Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomysł na wycieczkę

Polecane posty

Gość gość

Cześć, potrzebuję pomysłu na wycieczkę rodzinną, najlepiej weekendową z jednym noclegiem lub jednodniową - wiosna, ciepło, słonecznie, żal siedzieć w domu!!!!!

Gość gość
a z kim tą wycieczkę planujesz? z chłopakiem/dziewczyną, z rodziną, szkolną? opcji jest naprawdę wiele, najlepiej jeśli mieszkasz w górach, to zawsze można wyjść gdzieś i połazić

Gość gość
Na rodzinną wycieczkę to najlepiej na rowery albo na basen, bo najtaniej;)

Gość gość
polecam Zamek Golubski oprowadzenie jest w cenie biletu

Gość gość
Pieniądze nie są aż tak ważne w tym przypadku, bo chodzi raczej o to żeby pobyć razem, żeby dzieciaki się nie nudziły i żeby zrobić coś fajnego, innego niż zwykle. Rowery to oczywiście też świetny pomysł, dobrze że już wiosna

Gość gość
Malbork, Gdańsk i Sopot

Gość gość
A gdzie jest ten Zamek Golubski? ja mogę polecić obok Opola zamek w Mosznej, taki pałacyk właściwie, ale zwiedzanie raczej całego dnia nie zajmie

Gość gość
golub dobrzyń jest koło torunia

Gość gość
Niedawno szukałam dobrego i taniego (choć wiem, że to rzadko idzie w parze ;) noclegu w miejscowości Toruń, Znalazłam fajną stronkę http://otonoc.pl/noclegi-torun z zaskakująco dużą ilością noclegów w Polsce i fajną usługą - lokalizacja najbliższego noclegu w miejscowości. Takie coś widziałam tylko na booking ale booking znowu ma dużo mniej hoteli niż ta http://otonoc.pl

Gość gość
Ja się wybieram na wycieczkę rodzinną do Juraparku, czyli takiego parku z dinozaurami, ale jest tam mnóstwo innych atrakcji, są ogromne figury dinozaurów, które wyglądają jak żywe, jet tunel czasu, w którym poznaje się historię (prahistorię), plac zabaw dla dzieci, kąpielisko, itp.

Gość krakra45
A gdzie jest ten Jurapark?

Gość gość
bardzo blisko Opola, dosłownie 25 km:) ja mam trochę dalej, dlatego dopiero teraz się wybieram, w przeciwnym razie juz dawno bym tam była;)

Gość gość
Jeśli masz dzieci to faktycznie taka wycieczka będzie strzałem w dziesiątkę!

Gość gość
My z rodziną często wyjeżdżamy na weekend do Gdańska, tym bardziej jak jest ciepło i zawsze wtedy zatrzymujemy się tutaj www.hollandhouse.pl. To taki niezwykle urokliwy, butikowy hotel w samym centrum Starego Miasta, więc jest od razu dobry dostęp do różnych najważniejszych zabytków, np. pomnika Neptuna, a w samym hotelu, mimo że leży w centrum można naprawdę wypocząć, jest spokojnie, kameralnie, bezpiecznie. Mają tam taki specjalny apartament rodzinny, no i przemiłą obsługę. Jak najbardziej polecam to miejsce, idealne na taką rodzinną wycieczkę.

Gość MilenkaS
potrzebuję szybki pomysł na spontaniczny weekend ze znajomymi, btw: studiujemy historię :)

Gość gość
w jaki rejon Polski się wybierasz - będzie łatwiej

Gość MilenkaS
z północy kraju i szukamy właśnie czegoś na południu, ale nie znów oklepane góry...

Gość gość
to może Śląsk, ale tu mała niespodzianka, Opolski! bardzo niedoceniane miejsce przez turystów w naszym kraju

Gość Hubertu
Co wy tam macie na tej Opolszczyźnie że tak polecasz?

Gość gość
Piękną Nysę, intrygujący Brzeg i Park z dinoraurami i nauki :)

Gość gość
Byliście w Białymstoku? Jeżeli nie, to może tam się wybierzecie? To jedno z moich ulubionych miast w Polsce. W tym hotelu mają dużo takich apartamentów, przystosowanych odpowiednio dla rodzin: www.hotelcristal.com.pl i mają bardzo dobrą restaurację. Pokoje przestronne, funkcjonalnie wyposażone. Byłam tam u nich kiedyś w rewelacyjnym Spa, polecam serdecznie! Obsłużyli mnie bardzo dobrze, naprawdę u nich wypoczęłam.

Gość gość
Bałtów tam jest park z dinozaurami

Gość gość
hej!! może Sopot? polskie morze to super sprawa, a akurat to miasto cały czas tętni życiem. Na brak atrakcji nie można narzekać, bo cały czas coś się tam dzieje. Jeśli ktoś ma chęć to może sobie przeszukać stronkę https://e-turysta.net/noclegi-sopot/ , ja tam znalazłem nocleg za 40zł w centrum Sopotu w bardzo fajnych warunkach, a nie ma co przepłacać!

Gość gość
Słyszalam o Białymstoku, ze jest niedoceniany ale bardzo piękny, może kiedyś się wybiorę:) ale dziś potwierdzam, że w Krasiejowie również jest fajnie:)

Gość gość
Podobno na zimę w tym roku jurapark ma być nieczynny;/ slyszeliście? czy to plotka :(

Gość gość
Modernizują JuraPark do końca marca niestety. W kwietniu już będzie otwarty. Ciekawe co nowego szykują;p

Gość gość
można do Golubia Dobrzynia zajechać, na Dziewanowskiego chyba miesci się biuro Pana detektywa, w malutkiej chatce, prowadzi swoją firmę, można popatrzeć, podyskutować, jeśli będzie mogł mówić (wiek robi swoje i AA tez się kłania). Pan Witek Kamiński (mąż Anny), stary pan, z ciemnymi włosami, krzywym ryjem, śmierdzącym oddechem bo pali fajki i brak zębów:-) ale polecamy z mężem.

Gość jolajolanta88
dobrze ze majowka w maju to juz pewnosc ze jurapark otwarty bedzie. jestesmy z okolic i lubimy tam zawitac od czasu do czasu, bo nigdy sie tam nie nudzimy :) pozdrawiam

Gość gość
My na wakacje jedziemy do Sopotu. :) wydaje mi się, że morze to super opcja. Pewnie zatrzymamy się w jakimś apartamencie, kilka lat temu nocowaliśmy w wynajętym dzięki http://www.victus-sopot.pl/ i było bardzo dobrze.