Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zapraszam mamusie na grudzień 2015 roku

Polecane posty

Gość gość

Mój termin porodu to 19 grudzień Będzie to moje drugie dzieciątko Zapraszam wszystkie mamusie do pogaduszek

Gość gość
juz jest taki temat, poszukaj sobie

Gość gośćancymonek
Hej witaj! Ja takie tematu tez nie znalazłam, są tylko tematy staraczek, a to trochę co innego :-) Ja mam termin przewidywalny na 17 grudnia.

Gość gość
prawie przyszla mamusia się nie liczy :P nikt u niej pisał nie będzie

Gość gość
No własnie staraczki są prawie przyszłe mamusie wiec sie nie bardzo liczy ich temat ;-)

Gość lola93
Witam :) ja jestem w 7 tyg ciąży praktycznie poczatek ósmego ale póki co nie mam żadnych objawów oprócz bolących piersi i ogromnego apetytu:) a u Was dziewczyny jak jest?

Gość AMS
Witajcie :) termin mam na koniec grudnia :) oby sie udało :))

Gość lusmi
hej:) Ja moge urodzic pod koniec grudnia jak i na poczatku stycznia. to moje drugie dziecko coreczka bedzie miala 25-26 mies jak sie urodzi drugie. jestem mega szczesliwa ze bede miala taka roznice wieku. udalo sie za pierwszym razem choc z pierwsza coreczka staralismy sie pol roku. moje jedyne objawy jak narazie to : obrzarstwo ! :D ciagle jestem glodnaaa.. piersi mnie nie bola tylko czasami podbrzusze.. jestem dopiero w 5 tc. pozdrawiam :)

Gość lusmi
Obzarstwo *

Gość asia pysia
Witam przyszle mamuski :) ja jestem w 5tc, to moja druga ciaza (pierwsza poronilam w 10tyg) podobnie jak lusmi co chwile jestem glodna, piersi opuchniete i wrazliwe na dotyk, pare razy dziennie zgaga i narazie tyle :) Dziewczyny, powiedzcie mi czy ktoras z was tez wczesniej poronila? Nie macie obawy ze to malenstwo nagle z nieznanego powodu przestanie sie rozwijac? Ja jestem pelna obaw i martwi mnie kazde uklucie w brzuchu i kazdy nawet delikatny bol w podbrzuszu :(

Gość gość
Brzuch kuje bo macica się rozciaga, to akurat normalne

Gość gość
Ja 8 tydzień mdłości cały dzień, odruchy wymiotów , fatalne samopoczucie i ból pietsi nie do wytrzymania to na razie tyle. Termin 12.12.2015 r.

póki co metaliczny posmak w ustach - koszmar :) i obrzmiałe piersi 4tc

Gość gosc456
Witam.Ja 8 tydz,wymioty ,mdlosci i okropny bol piersi przewaznie w nocy.Termin mam na 16.12.15 ;)

Hej, chciałam do Was dołączyć dziewczyny. Jestem w 8tc, w przyszły piątek idę na pierwsze USG :) To moja druga ciąża, mam córeczkę, która dziś kończy 14 miesięcy. Z objawów to oczywiście brak okresu i wieeeelki apetyt...na tyle duży że już rozpinam guzik od spodni bo mi brzuszek trochę wystaje ;)

lusmi - moja córeczka będzie miała 21 miesięcy jak urodzi się jej rodzeństwo :D Mam nadzieję że to będzie dobra różnica wieku...

Gość gość
Witajcie; -) też jestem grudniową mamusią, termin mam na Wigilie

Witaj gościu, a to twoje pierwsze dzieciątko? Byłaś już u lekarza, na USG?

Gość gość
Tak, pierwsze, stresuje sie strasznie: ( jestem w 8tc. Wczoraj miałam usg, niestety z niepowodzeniem, ponieważ mam tylozgiecie macicy:( dzis idę na dopochwowe... już nie wiem co myśleć

A co to znaczy z niepowodzeniem. Miałaś przez brzuch? W 8tc to nie ma co robić przez brzuch jeszcze

Gość gość
Naprawdę? Nikt mnie o tym nie poinformowal... tak, przez brzuch i ginekolog powiedzial, ze juz powinno byc widac, ze mam tylozgiecie macicy. Tylko niepotrzebnie mnie przestraszyl. Nie wiem co ze mna nie tak ale zamiast cieszyc sie dzidziusiem ciagle sie nakrecam, ze cos jest nie tak. Chyba oszaleje...

Gosciu niczym sie nie przejmuj nie wiem dlaczego w 8tc robil ci przez brzuch ja tez mam tylozgiecie i dzis mialam usg normalnie dopochwowo i wszystko bylo widac przez brzuch to za wczesnie. Wiec nie sie nie martw wszystko bedzie ok :) Tez jestem w 8tc

Dziewczyny czy jest tu jakas osobka ktora jest w ciazy i ma niedoczynnosc tarczycy??? ja biore codziennie rano tabletke euthyrox75mg . Ale chodzi mi o kwas foliowy zgupialam czy brac kwas foliowy z jodem czy bez bo w aptece mi powiedziala ze mam brac bez jodu bo mam niedoczynnosc tarczycy. A moja gnka jest dopiero od poniedzialku i nie wiem co robic

Gość gość
Dziekuje dziewczyny:) wczoraj mialam usg dopochwowe i wszystko w porzadku z maluszkiem <3 :) też nie wiem czemu przez brzuch... i to jeszcze prywatnie, wzieli pieniazki a dziecka i tak nie zobaczylam:( no ale juz wazne, ze wszystko ok. Trzymajcie sie ! ;-)

Gość gość
Ja mam lekka niedoczynność i hasimoto i biorę zwykły kwas foliowy. z jodem to zależy czy masz niedoczynność czy hasimoto. Bo jak hasimoto to niewskazany jest jod.

hej ja mam normalna niedoczynnosc tarczycy codziennie biore rano tabletke euthyrox75mg az do smierci musze ja brac czyli moge brac zwykly kwas foliowy. Co za porypuska w tej aptece mi namacila przez nia bralam kwas bez jodu przez okolo miesiaca mam nadzieje ze nie zaszkodzilam moim dzidziusiom :(

Gość gość
Jakie masz wyniki bo 11 tyg ciąży 1.8 tsh ft3 3.48, ft 1.21.

hejka ja mam 8 tydz ciazy 2.1 taki wskaznik utrzymuje mi sie od jakiegos czasu

Gość moniulka07
Hej,jak sie czujecie na mniej wiecej polmetku ciazy? Ja akurat przechodze silne przeziebienie i przez kaszel nie moge spac,ale poza tym z dzidzia wszystko ok:-) czy sa tu mamuski ktore beda rodzic w Kielcach w grudniu:-)?