Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak powiedzieć mu, że mam dziecko?

Polecane posty

Gość gość
Powiedz mu i nie zastanawiaj się co będzie , czym szybciej tym lepiej. Jesli ma odejść to lepiej niech odejdzie szybko. Całe zycie nie jesteś w stanie tego ukrywać , bo jak to sobie wyobrażasz? Powiedz że musicie porozmawiać , że widzisz , ze wasze relacje się zmieniają , że ta znajomość idzie w kierunku dłuższej znajomości i w zwiazku z tym powinien wiedzieć , że jesteś mamą i tyle. A co On zrobi ? to już zależy od wielu czynników. Tak czy inaczej , dopóki mu nie powiesz nie łudź się , że stworzycie rodzinę . Kiedy się dowie i nie ucieknie , będziesz przynajmniej wiedziała , że jest taka szansa.

Gość gość
Masz rację. Gdy szłam z nim do łóżka to traktowałam to raczej niezobowiązująco. On jak się później okazało już przed seksem poważnie o mnie myślał. Ja na początku miałam wątpliwości czy rozwijać tą znajomość. To on o mnie zabiegał- pisał, dzwonił, zapraszał na randki. A teraz zaczęło mi na nim zależeć.

Gość gość
Zaczelo ci na nim zalezec, bo kobiety z reguly angazuja sie emocjonalnie w te zwiazki, w ktorych jest seks. To tylko mezczyzni potafia oddzielac seks od emocji. Powiedz mu wiec o dziecku, a wtedy sie przkonasz, czy z jego strony to byla tylko ochota na zaciagniecie cie do lozka, czy cos wiecej. Seksuolodzy twierdza, ze nie warto zbyt szybko zaczynac uprawianie seksu, ze trzeba dac czas na rozwiniecie sie sfery emocjonalnej u mezczyzny. Szkoda wiec, ze kobiety zbyt szybko wskakuja facetom do lozka, a potem placza, ze zwiazek tak krotko trwal.

Gość gość
Dziękuję Wam za rady. W tą sobotę się z nim spotykam i powiem mu o córce. Boję się jego reakcji, ale tak jak pisaliście- nie mam innego wyjścia oprócz tego aby mu szczerze powiedzieć. Liczę się z tym, że go stracę.

Gość gość
A ja bym jeszcze poczekala autorko. Az sie zakocha i wtedy mu powiedz.

Gość gość
Raczej nie czekaj z tą wiadomością,bo czym dłużej,tym kłamstwo nabiera większej mocy.

Gość gość
taka mała tajemnica, facet będzie miał minę, kiedy się dowie, że był o włos od wrobienia w wychowywanie bękarta i od rodzinnych spotkań z jego tatusiem.

Gość gość
Nie będę czekać powiem mu na najbliższym spotkaniu. To ostatni dobry moment aby powiedzieć, bo później może mieć żal. Czy myślicie, że to że on pracuje z dziećmi,( jest nauczycielem) zwiększa szansę, że zaakceptuje moją córkę?

Gość gość
bo stracisz zaden facet nie bedzie wychowywal twojego bekarta

Gość gość
Czym innym jest uczenie dzieci, a czym innym pełnienie roli ojca cudzego dziecka.

Gość gość
Nie, to że pracuje z dziecmi nie oznacza, że chcę się spotykac z kobieta z dzieckiem. Poza tym uwazam, że wiekszy problem masz z tym że go zwyczajnie oklamalas w bardzo istotnej kwestii. Wiec nawet jeżeli nie ma nic przeciwko dziecku z poprzedniego zwiazku, moze Ci podziekowac bo go oszukalas.

Gość gość
Facet musiałby być skończonym durniem, żeby wiazać się z kobietą z dzieckiem.

Gość gość
Nie chcę aby on wychowywał moje dziecko. Córka każdy weekend spędza ze swoim ojcem. Potrafię odzielić życie z córką od związku. Co do tego, że żaden facet nie chce wiązac sie z kobietą z dzieckiem to nieprawda. Jest wielu chętnych, aby się ze mną umówić mimo że wiedzą o dziecku.

Gość gość
Umówić? Tak. Przelecieć? Dlaczego nie? Tworzyć związek, rodzinę? Hmmmmm... Swoją drogą nieźle się ustawiłaś. Dziecko co weekend u ojca, który pewnie wyskakuje jeszcze z alimentów. Ty masz kasę i wolne weekendy dla nowego kochania. Żyć nie umierać :D

Gość gość
Spotykałam sie z facetem który przez blisko rok zataił przede mna ze ma o jedno wiecej dzieci niż mi powiedział. Zależało nam na sobie bardzo i prosiłam go zeby nigdy mnie w niczym nie okłamał..i cóż po roku sie przyznał. Bardzo mnie to zabolało ale jyz nie chodziło o ilośc dzieci ale o to kłamstwo.. Niestety rozstaliśmy sie. Jesteśmy przyjaciółmi ale nie potrafię budować związku w którym od początku jest kłamstwo. Mimo wszystko mam nadzieje ze u Ciebie skończy die dobrze i on to zrozumie. Przytulam

Gość gość
Przed 30 na poważnie z kobietą z dzieckiem?To chyba jakiś ponury żart.tylko idiota i frajer, jeśłi ma wybór między kobietą wolną a dzieciatą wybiera opcję z dzieckiem.Po co takiemu facetowi komplikacje. Ja bym dał w długą, jakbym usłyszał o dziecku. Jestem wolny, bez zobowiązań i nie szukam kobiet z dziećmi. Po co wchodzić w taki układ? Jak zechcę się bawić w pielkuchy, to zajmę się swoim dzieckiem, to chyba proste i logiczne.