Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Agresywni sąsiedzi nam groza

Polecane posty

Gość gość

Wprowadzilismy sie do nowego mieszkania. Dzis rano,ktos mi dzwonil do drzwi,zobaczylam 2 roslych facetow, nie czekalam na nikogo,a wiec nie otworzylam,bo bylam sama z dzieckiem i zwyczajnie sie balam. Potem wyszlismy z dzieckiem na spacer, mieszkamy na 2 pietrze.Nagle z mieszkania pod nami wyskoczylo tych 2 facetow i starsza kobieta, krzyczeli, ublizali mi,mowili,ze zdemolowalam im mieszkanie,ze woda zalala im sufit. Tlumaczylam sie,ze niczego nie zauwazylam,i czy moglaby powoli wytlumaczyc co sie stalo. Zostalam zwyzywana od k***w. Ok,uznalam szkoda dyuskusji,poszlam na gore. Jej syn,ok 50 letni za mna, kiedy otworzylam drzwi kluczem,doslownie wpchnal mnie do mieszkania, wlazl do kuchi,lazienki, ja zaczelam krzyczec,stalam w otwartych drzwiach,bo sie po prostu balam goscia. Nic nie zauwazyl. Po jakims czasie przyszedl kolejny facet, w stroju roboczym,w domofonie mowi,ze hudraulik,podjechal samochodem z firmy,wiec otworzylam. Faktycznie byla jakas awaria,ale my nie widzielismy nic,nie mi9elismy prawa wiedziec,mieszkamy tu 2 dni. Ok,naprawil. Maz wrocil z pracy. Poprosilam go,zeby przeprosil sasiadow za to co sie stalo,zapytal o koszty jakie mamy pokryc. Zdzedl na dol. Starsza pani byla sama. Zaczela krzyczec,ublizac mu,mnie i dziecko, wypchnela go z mieszkania,wulgarnie wyzywala. Maz widzial ta zmiane. Jest plama o srednicy 5cm na suficie,nic nie kapie,ale oczywiscie nasza wina,pokryjemy koszty. Maz wrocil do domu,chcielismy zejsc na spacer. Starsza pani zadzwonila po syna i wnuka. WYzwali nas, syn probowal uderzyc mojego meza,bo niby napadl jego matke,co nie jest prawda, niechcacy szturchnelam tego na oko 20 letniego wnuka schodzac z dzieckiem w gondoli,bo sie balam,ze zrobia mu krzywde. Przeprosilam,a on pchnal mnie ze schodow. Maz nie wytrzymal, zaczeli sie szarpac, chcialam,zeby maz wezwal policje,ale tego nie zrobil. Facet powiedzial ,ze " jeszcze popamietamy". Boje sie o siebie i o swoje dziecko. Co mozemy w tej sytuacji zrobic?smutas.gif

Gość gość
to się zastanów, czy to było wczoraj, czy dzisiaj, bo wczoraj pisałaś to samo i dostałaś już rady, a ty zamiast coś robisz, to znów o tym klepiesz

Gość gość
*coś robić

Gość gość
wczoraj, tak skopiowalam tutaj,bo sytuacja dzieje sie za granica

Gość gość
Juz kilka razy mialam cieknace rury w lazience na mieszkanie ponizej i nigdy mi do glowy nie przyszlo zeby za to placic (ani nawet przepraszac- nie widze tu niczyjej winy) Landlord czy agencja naprawiali szkody. Przeciez to mieszkanie jest ubezpieczone. A cala sytuacja- patologia jakas! Po tym jak obcy facet wcisnalby sie sila do mojego mieszkania zadzwonilabym po policje. A nie wdawac sie w dyskusje, przepraszac jakis chavov? Wynajmujesz mieszkanie? Zglos cala sytuacje do agencji!

Gość gość
wyslalismy meil do spoldzielni ale jeszcze nie ma odp. mieszkamy w niemczech

Gość gość
boje sie,ze beda wieczne problemy teraz;(

Gość gość
weź przestań bajki opowiadać, albo zmień forum

Gość gość
blad zrobiliscie, ze nie zadzwoniliscie na policje. I po co isc przepraszac? A placic za co? nie wasza wina i tyle. Oczywiscie teraz sie zacznie, bo pokazaliscie jakimi jestescie slabeuszami i jak uszka po sobie ze strachu kladziecie.

Gość gość
Twoj maz to jakas c***a ty zreszta tez. Zamiast odrazu dzwonic po gliny to wypisujesz zale na kafe. Niektorzy ludzie to sie prosza o problemy a ty chyba do nich nalzezysz. Serio jakis obcy facet cie popycha na schodach i twoj maz nic nie robi?