Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bol kregoslupa :(

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny co poradzicie na bol kręgosłupa? Wzialam juz apap ale nie pomaga :(

Gość gość
paracetamol nie dziala na takie dolegliwości ibuprom max albo coś z ibuprofenem a najlepiej diklofenak,ale to na receptę tylko

Gość gość
ale jak jesteś w ciąży to ani leku diklofenak ani ibupromu nie można brać

Gość gość
Jestem w 36 tygodniu

Gość gość
niech ci mąż rozmasuje, ale tak dokładnie, krąg po kręgu. Pamiętaj, w trzecim trymestrze Voltarenu nie wolno i uważaj z wszystkim z kwasem acetylosalicylowym (możliwość krwotoku).

Gość gość
chyba musisz wytrzymać jakoś,bo lepiej nie brać leków ,które mogą zaszkodzić dziecku i Tobie

Gość gość
No wlasnie trudno jest wytrzymać zwlaszcza ze promieniuje na caly prawy bok

Gość gość
Ja miałam problem z dolnym odcinkiem. Czasem bolało mnie tak, że nie mogłam się już ruszyć - musiałam leżeć na łóżku w bezruchu, nic nie dało się zrobić. Żaden lek mi na to nie pomagał. W końcu musiałam się leczyć u http://www.wyleczbol.pl/ i bóle póki co ustąpiły.

Gość gość
żadne leki. Nie wiem gdzie cie boli i jak. Albo się przeciążyłaś albo masz skrzywiony kręgosłup urazu mechanicznego nie zaleczysz lekami i leki nie pomogą. Musisz odciążyć przeciążone mięśnie. Nie wiem czy pomoże spróbuj poćwiczyć przyciągnij /gaj głowę do prostych kolan , pływaj tyłem ale z ruchem symetrycznym rąk jesli masz skoliozę. Nie wiem czy ortopeda Ci pomoże . Niektórrzy wysyłają jedynie na masaże albo na zastrzyki a nie uważam żeby to było dobre

Gość gość
jeśli jesteś w ciązy to proponuję basen. :)

Gość gość
Mi bardzo pomagały masaże. Tylko musi go robić osoba ktora sie na tym zna i wie jak i gdzie masować cieżarną żeby nie zaszkodzić. Na masaże zgodę powinien także wyrazić lekarz.

Gość gość
Diklofenak kupilam bez recepty, żel, ale w 3 trymestrze nie wolno

Gość gość
Masaże są dobre na ból kręgosłupa. Pytanie tylko czy boli Cię bo sobie przeciążyłaś czy masz jakieś schorzenie. Jeśli schorzenie to polecam wybrać się najpierw do lekarza który przepisze odpowiednie masaże rehabilitacyjne. Jeśli Cię boli z przeciążenia np.. to idź po prostu na jakiś pożądny masaż. Jak mnie boli to chodzę do centrum masażu http://manipura.com.pl. Kilka sesji i jest ok :)

Gość gość
polecam basen! Wszystkie bóle mijają jak pochlapiesz się, połozysz na plecach w wodzie, popływasz czy chociażby pospacerujesz w wodzie (ale zanurzona nie po kolana tylko po szyje) Nie truj dziecka tabletkami przeciwbólowymi bo to i tak podziała tylko na chwilę...

Gość gość
No niestety ciąża czesto odbija się negatywnie na kręgosłupie, mnie dopadło dopiero po porodzie (szybka utrata wagi, dzwiganie). Uważaj żeby nie przesilić się po poorodzie, np. dźwigając wóżek z dzieckiem, u mnie skończyło się to u neurologa, rezonansem magnetycznym i zabiegami rehabilitacyjnymi.

Gość Orkana
A czy masz taką poduszkę ortopedyczna do spania- http://www.sissel.com.pl/category/zdrowe-spanie-poduszki-ortopedyczne ? Ona często rozwiązuje takie dolegliwości z kręgosłupem związane. Często nawet lekarze zalecają takie na bóle kręgosłupa! Nie zrażaj się jeśli na początku nie będziesz umiała się na niej wyspać. To minie do ok 2 tyg.

Gość Angelika30
Ludzie z Krakowa i okolic ;)Ja chodzę do dobrego lekarza - Rafał Więcek. Zabrałam też dziecko na wizytę, żeby być pewna że wszystko jest Ok.

Gość dartaniona
o Więcku nie słyszałam ...a potrzebuję kogoś sprawdzonego bo plecy zaraz mi odpadną! w takim razie sprawdzę go

