Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niektórzy nie powinni się rozmnażać

Polecane posty

Gość gość

Szwagierka ma troje dzieci. Zamiast się nimi opiekować jeździ po dyskotekach. Dziećmi zajmują się wszyscy po trochu, znajomi, rodzina. My też już kilkanaście razy mieliśmy chłopców na głowie. Żal mi tych dzieci, bo nie są niczemu winne. Zawsze chętnie u nas jedzą, a najstarszy (5 lat) powiedział "ciocia nie możesz mamy nauczyć gotować ? Ona nie umie i robi z proszku". Ubrania też mają stare i podarte chyba, że się zlitujemy i im coś kupimy. Jak dawaliśmy im pieniądze to matka przepijała. Niby nie ma tam alkoholizmu, przemocy, ale nie jest to prawidłowo funkcjonująca rodzina.

Gość gość
może postrasz ją i powiedz że zgłosisz to do opieki społecznej? jak tak dalej będzie, z tych dzieciaków nic dobrego nie wyrośnie.

Gość gość
A wiadomo czy w rodzinie zastępczej będzie jej lepiej? Moja druga szwagierka już się do siostry przez to wszystko nie odzywa. Teściowa problemu nie widzi i wręcz żąda od nas pomocy dla córki i jej dzieci.

Gość gość
Coraz wiecej jest takich rodzin. wielu moich znajomych, którzy mają dziecko w podobnym wieku tzn. jeszcze niemowalaka uważają,że jak dziecko sie urodzi to zycie sie nie konczy. I maja racje. Ale nie kosztem dzieci. Wole zabarac ze soba synka i spedzic weekend oza miastem, niz leciec z mezem na balety , zeby sie napic albo co gorsza nacpac. Boli mnie strasznie, ze ostatanio gdzie sie nie spojrzy tam rozmnaza sie sama patologia. Wczoraj wieczorem pod szpitalem widziałam matke , ktora niedawno urodziła dziecko ( chwaliła sie przez telefon) i okazalo sie ze maly ma za wysoki wynik CZEGOS ( nie wiedziala czego i ona jest wkur***na ze musi az dwa wypalic bo musi tu dluzej zostac a przezciez jego nikt nie przewinie i nie nakarmi. W zakladzie gdzie pracuje maz, na hali jest dziewczyna która pracuje w 8 miesiacu przy stanowisku gdzie trzeba dzwigac skrzynie 20 kg i co godzine wychodzi na fajke. Jak jej zwrocili uwage to ona powiedziala , z co ma byc to bedzie. Zal mi tych dzieci. Moze jednak legalna powinna byc sterylizacja/kastracja? albo nawet aborcja?