Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wioskowa

mam dodatkowy pokój jak go tanio urządzić by przypomnał plac zabaw, małpi gaj

Polecane posty

Gość Wioskowa

Mam w domu w piwnicy wydzielony extra pokój. 5x3m. Chciałabym go urządzić jako plac zabaw dla dzieci - na zimę czy pochmurne dni. Ale tak by wytraciły w nim sporo energii. Nie chcę niczego kosztownego, bo za kilka lat i tak będą chciały tam ping-ponga czy bilard. Mieszkam na wiosce i wyprawa do miasta na taki właśnie małpi gaj to spory wyjazd i wydatek. Dlatego wolałabym mieć go w domu. Mam na razie odłożone 1200 zł na wyposażenie, tylko nie wiem w którym iść kierunku i co za to zrobić. Dzieci są w wieku 5 i 3,5 roku.

Gość gość
Najbardziej uniwersalne i niedrogie wydają się być huśtawka, zjeżdżalnia i piaskownica. Do tego kolorowe ściany... http://www.walkonvogue.com/

Gość gość
mi się przypomniało z lekcji wf-u w szkole podstawowej- drabinki na ścianie, materace - jakiś tor przeszkód, kładka wisząca...

Gość gość
Nie piszesz w jakim wieku dzieci, ale hm, i tak za 1200 zł. cudów nie zdziałasz... chyba że macie z mężem (ewentualnie ktoś z chętnych do pomocy bliskich) smykałkę do takich rzeczy, to można kupić drewno i skombinować równoważnię, drabinki, trzepak, zrobić mini ściankę wspinaczkową, kupić materace, ale drewno też trzeba polakierować czy zaimpregnować, pomalować ściany, zrobić podłogę (no chyba że to już gotowe). Ewentualnie w drugą stronę, bo nie piszesz w ogóle jaki rodzaj aktywności dzieci lubią, można zrobić basen z kulkami, basen z gąbkami do skakania, piłki z uszami do skakania...

Gość gość
Ok, faktycznie pisałaś w jakim wieku dzieci, ale chyba i jedna i druga propozycja na ten wiek ok... chociaż ja bym stawiała na możliwość ćwiczeń gimnastycznych, zwłaszcza jak dzieci mają jakieś zajęcia na które chętnie chodzą po przedszkolu i chcą też ćwiczyć w domu.

Gość Wioskowa
Starsze dziecko uwielbia gimnastykę, a młodsze kopiuje starsze :) 1200 zł mam przeznaczone na same elementy zabawowe :) pokój będzie do zrobienia :D. Basen z kulkami świetny pomysł, szczególnie że został po lecie z ogrodu :D Dzieciaci mają na dworze też plac zabaw (zjeżdżalnię, piaskownicę, domek, ściankę wspinaczkową, ścianę do malowania). Chciałabym im to tak zorganizować żeby wytraciły tam mnóstwo energii :)

Gość gość
Piaskownica????????? To się dziecko wyszaleje, nie ma co... hahaha!!!

Gość gość
basenik z kulkami też możesz wstawić i do niego jakaś nieduża zjeżdżalnia