Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

opryszczka u bliskiej osoby a chrzest jest mi źle

Polecane posty

Gość gość

Moja przyjaciółka jutro ma być chrzestna ba chrzcie mojego dziecka które ma 2msc, a jej wyskoczyła opryszczka wczoraj: ( bardzo się boję i nie wiem co teraz? Odwołać jej przecież już nie odwołam do bycia chrzestna: (

Gość gość
Mogla nie brac brudnej cyganskiej pyty a tak zlapala syfa i hpv i dsiecko ci zarazi.pogon zdzire

Gość gość
co proszę? a co ma opryszczka do chrztu? To nie grypa żeby przyjaciółka w łóżku miała leżeć. O co ci chodzi?

Gość gość
Tak masz rację tylko ze tyle się naczytala o niej ze strasznie się boję żeby mój niemowlaka nie złapał: (

Gość gość
Ale przecież ceremonia chrztu nie przewiduje w żadnym momencie obcałowywania dziecka przez chrzestnych... fakt że opryszczka może być groźna dla małego niemowlaka ale wystarczy podstawowa ostrożność.

Gość gość
Po co chrzcić dziecko dwumiesięczne? Nie lepiej poczekać trochę? Opryszczka wargowa nie jest taka niebezpieczna. Koleżanka niech weźmie polopiryne. Dodatkowo niech zrobi z niej paste (zgnieść i wymieszać z kropelka wody) i nakłada te paste na zmienione miejsce. Dziecka niech nie całuje.

Gość gość
Opryszczka nie przenosi się przez powietrze tylko przez bezpośredni kontakt. Ja miałam wiele razy opryszczkę i jakoś żadne z moich dzieci ani mąż nie złapali tego przez tyle lat. tak jak ktoś pisał -wystarczy nie całować dziecka i dbać o higienę rąk i nic nie będzie.