz nie

Gość gość
Istnieją.

Gość gość
Co dostane za odpowiedz? :P

Gość gość
I co robią, komu pomagają? czy są ogólnie na codzień życzliwi? ja np. znam takich, którzy pomagają w schroniskach, hospicjach, chorych dzieciach, ale ciągle się tym chwalą, oczekują poklasku, uważaja sieza lepszych przez to, ciągle jakieś info o tym na fb itp. to znaczy, ze to też nie jest bezinteresowne ;/.

Gość gość
Jako bezrobotny czasem kosze trawe u kumpla czy cos tam wymaluje. Wiadomo ze trawom sie nienajem wiec wolam kase. Nima rady. Z natury jestem bezinteresowny pomoc moge wnies czy cos wynies. Gdybym byl szmalcowny pomoge bezinteresownie w ramach wolnego czasu:-)

Gość gość
A może wydaje Ci się,że się chwalą?Może po prostu cieszą się tym i dlatego o tym mówią?Ja znam wielu takich pomagajacych z powołania,to są przeważnie ludzie z niemałym bagażem życiowym i dla nich drugi człowiek potrzebujący pomocy jest jak powietrze.Ale to już jest inny poziom rozwoju duchowego niż u Ciebie zazdrośniku.

Gość gość
Istnieją. Malo ich, ale są.....Prawdziwa pomoc jest bezintetesowna, najlepiej anonimowa.

Gość gość
Autorka chyba nie wie na czym polega selekcja naturalna. Nie ma ludzi bezinteresownych jak cos robisz to tylko dlatego ze masz z tego jakas korzysc. I w tym swiecie jest tak ze silniejszy/sprytniejszy pochlania slabszego/glupszego

Gość gość
ja jak mam dobry humor potrafie być bezinteresowna np wrzucic jakieś drobne żebrzącemu itd, ale wredna też potrafię być zależy to od mojego nastroju generalnie

Gość gość
Bezinteresownośc jest teraz nieopłacalna pod tym względem, że inni to szybko wykorzystają i jeszcze obśmieją a on sam pozostanie bezinteresownym na lodzie. Dobrze by było, gdyby chociaż było ludzi stac na bezinteresowne dobre słowo, bez szpili, ironii itp. ale nawet to jest rzadkością :(