Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mambaluna

Czy jest mama która robi dok?

Polecane posty

Gość mambaluna

Hej, czy są tu mamy w trakcie doktoratu? Miałby ktoś ochotę pogadać? Jak wam idzie? Jesteście na studiach, czy już pracujecie? Z jakiej dziedziny się doktoryzujecie i jaki macie cel (własna satysfakcja, lepsza praca?).

Gość gość
Tu są same pracujące. Pracujące i wykształcone, dodajmy. Doktorat zaczęły robić już w ciąży, aby zakończyć go 3h po porodzie. Oczywiście w większości wypadków był to warunek, aby dostać awans w świetnej, renomowanej korporacji - 2 tyg po doktoracie przystąpiły do pracy na 1.5 etatu :) Tak więc sama widzisz- przygotuj się na lawinę wpisów od wykształconych, rezolutnych, ambitnych mam - tu tylko takie :) :) :)

Gość gość
Hej, ja po wakavjach planuje studia podyplomowe. Studia skonczylsm kilka lat temu na 2 kierunkach ale oba humanistyczne wiec chcialbym zrobic teraz cos dodatkowego;) ale to nie doktorat wiec troche nie na temat;)

Gość gość
A Ty z czego robisz doktorat?

Gość gość
Ja podyplomowo planuje dietetyke bo moj mgr troche zakurxony w dzisiejszych czasach

Gość mambaluna
Ja robię, a właściwie już kończę w dziedzinie medycyny. Do gościa humanistki, mogę zachęcić do doktoratu, z dziedzin humanistycznych to łatwiej zrobić, bo nie trzeba wykonywać badań eksperymentalnych, więc tą pracę można sobie jakoś łatwiej rozłożyć. Chyba, że chcesz podyplomówkę robić z czegoś niezwiązanego ze studiami. A o podyplomowych też możemy tu porozmawiać, akurat też kończę (robiłam od września). Tak tak, wiem, dużo tego, ale ja lubię się uczyć :)

Gość gość
Wole podyplomowe niezwiazane z moimi studiami, bo chce sie troche przebranzowic. Stad pomysl na studia podyplomowe. Troche mi sie pozmienialo po urodzeniu dziecka. Nie chce wracac do korpo i stad decyzja o zmianach. Chce zbudowac tzw druga noge. A Ty juz pracujesz czy wciaz sie uczysz?

Ja właśnie jestem w trakcie czwartej podyplomówki. Dokształcam się cały czas pedagogicznie :)

Gość mambaluna
Pracuję i doktorat raczej pod kątem pracy robię. Podyplomówkę z resztą też, choć to tak dość po macoszemu, bo praktycznie tylko dla papieru, większość z tego co jest na podyplomówce wiem z pracy. Z na co chcesz sie przebranżowić?

Gość gość
Ja robilam, ale musialam przerwac. Pracowalam wtedy w panstwowej firmie, wiadomo jaka kasa-a musialam splacac kredyt. poza tum ciezko z grantem bylo a kasa na badania byla niezbedna.

Gość gość
"praca", "przebranżowić", "dziedzina" - nie możecie napisać wprost o jakie studia, kierunki, tematy prac chodzi? :o Jedyna pani od dietetyki jak człowiek napisała, a reszta - boicie się, że ktoś was rozszyfruje? :o

Gość gość4ty
Ja zrobilam doktorat wiele lat temu, jak nie mialam jeszcze dziecka.

Gość gość
doktorat a studia podyplomowe to zupełnie inna bajka.

Gość gośćhumanistka
Hej, dietetyke to wlasnie ja chcr robic tj ta od studiow humanistycznych

Gość gośćhumanistka
a wy? Pochwalicie sie;)

Gość gość
Ja się do was nie umywam, bo robię dopiero mgr, ale jestem w 38tc i nie wiem kiedy ją napiszę, bo nie mam ani zdania, za to badania do pracy (dziedzina medyczna) świeżo zakończone to chociaż tyle.... ale z resztą będzie problem...

Gość gość
Ja robiłam, kończyłam ok. 1,5 roku temu, będąc w 4 miesiącu. Od razu po studiach, nie pracowałam dodatkowo (o to ci chodziło w pytaniu?), bo dok. nie robiłam w Polsce, i miałam normalną pensję/stypendium za pracę badawczą. Jestem biochemikiem :) A cel? To, co robię mnie fascynuje, więc dla mnie te godziny w labie to jest łączenie przyjemnego z pożytecznym :)