Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziwna pochwa po luteinie

Polecane posty

Gość gość

jestem w 8 tyg ciazy, od poczatku biore luteine 2 razy po 2 tabletki... od 3 dni zauwazylam ze tam w srodku mam jakos dziwnie.... Na oczatku jak zaczelam brac bylo sucho i ciasno a teraz doslownie wodospad i tak mega luzno.... stresuje sie czemu tak jest. Wiem , ze wiele kobiet bralo luteine jestem po paru poronieniach i wnikliwe wsłuchuje sie w swoj organizm moze niepotrzebnie

Gość gość
Ale jaką luteine bierzesz? Dopochwowo czy dosutnie? Jeśli dopochwowo, to ja zawsze po takiej miałam mega infekcję i mi lekarz zabronił. A jeśli doustnie, to widocznie zmieniła ci się wydzielina. W ciązy to normalne, że jest jej więcej i bardziej mokro.

Gość gość
Infekcje przy zakladaniu tabletek dopochwowo występują, gdy jest niedostateczne zachowanie higieny, dlatego zawsze przed aplikacja dokładnie umyj dlon i palec, ktorym sobie pomagasz. Wracając do tematu - to nie kwestia luteiny,a tego, że jesteś w ciąży, wydzielina jest rozwodniona, rzadka i jest jej bardzo dużo. Nos wkladki higieniczne i nie stresuj się :-)

Gość gość
dopochwowo, ale co wizyte mam wymazy czy nie ma infekjcji i poki co nie mam zadnych. jedynie co mnie martwi ze tam tak luzno jest:/ czy tak ma byc? kolezanka mowila ze pochwe miala opuchnieta a nie taka luzna, ja zwariuje chyba do nastepnej wizyty

Gość gość
gość dziś Chyba coś ci się nieco pomieszało! Ja praktycznie sterylnie zachowywałam higienę, szorowanie rąk, dokładne mycie okolic intymnych przed każda aplikacją, podcieranie jednorazowym ręcznikiem papierowym, i co i nico, przyplącze się i tak, bardzo krótko i bardzo delikatnie, praktycznie nie czułam, ale małą infekcje miałam, ale oczywiście wiadomo znawczyń pełno. Ja tez jadę na luteinie choć u mnie już dalej z ciążą znacznie, To co opisujesz jest jak najbardziej normalne i niczym się nie przejmuj. Teraz może być takie uczucie mokrości, co za tym idzie w środku też jest bardziej ślizgo, dzięki czemu czujesz że znacznie łatwiej tam wprowadzić palec, i wrażenie jest jakby było tam znacznie luźniej.

Gość gość
gosc 9;54 tu autorka topiku:P masz racje z tymi infekcjami bo moj lekarz prowadzacy mowi ze ciaza to taki stan ze chodzbys nie wiem jak dbala o higiene jakies dziadostwo sie przyplacze, podobno co 3 kobieta ma grzybice nawet, poki co u mnie infekcji nie ma zadnej ale nie wykluczam ze sie pojawi:P Dziekuje za Twoja odpowiedz, troszke sie uspokoilam:) moje poprzednie poronienia doprowadzily mnie do strasznego strachu w ciazy, teraz jestem pod bardzo dobra opieka i mam leki na podtrzymanie przed tem nie mialam, mam nadzieje ze teraz juz wszystko bedzie dobrze