Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy bujanie moze miec wplyw na sen dziecka?

Polecane posty

Gość gość

Syn budzi sie w nocy bardzo czesto czasem 5 a czasem 10 razy zawsze bujam czasem jest to chwila czasem i godzina. Zasypia od 40min do 1 h czasem dluzej oczywiscie bujam przy kolysankach..jakby mial sam zasypiac to pewnie lezalabym z nim 3h:-( Ma niecale 1,5roku. Raz przespal cala noc. Raz zbudzil sie tylko raz. ;-( Nie mam juz sil.

Gość gość
Ma smoczek?

Gość gość
Tak jest nauczony i ciezko bedzie oduczyc. Moj szwagier mial pasek przywiazany z jednej strony do wozka a z drugiej do reki przez cala noc. I jak maly sie budzil to bujal wozkiem tak na polspiaco. Koszmar to byl.

Gość gość
Ja bym dawała mleko w nocy. Dziecku robi sie miło i ciepło w brzuszku, ma poczucie bezpieczenstwa-wie, że mama przyjdzie dać pic. A z pełnym brzuchem powinien ciagiem przespać chociaż trzy godziny.

Gość gość
w nocy półtoraroczne dziecko mlekiem poić? czy wyście całkiem powariowały???

Gość mamcia mama
Wspolczuje ci. Moj syn sie budzil po 7 razy do 4 miesiąca i myślałam ze to koszmar.. Ale ty masz jeszcze gorzej. Nie moge ci nic poradzić na temat bujania bo ja mojego synka nie bujalam tylko sobie sam zasypial albo na rękach. Powiem tylko tyle ze karmilam piersią do 4 miesiąca i byc może to tez miało wplyw na te jego nocne pobudki. Siostra nie karmila piersią i jej coreczka potrafila przespać cala noc jak miała tylko tydzień....

Gość gość
Autorko, ja na twoim miejscu oduczyłabym dziecko bujania. Przeciez to juz nie jest noworodek, on ma 1.5 roku! Kręgosłup Ci wysiadzie przy bujaniu takiego duzego dziecka. Moze to tez byc przyczyną problemów ze snem.

Gość mamcia mama
A czemu niby nie poić mlekiem półtora ręcznego dziecka? Niektóre dziec***ija z butelki do 3 roku... A wracając do smoczka mój syn byl bardzo za smoczkiem aż jak miał dwa lata wrzucił do oczka wodnego i mu powiedziałam ze żaba zjadła. :) później nawet nie plakal za nim :)

Gość gość
Chodziło o pojenie w nocy.

Gość mamcia mama
No mi tez chodzilo ze w nocy....

Gość gość
Zaczęłabym od oduczenia bujania. To już nie niemowlak. Połóż się obok niego, głaszcz go po główce, uspokajaj, ale nie bujaj. Jak dziecko je? Może rzeczywiście jest głodny w nocy, ale w takim wypadku postawiłabym na konkretniejszą kolację+ mleko przed samym snem. Jeśli nie dajesz mu w nocy jeść, to nie ma co przyzwyczajać. Moje bliźniaki ogólnie dobrze spały od zawsze, ale jeden syn właśnie tak w okolicach roczku zaczął się przebudzać w nocy z niewiadomych powodów, potrafił się przebudzić nawet kilkukrotnie w ciągu jednej nocy, a moim sposobem było właśnie położenie się obok niego, przytulenie, żadnego gadania, świecenia światła, kontaktu wzrokowego- miał po prostu taki okres, że potrzebował mieć obok siebie kogoś... Teraz ma 2,5 roku i budzi się sporadycznie, wystarczy wejść do jego pokoju, pogłaskać go po główce i jest ok.

Gość gość
Nie ma smoczka i nie jest glodny na 100%.czasem sie napije wody

Gość gość
A ile ma drzemek w ciągu dnia? Może za długo śpi w dzień? Ile przesypia podczas drzemki? Moja córka ma 13 mies. I jedna drzemkę 2-3 h. Ładnie przesypia nocki teraz. Przestała budzić się jakiś miesiąc temu. Z tym, że ona budziła się z głodu i po butli mleka zasypiala dalej od razu bez bujania. W ogóle ona nie lubi być bujana bo uwielbia spać na brzuchu, ale syn bardzo lubial i pamietam, że w wieku Twojego to już kładlam się z nim na łóżku i glaskalam aż usunął i zanosilam go wtedy do łóżeczka.

Gość gość
Aha i według mnie bujaniae nie wpływa na sen, bo mój syn przesypial całe nocki od kiedy skończył 4 mies a bujalam go do ok 1.5 roku.

Gość gość
Ma jedna drzemke w ciagu dnia srednio 1hczasem 2h rzadko 3h. W nocy lacznie spi okolo 11h czasem mniej czasem wiecej nie ma reguly

Gość gość e
To budzenie się po prostu minie z wiekiem, nie ma na to żadnej rady, układ nerwowy dziecka jest jeszcze nie dojrzały, każde dziecko jest inne, jedyna rada dla ciebie : cierpliwości, kiedyś będzie lepiej

Gość gość
Jak karmilam piersia kazdy mowil ze dlatego tak sie czesto budzi..teraz nie karmie od 1,5m i dalej to samo;-( gdyby ktos mi powiedzial ze te cholerne bujanie ma wplyw to pewnie szybko bym porzucila ten sposob ale jak na razie nie mam na to sily i mobilizacji bo juz po odstawieniu.mialam sie wyspac i guzik;-)