Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Laserowe usuwanie pękniętego naczynka

Polecane posty

Gość gość

Zastanawiam się nad wizytą u kosmetyczki i usunięciu laserem naczynka. Od kilku lat mam taką czerwoną kropkę na nosie i bardzo mnie to denerwuje. Czytałam trochę na ten temat, ale może ktoś z was również był na takim zabiegu i może podzielić sie wrażeniami? Czy zabieg jest bolesny? Czy można po nim używać kosmetyków i czy jest jakis długotrwały ślad lub strup, bo słyszałam takie wersje. Dzięki za wszystkie odpowiedzi ;)

Gość gość
Miałam usuwane popękane naczynka z całej twarzy w tym jedno b. duże. Nie ma żadnych śladów. Nie boli, chwilowe uczucie uszczypnięcia. Co do kosmetyków to nie pamiętam bym miała jakieś zakazy. Niedawno usuwałam punkty rubinowe z korpusu i wypalałam brodawki :)

Gość gość
Oo super :) a jak z zaczerwienieniem lub ze strupami? To prawda, że przez kilkanaście dni jest ślad?

Gość gość2
ooo ja tez mysle o usunieciu naczynej z nosa. jak dlugo utrzymuje sie efekt?

Gość gość
Nie ma żadnych śladów. efekt utrzymuje się do tej pory, a robiłam prawie 4 lata temu. Pamietam, że nie mozna pić alkoholu przed.

Gość gość2
super. a pamietasz może jakim laserem to robilas?

Gość gość
Wiem, że fraxelem miałam usuwaną bliznę, a naczynka- niestety nie wiem. Wychodzi na to, że wszystko miałam usuwane ;)

Gość gość2
ok, dzieki :) dopiero mysle nad tym zabiegiem. mam duzo naczynek na nosie ale i na nogach. slyszalam ze te na nogach powracają....

Gość gość
Mam nadzieję, że moje naczynko również nie wróci :D w sumie nie mam cery naczynkowiej, tylko to jedno, które pojawiło się po pryszczu. A czy to prawda, że po laserze można sobie pogorszyć sprawę? Słyszałam takie plotki, ale mam nadzieję, że to bzdura. A co z tym śladem po zabiegu? Długo się utrzymuje, bo nie ukrywam, że nie chciałabym chodzić z plamą na miasto :D

Gość gość
A ja mam takie pytanie, czy do usunięcia naczynka na nosie trzeba zetrzeć cały makijaż?

Gość gośćAureelka
Nie trzeba bo to są zabiegi miejscowe. Polecam Wam Radiotermolizę-Termocell to coś całkiem nowego do niwelacji naczynek: falą radiową i ma go w Krakowie tylko gabinet Rubinkiewicz Med Clinic. Wiem bo szukałam już tej metody w Krk od jakiegoś czasu, po ostatnich targach medycyny estetycznej na których byłam. Zrobiło to na mnie mega wrażenie a dziś już jestem o zabiegu. Efekt dużo lepszy niż po laserze-po naczynkach na nosie nie ma śladu

Laser nie równy laserowi:) są różne lasery o różnej mocy i różnego zastosowania. Lekarz powinien wykonać taki zabieg a nie kosmetyczka. Miałam taki zabieg i szczerze nie był bolesny. Nie powiem, że nić nie czułam ale bez stresowo przeszło. Duży komfort przyniosło chłodzenie zimnym powietrzem podczas zabiegu laserowego. Zachęcam do poszukania gabinetu, który posiada urządzenie Z Cryo6 właśnie do znieczulania. Na stronie imeso.pl znajdziesz więcej informacji o tym znieczuleniu. Poza tym można pewnie znieczulić innymi metodami. Zaufaj dobremu lekarzowi dermatologii i już:)

Gość gość
lasery to potrafią zadziałać cuda. Nawet naczynka można zmniejszyć. Bylam kiedyś na zabiegu w salonie http://spaszczecin.com/ i wiem ze jak jest dobry specjalista to zaoferuje ci konkretny zabieg, z widocznymi efektami.

Gość gość
heloł, po takim zabiegu warto posmarować sobie te miejsca po laserze żelem, który przyspiesza gojenie. Sprawdza się świetnie UniGel. ma działanie bakteriobójcze i dwa razy szybciej się goi!

Gość gość
ja miałam zamykane naczynka laserem. moj problem byl spory, laser nie poradzil sobie do konca. mialam serie 5 zabiegow, 2 ostatnie bez rezultatu. mi po zabiegu ok tygodnia utrzymywalo sie zasinienie, taka ciemnobrazowa plamka w miejscu w ktorym mialam laser, ale to pewnie zalezy od tego jak duze masz to naczynko.

Gość MagdalenaKrzan
Polecam zabieg zamykania naczynek laserem Dye-Vl Alma harmony w klinice Dr Legrand w Krakowie. Laser jest bardzo skuteczny i pozwala całkowicie pozbyć się problemu naczynek. Sama wypróbowałam, miejsce godne polecenia.

Nie jest bolesne, możesz odczuwać lekkie szczypanie, to wszystko. Sama poddałam się zabiegowi na naczynka laserem Varilite i jestem bardzo zadowolona : )

Gość gość
Iga444 - ja chciałam iść na ten zabieg w klinice dr Michajłowskiego w Gda ale mam takie obawy... Ile razy by trzeba było go powtórzyć? Czy raz wystarczy? Mam niewielkie naczynko pod lewym okiem ale boję się że mi jakoś to źle na oczy wpłynie