Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdalenkaaaaaaaa

ANTYKONCEPCJA PRZED MIESIĄCZKĄ

Polecane posty

Gość magdalenkaaaaaaaa

potrzebuję porady. Okres miałam dostać jutro, wg planu, jednak dziś obudziłam się z takim mocnym bólem jajnika, że spodziewałam się go dziś dostać. Postanowiłam zażyć tabletkę hormonalną Dionelle aby trochę "zagłuszyć" cykl i nie bolało mnie tak bardzo. Krwawienia nie mam. Pytanie jest następujące, czy obecnie jestem bezpieczna? Wg cyklu i tak następują teraz u mnie dni bezpłodne ale jak to się ma do sytuacji iż wzięłam tabletkę antykoncepcyjną przed rozpoczęciem krwawienia? Mam zamiar je brać jeszcze tylko kilka dni bo chodzi głównie o ból jaki mi towarzyszy a mam ważne zajęcia przez następne dni i nie mogłam sobie pozwolić na leżenie plackiem. Czy przez najbliższe dni i tak będę mieć dni bezpłodne?

Gość magdalenkaaaaaaaaaaaa00
proszę o poradę :(

Gość gość
Tylko twój organizm odpowie.W bzykaniu będziesz bezpieczna

Gość gość
jestes kretynka pierwsza tabletka lyka sie najlepiej w pierwszym dniu krwawienia , nie jestes zabezpieczona , ile ty masz lat ? nie czytasz ulotki tylko takie pytania na forum zadajesz

Gość gość
Poza tym pigulek nie bierze się kilku i odstawia, bo to tylko zaburzy cykl miesiączkowy. Skoro nie chcesz przyjmowac antykoncepcji, to nie bierz sie za nią wcale, a na bole miesiączkowe weź leki rozkurczowe lub przeciwbólowe. Ile ty masz lat, ze takie rzeczy trzeba ci tłumaczyć???

Gość gość
Biorąc w ten sposób tabletki tylko rozregulowujesz sobie cykl. Nie jest to korzystne dla Twojej gospodarki hormonalnej. Antykoncepcja w takim przypadku też nie jest zachowana, powinnaś pomyśleć o innej. Ze swojej strony mogę polecic femcap- kapturek naszyjkowy. jeśli cierpisz w trakcie okresu powinnaś udać się do ginekologa

Gość godjfskj
nie chciałam aby mnie tu wyzywano. Jakby mi leki rozkurczowe pomagały to bym nie próbowała innych sposobów. Z resztą w czasie okresu napieprza mnie jajnik a skurczy nie mam, więc jest to zasadnicza różnica. Okres dostałam i tak, nic to nie dało, bo za późno je przyjęłam. powinnam minimum 3 dni przed aby okres "oszukać". I skończcie mi tu pierdolić jakieś farmazony. Niby jak mam być teraz "nie bezpieczna" skoro krwawię i mam dni bezpłodne cyklu. ????????? Nie słyszałam aby się w ciążę zachodziło w czasie okresu.

Gość gość
Idź do gina i bierz tabletki ,a nie wyrywkowo ich używaj.