Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Włosy...

Polecane posty

Gość gość

Mam problem z włosami. Są słabe, suche, bardzo się puszą, a zawsze marzyłam o gładkich włosach. Nawet jak wyprostuje to nie tak cienkie i fajne jakby chciałam. Ma ktoś jakiś sprawdzony sposób - jakiś dobry szampon, czy coś?

Gość gość
mnie pomagają szampon i odżywka z rossmana Isana Professional do włosów suchych a olejkami, włosy gładkie, błyszczące, łatwo się rozczesują i nie puszą

Gość gość
Kallos wersja waniliowa, od kiedy uzywam szamponu i odzywki (trzymam ja 10 min na lekko zwilzonych wlosach, bo mam je do pasa), moje wlosy nie pusza sie, sa mieciutkie, blyszczace, i latwo sie rozczesuja rano bo nie susze wlosow od kilku lat.. sprobuj bo w hebe kallos jest smiesznie tani :)

Gość gość
mozesz tezsprobowac kallosa aloe , jak go uzywalam to moje nie puszyly sie wgl, ale efekt ten byl dla mnie za duzy

Gość gość
blog anwen, i czytaj o deski do deski, blog Kascyko i blog czarownicującej też :) Tam się nauczysz, jak dbać o włosy (olejowanie, laminowanie żelatyną, dobieranie odżywek do punktu rosy...)

Gość ronniela
całkowicie się zgadzam, sama kupiłam sobie ostatnio kallosa mlecznego chyba właśnie na trenie.pl, kosztował jakieś niecałe 10 zł a na moich włosach sprawdza się super!

Gość Patuu
Na zagęszczenie uzywaj wcierek mozesz je przygotować sama w domu lub kupić w sklepie/ internecie. Mi bardzo pomogło olejowanie włosów na cala noc oliwka dla dzieci hipp lub oliwka dla kobiet w ciąży babydream z rossmanna. Radze tylko nie olejować skóry głowy na cala noc bo moze to spowodować wypadanie. Poczytaj w internecie polecam blogi czarownicujacej i anwen. Jest tam duzo cennych informacji :) pozdrawiam i życzę wytrwałosci!

Gość Marianna_P
Ja używam szamponu Garniera i odżywki rossmanowskiej, Isana chyba, ale wydaje mi się, że większe znaczenie od odżywki i szamponu ma fakt, że do tego biorę też codziennie bio silicę ze krzypem, pokrzywą i witaminami. Z tego, co i fryzjerka powiedziała, jak bardzo się nie będziemy starać uzdrowić włosy od zewnątrz, nawet drogimi preparatami, to nie będzie zdrowych włosów bez odpowiedniego odżywienia włosów od wewnątrz. Oczywiście, najlepiej byłoby dawać organizmowi niezbędne substancje i odpowiednich ilościach w pożywieniu po prostu, ale jak się nie ma wiedzy i czasu, to suplementy też się sprawdzą. U mnie przynajmniej, od czasu jak łykam bio silicę, to jest o wiele lepiej. Wanna mi się już od kłaków nie zapycha, a włosy nie puszą się tak, jak po zdjęciu czapki zimą ;P

Gość gość
najlepsze efekty uzyskasz stosując maskę z oleju kokosowego, uwierz mi zobaczysz efekty po pierwszym użyciu, ja stosuję raz w tygodniu/ raz na dwa tygodnie. Nakładasz na wilgotne włosy i trzymasz przez kilka godzin, potem normalnie myjesz włosy. Musisz jednak użyć dobrego oleju, polecam Ci ten http://hh-life.pl/produkt/olej-kokosowy-ekogram-280g/

Gość Patuu
Olej kokosowy nie jest dla każdego rodzaju wlosow. Zazwyczaj najlepsze efekty po tym oleju maja właścicielki włosów o niskiej porowatości :)

Gość malinka 86
ja mam super sposób na puszące sie i szorstkie włosy-olej z wiesiołka! Jest świetny i nieporównywalny z innymi olejkami, w przypadku puszących sie włosów w mojej rodzinie:D Robimy sobie olejowanie. Na umyte włosy nakładamy duzo olejku, mozna zostawic u nasady i tam nie nakladać. Potem owijamy głowe jakąś folia/torba, a nastepnie ręcznikiem. po godzinie sie spłukuje i znow mozna umyc szamponem ale nie trzeba. Zobaczycie jak za pierwszym razem u was się sprawdza. No i generalnie ja to robię dwa razy w tygodniu:) Chociaz po kazdym umyciu tez troche olejku wcieram

Gość Burgunda
na wygładzenie włosów dobra jest maska do włosów - wg mnie super kallosa mleczna :) Świetnie pachnie no i ładnie działa. popatrz sobie na stronce i-styl bo ja tam kupiłam 1L tej maski za jakieś 8 czy 9 zł więc baaaardzo sie opłaca ;)