Gość cudownie ocalona
MEGA SZOK LUDZIE !!!! chciałam wam opowiedzieć coś co zmieniło moje życie; mimo że byłam dość wierząca i taka sobie średnio praktykująca odkryłam niedawno Jezusa zupełnie na nowo, to był przewrót który zmienił moje życie!!!!! jeśli wasza wiara jest żywa, autentyczna i nie chwilowa (WAŻNE) modlitwy zostaną wysłuchane i cuda wejdą do waszego życia z taką pewnością siebie jakby siedziały tam sobie wygodnie od zawsze. Bóg da Ci to czego nie da Ci nikt, nikt nigdy nie będzie kochał Cię tak bardzo jak on, nikt nie doda Ci tyle odwagi i siły, tyle radości i ciepła oraz zrozumienia. To nie jest ktoś odległy, on jest bardziej ludzki od ludzi a jego dobroć większa niż dobroć wszystkich ludzi którzy kiedykolwiek żyli na tej planecie razem wziętych. To się wydaje Ci teraz może pusta gadka, ale jest coś takiego jak wylanie Ducha Świętego (sprawdź też pod nazwą: chrzest w Duchu Świętym) i jest to mega przeżycie mistyczne i realne jednocześnie, używałam w życiu różnych rzeczy i uwierz mi- nic Ci nie da takiego powera, jest to odlot nie do opisania ludzkim językiem, wiem co mówię. Jeśli jesteś teraz daleko od Jezusa i masz wymówkę w stylu „ …no ale ja już zrobiłam tyle złych rzeczy i teraz to już w sumie tak głupio, nie ma sensu wracać…” to muszę cię rozczarować gdyż to gó**no a nie wymówka ja miałam podpisany własną krwią pakt z diabłem (we wczesnej młodości) a Bóg wybaczył mi to, przyjął z powrotem jak gdyby nigdy nic, tyle Ci powiem; spowiedź to potęga, weźcie to a serio, możecie dosłownie wykasować te wszystkie rzeczy w majestacie duchowego prawa które jest po drugiej stronie (po śmierci) brane ze 100% szacunkiem i uznaniem Wróć do Jezusa, on czeka

Gość pracusiowa Janka
Bolał mnie długo kręgosłup, głowa i generalnie kiepsko się czułam. Trafiłam do doktora Rafała Więcka (Kraków) z polecenia. Jest poprawa, naprawdę cieszę się, że zaczerpnęłam porady specjalisty.

Gość gość
Mi bardzo pomagaly kapiele.

Gość gość
Ja biore encorton 1mg to jest steryd, działa przeciwzapalnie. Mi bardzo pomógł i można go brać w ciąży. Na receptę

Gość amna
ja bym poszła do lekarza a pozniej na rehabilitację. jednak co do kręgosłupa nie ma żartów! moja znajoma miała problem z plecami, chodziła na masaże pozniej przerzuciła się na rehabilitację u Więcka i ten ją wyprowadził. a miała problemy z kręgosłupem!

Gość Żanna
nie ma się co zastanawiać przy takich bólach, kręgosłup to nie przelewki i nie ma co zwlekać tylko od razu tup tup do ortopedy, ja też chodziłam do Więcka, jest dobrym specjalistą, ja przynajmniej miałam takie poczucie, że nie olewa mnie, tylko faktycznie się przykłada. Zrobił bardzo szczegółowy wywiad i badanie i zaplanował leczenie krok po kroku, wszystko mi opisując. Spróbuj i trzymam mocno kciuki!

Gość gość
Przestan spamować tym k******ięckiem!!! Przestan spamować tym k******ięckiem!!! Przestan spamować tym k******ięckiem!!! Przestan spamować tym k******ięckiem!!! Przestan spamować tym k******ięckiem!!! Przestan spamować tym k******ięckiem!!! Przestan spamować tym k******ięckiem!!! Przestan spamować tym k******ięckiem!!! Przestan spamować tym k******ięckiem!!! Przestan spamować tym k******ięckiem!!! Przestan spamować tym k******ięckiem!!! Przestan spamować tym k******ięckiem!!! Przestan spamować tym k******ięckiem!!! Przestan spamować tym k******ięckiem!!! Przestan spamować tym k******ięckiem!!! Przestan spamować tym k******ięckiem!!! Przestan spamować tym k******ięckiem!!! Przestan spamować tym k******ięckiem!!! Przestan spamować tym k******ięckiem!!! Przestan spamować tym k******ięckiem!!! Przestan spamować tym k******ięckiem!!! Przestan spamować tym k******ięckiem!!! Przestan spamować tym k******ięckiem!!!

Gość gość
W ciąży, szczególnie bez konsultacji z lekarzem, tylko paracetamol. W ciąży możesz wypić filiżankę niezbyt mocnej kawy dziennie. Kofeina w niej zawarta wzmocni działanie przeciwbólowe leku. Na tej zasadzie działają leki typy Apap extra itp., ale ja bym wolała naturalną kofeinę z kawy.

Gość edda krakow
A ten doktor Rafał Więcek komuś pomagał może w ostatnich dniach ? Mam problemy ze stawami i chcę się wybrać do niego.

Gość blokowa nalia
Mnie sąsiadka zaprowadziła do doktora R.Więcka i po pierwszej wizycie mogę powiedzieć, że miło mnie zaskoczył tym jak podchodzi do pacjenta i jaką ma wiedzę i praktykę.

Gość gabrychna
Super, że lekarz u którego ja byłam też się cieszy tutaj powodzeniem. Byłam u doktora Rafała Więcka i też niestety z bólem kręgosłupa, ale czuję poprawę po wskazówkach i wizycie.