Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sandrusia1996

Która dieta lepsza ?

Polecane posty

Gość gość
Dieta oświęcimska najlepsza

Gość Sesma
Obie dają marne efekty. Najlepiej pogadaj z dietetyczką(normalnie wizyty są drogie, ale przez internet i e-mailowo możesz to zrobić za darmo tutaj http://www.sklepdiety.pl/analiza-skladu-ciala-pm-55.html), wtedy dobierzesz zdrową i zrównoważoną dietę. 1000 kcal to zwykła głodówka i efekt jojo gwarantowany :P

Ja jestem na 1000kcal i nie chodzę głodna, możesz najpierw sporóbować z 1500kcal i jak się będziesz czuć okej to spróbuj jeden dzień z 1000.

Gość gość
1500, bo 1000 to głodówka, rozwalisz sobie metabolizm, a niedożywiony organizm szybko nadrobi stracone kilogramy. I nie chodzi tu o głód odczuwalny, ale o wygłodzony i wyjałowiony organizm, który na diecie 1000 zjada własne mięśnie

Gość gość
To zależy jaki prowadzisz tryb życia - jeśli siedzacy, mało się ruszasz, mieszkasz blisko pracy itp, to możesz spróbować 1000 kcal, a jeśli dużo ćwiczysz, to lepiej 1500 kcal. Ja prowadzę średni tryb życia (praca biurowa, więc siedząca, ale czasem poćwiczę lub pobiegam i nie mam samochodu, więc chodzę pieszao na tramwaj/autobus) i uważam, ze 1400 kcal jest dla mnie optymalna aby chudnąć. Każdy organizm jest inny.

Gość gość
organizm żeby zjeść mięśnie musi pierw zjeść tłuszcz :P. Wkurzają mnie takie mądrale które wypisują że dieta 1500 rozwali metabolizm... według moich rachunków moja CPM wynosi 1576kcal więc wszystko co zjem ponad mi się odłoży. Co za chory stereotyp że kobieta musi jeść 2000kcal? Przecież na zapotrzebowanie wpływ ma wiek, waga i wzrost a to są stałe zmienne

Gość gość
Sorry chodziło o 1000 komuś z góry zwracam honor