Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Okropna cera po makijażu

Polecane posty

Gość gość

Witam ;) Mam prawie dwadzieścia lat. Moja cera jest w miarę ok- w okolicach nosa i nad nim pojawiają się lekkie zaczerwienienia, mam parę małych pryszczy, poza tym- wszystko dobrze. Problem pojawia się, gdy chcę wykonać makijaż. W pierwszych minutach po wykonaniu makijażu moja cera wygląda w miarę dobrze, dopiero później pojawia się kłopot. Podkład bardzo szybko schodzi i widać zaczerwienienia nad nosem i w niektórych miejscach na policzkach. Nos jest prawdziwym koszmarem (szczególnie na dole). Wygląda tak,jakby zeszła mi skóra. Gdy dodatkowo jestem pomalowana pudrem (juz tego nie robie), wyglądam jeszcze gorzej. Proszę, nie piszcie mi, żebym zmieniła fluid. Miałam już chyba każdy i efekt ten sam :( Nakładam kremy na suchą skórę, masę nawilżających, poza tym maseczki i nic nie pomaga! Z daleka jest ok, ale przecież jak jestem z kimś, rozmawiam to wszystko jest widoczne. Wstydzę się tego, bo wyglądam jakbym kupowała najtańsze kosmetyki, robi mi się twarz typowego palacza (mimo że nie pale). Moje koleżanki nie mają tego problemu, niektóre mówią, że niczym się nie smarują, tylko fluid, a mają cere prawie jak z reklamy. Coś takiego jak mam ja, pojawia się im tylko wtedy, gdy mają katar i ciągle pocierają nos chusteczkami, chociaż to i tak wygląda lepiej... :( mam nadzieję, że kogoś z Was dotknął ten problem i odnalazł jakiś sprawdzony sposób na wygranie z tak okropnym efektem makijażu... dzięki z góry... ;) :)

Gość gość
A baza pod podkład? Podkłady mineralne?

Gość gość
Dziękuję, wypróbuję bazę! :) Chociaż czuję, że i ona nie pomoże... :/

Gość gość
Twoje problemy mogą wynikac z tego ze stosujesz kosmetyki slabej jakości. Ze swojej strony mogę polecic ci produkty firmy http://kontact.pl/, maja doskonala jakosc i przystępne ceny