Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćy

brak okresu, czy możliwa ciąża

Polecane posty

Gość gośćy

Okres spóźnia mi się 3 dni. Średnia długość moich cykli to 29-30, mam cykle regularne i od dwóch lat nie zdarzył mi się tak długi cykl jak ten. Dwa dni temu miałam.bóle brzucha takie jak podczas pierwszego dnia okresu tylko trochę lżejsze, ale takie charakterystyczne. Po okresie przeszłam kuracje gynalginem i furaginem w celu pozbycia się nawracajacej infekcji bakteryjnej. Sama infekcja nigdy nie opóźnila mojej miesiączki, ani zażywanie jakichkolwiek leków. Zresztą w trakcie kuracji objawów infekcji nie miałam.Jednak tym razem mam wątpliwości czy to opóźnienie nie jest przypadkiem wynikiem brania furaginum. Ryzyko ciąży tez jakieś tam jest - dwa stosunki przerywane 3 dni przed spodziewana owulacja. Ciąży się nie boję, jestem tylko ciekawa czy większe szanse ze to jednak lek tak podziałal czy prędzej ciąża.

Gość gość
Proszę o jakąś podpowiedzieć, co to może być..

Gość gość_2
Idź do ginekologa,on Ci powie.

Gość gość
Dodam jeszcze ze w dniu, kiedy był seks, tzn ok 3 dni przed owulacja, miałam dużo bardzo rozciągliwego śluzu. wyglądem przypominał właśnie białko kurze, czyli typowo plodny śluz. Z tym, że ja nigdy wcześniej go u siebie nie zaobserwowalam i to w takiej ilości. Myślę że ten śluz był wywołany stosowaniem gynalginu.

Przyczyną opóźnienia może być zarówno stres jak i wiele innych czynników.Dlatego nikt ci na to nie odpowie dokladnie. Rada jest jedna - idź do lekarza. Ginekolog rozwieje wszelkie wątpliwości.