Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy dzieci ze skaza bialkowa.

Polecane posty

Gość gość

Jak wyglądała wasza dieta przy karmieniu piersią? Jestem załamana i nie wiem czy od razu nie przejść na Babilon pepti. Maluch ma 1,5 miesiąca.

Gość gość
moim zdaniem mleko krowie mozna z powodzeniem zastąpić roślinnymi (pyszne jest migdałowe, kokosowe, owsiane...), albo kozimi wyrobami - mlekiem, jogurtem, serem itp. (jeśli możesz). nie widziałam większego problemu w wyeliminowaniu nabiału. sumpelemtowałam sie też wapniem z muszli, na zlecenie lek.

Gość gość
a i jeszcze jedno: dopiero po przejściu z piersi na pepti rozpoczęły sie problemy z nietolerancją, więc mleko mamy zawsze lepiej przyswajalne niz hydrolizat.

Gość gość
dokładnie u nas tragedia była przy nutramigenie i pepti - dziecko wymiotował i miało biegunki a dawałam mu tyle co do kaszy na kolacje. W dodatku non stop chorował a było tylko ze 20 ml mleka modyfikowanego i to hydrolizatu co dziecko powinno go tolerować a jednak ... Po odstawieniu i przejściu na roślinne- migdałowe problemy się skonczyły. Jestem na diecie bez białka krowiego już drugi rok sama czuję się lepiej bo jednak krowie mleko jest dla cieląt nie dla ludzi i tak naprawde dziecka organizm jest mądrzejszy że nie toleruje tego krowiego g****a dosłownie :/ wystarczy poczytać ile szkody moze nam przynieść mleko krowie od łamania kości po nowotwory.