Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rzecz znowu o teściowej.

Polecane posty

Gość gość

obecnie mieszkamy u teściowej i sytuacja taka będzie miała miejsce jeszcze do września (budowa domu - niby idzie szybko, a jednak mozolnie). Zajmujemy pomieszczenie, z którego zaadaptowaliśmy pokój z aneksem kuchennym. Nie narzekamy. Niestety problemem jest zachowanie teściowej w stosunku do naszej 1,5 rocznej córki. Córka uwielbia babcię i dziadka - odwrotnie zresztą też - jednak ciągłe teksty typu: nie kocham cię, niegrzeczna jesteś, nic jej nie wolno mimo tego, że ja jej pozwalam albo nie zwracam na niektóre zachowania córki uwagi, te teksty niby w żartach, a jednak strasznie mnie irutują. Nie wspomnę juz o pasieniu mojego dziecka słodyczami bez wcześniejszego zapytania się mnie czy przypadkiem jadła śniadanie albo czy nie jest przed obiadem. Nie mam już siły.

Gość gość
powiedz teściowej,że nie wolno mówić dziecku nie kocham cię bo to jest małe dziecko i ono wszystko bierze dosłownie,tylko je krzywdzi takimi tekstami,a z ze słodyczami ja tez mam taki problem z babciami i moja tesciowa tez mowi do cork ze jest niegrzeczna , ja wiele razy juz na rozne tematy zwracalam jej uwage ale zmienilo sie tylko to ze robi to co zabronilam za moimi plecami :/

Gość gość
po co te stresy, jeszcze trochę i się wyprowadzicie mogłabyś się załamywać tą sytuacją gdybyście dożywotnio mieszkali z teściową i jeszcze jedno: chcesz zmieniać nawyki starej baby ? wychowywać ją i uczyć ją jak należy traktować dziecko ? przecież ona uważa się za mądrzejszą i bardziej doświadczoną od Ciebie, z betonem nie wygrasz do takich nie trafia nawet prosty argument że to TWOJE dziecko i to Ty decydujesz

Gość gość
jeśli chodzi o teściowe to zauważyłam dziwną zależność że do siostrzenic dzieci się nie wtrącają i nie narzucają swojego zdania, natomiast synowym zawsze się wpieprzają

Gość gość
No właśnie nie wiem czy jest sens walki czy nie lepiej zacisnąć zęby i przeczekać. W sumie wrzesień to nie taki odległy czas.

Gość gość
Moze ńie warto sie konfliktowac? Moze zacisnij zeby i wytrwaj...to tylko pol roku;) lub np jakos delikatnie zwroc uwage...na otwarty konflikt bym nie szla....ale cos tam subtelnie bym powiedziala.ze mala za duzo slodyczy je i potem np. Problem ze zjedzieniem obiadu. Trzymaj sie.

Witam serdecznie, Jestem właśnie w trakcie poszukiwania gości do programu o relacjach teściowa-synowa. Wszystkie zainteresowane szczegółami Panie proszę o wiadomość na adres m.dalaszynska@tvn.pl Pozdrawiam serdecznie, Monika