Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

olaolka276

brak miesiączki, bole jajników, brązowe plamienia

Polecane posty

Cześć dziewczyny ! Może któraś z Was miała podobny problem. A więc - W lipcu wyjechałam na praktyki do Anglii, przed około 2 lata brałam tabletki antykconcepcyjne,(nie miałam nigdy bardzo regularnych miesiączek (tzw. co do dnia )), jednak miesiac przed wyjazdem je odstawiłam i parę dni przed wylotem dostałam miesiączke. Przez kolejne 3 miesiące miesiączka się nie pojawiła. Po tych 3 miesiącach wróciłam na 2 tygodnie do Polski i krwawienie wystąpiło (trwało 3-4dni i nie było bardzo obfite). Wróciłam do Anglii i znowu przez kolejne 2 miesiące nie dostałam miesiączki. Po powrocie do Polski poszłam do Ginekologa ktory przepisał mi luteine (brałam dopochwowo) na wywołanie miesiączki. Najpierw brałam ją 3 dni - wystąpiło krwawienie i potem kazał brać przez 3 miesiące od 15-25 dnia cyklu. Tak też zrobiłam i przez pierwsze dwa miesiące krwawienie wystąpiło. Teraz jest 3 miesiąc w którym miałam brać luteine, z tym, że zapomniałam się i wziełam ją około 4 dni pożniej niz powinnam czyli 19 dnia cyklu i brałam ją do 25 dnia. Miesiączke powinnam dostać 2-3 kwietnia, jednak nadal jej nie ma. Odczuwam bóle jajników, a od 4 kwietnia pojawiły się silne brązowe plamienia (bardzo ciemne), czasami widoczne są skrzepy krwi. Dodam, że często miewałam stany zapalne, i jakis czas temu miałam już te brązowe plamienia (dostałam wtedy jakiś antybiotyk). Ponadto mam sporą nadżerkę. Ostatnio w trakcie stosunku dostałam tak jakby lekkiego krwotoku (myślałam, że to miesiączka) boje się, że to krwawienie wystąpiło właśnie przez "naruszenie" nadżerki. Wizytę u ginekologa mam dopiero w środę. Trochę się boje, bo nie wiem co mi jest. Robiłam test ciążowy, wyszedł negatywny.

Gość gość
a kto może tu wiedzieć co ci jest !!!! jak dzidzia gimbaza !!