Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MilionSłów

Jak ubrać dwulatka?

Polecane posty

Gość MilionSłów

Witam serdecznie, Pod koniec przyszłego miesiąca nasze pierwsze wspólne wakacje nad morzem. Michaś ma dwa latka i wybieramy się do kurortu, w którym w tym okresie od kilku lat nie występowało zachmurzenie. W związku z tym zapytam doświadczone mamy, jakie ubrania skompletować na półtoratygodniowy wyjazd?

Gość Sylwia777
Najważniejsze dwie rzeczy - filtr przeciwsłoneczny i czapeczka, pamiętaj też o ochronie szyi

Gość gość
Ale to gdzieś za granicą tak? Gdzie jest ciepło? No to wiadomo bielizna- skarpetki, majtki (chyba, że nosi jeszcze pieluchę, no to wtedy nie trzeba), ze 2 podkoszulki. Do tego kilka koszulek i krótkie spodenki. Dla dwulatka to przynajmniej po 7 sztuk, chociaż pewnie trzeba będzie przeprać, ale to chyba nie problem? Oczywiście ze 2 pary długich spodni i jakieś 2 cienkie bawełniane bluzeczki (na te podkoszulki) mogą się przydać. Do tego jakaś rozpinana bluza.Jakieś lekkie buty, klapki pod prysznic, pieluchy do kąpieli lub kąpielówki. Krem z filtrem, czapeczka z daszkiem. Bierzesz to, co dla siebie.. czyli jeśli przeważa tam wysoka temperatura i słońce, to rzeczy "letnie" plus dodatkowo długie spodnie i coś z długim rękawem. Wszystko.

coś na zimno,coś na upał,coś na deszcz,dobry humor i nie przesadzać,dziecko to też człowiek,jak tobie zimno to i jemu,jak tobie gorąco to i jemu ,jak tobie świeci słońce to i jemu,mam dwie córeczki, więc mogę się wypowiedzieć i najlepiej dać dziecku trochę swobody,niech się samo pobawi,ponudzi a będzie ok,udanych wakacji

Gość MilionSłów
Dzięki dziewczyny, to bardzo wyczerpujące wypowiedzi :) chciałabym tylko wiedzieć jak chronić szyję, faktycznie przypomniałam sobie jak w zeszłym roku widziałam malucha przy zalewie z czarną szyją od słońca, ale jak to zrobić? chustka w środku lata?

Gość gość
Są takie czapki plażowe z kawałkiem materiału osłaniającym szyję. Nie wiem jak to się nazywa. :)

Gość gość
najwazniejszy jest filtr i czapka- kapelusik. a reszta- tiszerty, krotkie spodenki, ale takze cos na niepogode, ktora mimo wszystko zdarzyc sie moze

Gość gość
aa jeśli chodzi Ci o ochronę szyi.. masz rację.. mój syn miał taką czapkę z daszkiem z przodu i z takim kawałkiem materiału na karku z H&M chyba (poszukaj na allegro).. ten materiał można też podwinąć i przypiąć do czapki na rzepy. Mój miał białą.. co prawda może mało praktyczna, bo szybko się brudzi, jednak na głowę najlepszy kolor.

Gość joaannaa
dokładnie, bo nie przyciąga promieni słonecznych. w h&m jakoś przeoczyłam ten model ale ta z linka bardzo ładna :)

Gość lajlaj
A jak kurort to i woda, może zainwestuj w buciki do wody? Bo się pośliznąć może i za granicą problem.. Ja kupowałam inne stacjonarnie ale tak mi przyszło do głowy, bo też pod tym linkiem makowej panienki widziałam.

Gość gość
A gdzie jedziecie?