Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość z nikąd

Dowiedziałam się, że moja mama kiedyś poroniła dziecko i jestem w szoku

Polecane posty

Gość gość z nikąd

Mam 16 lat i kilka dni temu w luźnej rozmowie z mamą dowiedziałam się, że zanim się urodziłam, to poroniła dziecko będąc w 2 miesiącu. Byłam w szoku, nie wiedziałam co powiedzieć, spytałam się jej, czemu mi w ogóle w o tym powiedziała, a ona na to coś w stylu "O matko, przecież to normalna rzecz, tak się zdarza. Przecież to jeszcze małe było, zwykły płód. A ty pewnie zaraz to zaczniesz przeżywać, bo tobie to nic powiedzieć normalnie nie można, zaraz wszystko analizujesz." I rzeczywiście przeżywam. W sumie nie tyle przeżywam, po prostu jestem w szoku. Strasznie się z tym dziwnie czuję i nieswojo, mam trochę żal do mamy, że mi o tym powiedziała. Nie wiem sama, co mam ze sobą zrobić, jeszcze nikomu o tym nie powiedziałam, piszę tu, żeby się wypisać... Chciałam pogadać o tym z mamą, ale za każdym razem jak się zbieram na rozmowę, to łapie mnie strach i jednak tego nie robię... Dziwnie się z tym czuję. :/

Gość gość
Mama ma rację, jest głupia, sama tego nie przeżywa, a ty masz wyprany przez propagandę mózg i przeżywasz jak mrówka okres.

Gość gość
no i co zrobisz? nic nie zrobisz :D co najwyżej możesz pogdybać jak to by było nie być jedynaczką :D

Gość gość z nikąd
gość dziś , nie jestem jedynaczką, mam brata młodszego o kilka lat.

Gość gość
Ja tez sie dowiedzialam przez przypadek ze moja matka przede mna byla w ciazy i poronila. Tylko ze ja mialam 8 lat i podsluchalam jak zwierzala sie kolezance. I wtedy tez czulam sie baaaardzo dlugo a teraz zwisa mi to, moja matka tez mi zwisa. Tymbardziej ze wtedy gadala o tym tak ze gdyby sie dalo to wolalaby urodzic tamto dziecko niz mnie. I nie wyolbrzymiam. Dokladnie w takim kontekscie to powiedziala. Przynajmniej sie dowiedzialam dlaczego od najmlodszych lat mi uczuc nie okazywala. Tamto dziecko mialaby z facetem ktorego kochala podobno najmocniej, a ja bylam wpadka z moim ojcem. Jak padnie to wierzcie mi ze bede musiala sok z cebuli wkrapiac zeby sie rozplakac...bo inaczej no nie da rady. Najglupsze baby to takie jak moja matka, bezmozgo powoluja zycie na swiat a potem pretensje do bogu ducha winnego dziecka ze im zycie zmarnowalo.

Gość gość z nikąd
No to z tego co wiem, to ja byłam planowana.

Gość gość
Mama ma rację, to jest dość częste. Poronienie w pierwszych 3 miesiącach zdarza się bardzo często, niektóre kobiety nawet nie wiedzą, że były w ciąży.

Gość gość
Moja mama też dwukrotnie poroniła przed moimi narodzinami i też nie robi z tego afery. W ogóle nie rozumiem tej dzisiejszej histerii poronień. Rozumiem stracić dziecko w 6 czy 8 miesiącu, ale, na litość boską, 2 czy 3-miesięczny płód??? O co to wielkie halo?

Gość gość
"I co z tego? Nic" Dokładnie. Było, minęło, świata nie zmienisz. Dawne dzieje, twoja matka już dawno o tym zapomniała, a ty to przeżywasz, jakby ci ktoś umarł. To się zdarza często, połowa kobiet nawet nie zdaje sobie z tego sprawy, dopiero dowiaduje się po fakcie, że była w ciąży. Jesteś młoda, zajmij się swoim życiem i nie przejmuj się takimi rzeczami, bo nie ma sensu się nawet nad tym zastanawiać.

Gość gość
do dziewczyny o 17.10 ale ostra jestes. wspolczuje. a moja mama dkonala aborcji jak mialam jakies 10 lat. szkoda. uwazam , ze to gorsze od poronienia.

Gość gość
Twoja mama już to prz3bolała. Urodziłaś się Ty i zapomniała. Może kiedyś z Tobą porozmawia, ale powiem szczerze, że trudno rozmawiać z wlasnym dzieckiem o takich sprawach....

Gość gość
Ja mam 28 lat i ostatnio sie dowiedzialam ze moja mama miala 2 skrobanki, mam 2 rodzenstwa oprocz mnie.

Gość gość
Nie rozumiem twojej reakcji. Zero współczucia dla matki tylko, ojej jestem w jakim ja szoku jestem? Matka ci ta specjalnie powiedziała, że to zwykła rzecz i tak się zdarza. Sama już to przebolała, może nie chce przeżywać jeszcze raz, a ty z tego wielkie halo robisz. Dziewczyno ogarnij się ubyło tobie coś to poronienie, czy matce?

Gość gość
moja mama wczoraj wspominała, jak "zabili" jej dziecko w szpitalu, to było 36lat temu, dziecko miało kilka tygodni a oni podali jej za silne leki. dowiedziała się o tym (przyczynie zgonu) dopiero po tym, jak pielegniarka z tego szpitala poszła na emeryturę i mogła powiedzieć, jak było naprawdę. ja wiedziałam o starszej siostrze od zawsze, jak byłam młoda to przeżywałam to, teraz nie bo moja mama chciała mieć ty 2 dzieci, więc jakby jej pierwsze dziecko nie umarło, to nie byłoby mnie i mojej siostry bliźniaczki. a tak ma 3 córki, jak mówimy jedno ma w gratisie

Gość gość
gość wczoraj , a co ma współczuć, nie rozumiem? Dziewczyna sama pisze, że ma 16 lat, więc jej matka musiała poronić minimum 16 lat temu, czyli dawno. Wątpię, że mając 2 dzieci przeżywa to, że kiedyśtam nie udała jej się ciąża. Może to wtedy było smutne, ale ludzie, po tylu latach? Dajcie spokój.