Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ramonka123456

kwaśne mleko niemowlakowi

Polecane posty

w szpitalu zaproponowali abym robiła mleczko wstawiała do podgrzewacza "nic się z mleczkiem nie stanie" mówili. tak więc o 22 zrobiłam mleczko i w podgrzewacz jak co noc. córcia ma 5 mies. o 3 nad ranem wołała o mlesio. wiec podałam jej, nie wypiła do końca więc chciałam sobie dopić ... a tu jakieś grudy... czy mleko było kwaśne? inny smak był troszkę... coś jej będzie?

Gość gość
A skąd my mamy wiedzieć czy było kwaśne? Nie wiesz jak kwaśny smakuje? A czytać chociaż potrafisz? Bo na opakowaniu jest napisane że mleko nie może dłużej stać niż godzinę. Raczej w sztucznym mleku nie ma pałeczek kwasu mlekowego. Są natomiast różne syfy choćby z wody, powietrza. ty zrobiłaś im idealną pożywkę i jeszcze w podgrzewaczu, w idealnych warunkach. Pewnie dziecko się struje. W pięć godzić to z jednej bakterii zrobi się 200 milionów.

Gość gość
Mlesio?ty masz wszystkie klepki czy jesteś w zakładzie psychiatrycznym o stamtąd piszesz?

zadałam normalne pytanie ponieważ się martwię TAK MAM WSZYSTKIE KLEPKI jestem normalną osobą ale widzę że TY nie do końca rozgarniętą. takie komentarze piszą osoby którzy mają poważne problemy emocjonalne może jednak czas wybrać się do tego zakładu o którym piszesz

Gość gość
A co to jest mlesio rozgarnięta kretynko

Gość gość
Po pierwsze- jak można pić mleko modyfikowane.. fuj.. tzn. nie dziecko, ale dorosły... raz próbowałam posmakować, okropne.. Po drugie- dziecko ma 5 miesięcy, a Ty nie wiesz, jak się mleko robi??? Mleko po zrobieniu trzeba podać dziecku w ciągu 30-60 minut! (o ile nie ma wyższej temperatury w otoczeniu niż 25 stopni, czyli latem, gdy cieplej podaje się od razu i wylewa resztki). Mleka w ogóle nie trzyma się w podgrzewaczu!! Nie mogłaś zrobić tego mleka bezpośrednio przed podaniem? Taki to problem? Poczytaj instrukcję..

Gość gość
Wode trzymasz w podgrzewaczu, mleko dosypujesz przed samym podaniem. Ja tak robilam. Nigdy nie przyszlo mi do glowy zeby robic tak jak Ty. Przeciez tam namnazasz pelno bakterii.

Gość gość
Dopijasz mleko ? Rzyg

Gość gość
No wlasnie tez zastanawiamsie co to za problem zasypac mleko przed podaniem?? Butelke z woda trzyma sie w podgrzewaczu!

Gość gość
fuj dopijasz mleko ?! ochyda! ja mojej córce tez podaje mm i robie je w minute dosłownie .Tak jak ktos tutaj napisał woda w podgrzewaczu i dopiero przed samym podaniem dosypuje mleko nie rozumiem po co trzymać gotowe mleko? Żal mi dziecka bo sie struje :( i co to za słownictwo ? mlesio? masakra!

Gość gość
A nawet gdyby trzeba było wlać wodę do butelki i wsypać mleko to dla ciebie autorko to wielki problem ??????

Gość gość
ja pierdziele szkoda dziecka

Gość gość
no szkoda... bo dziecko ma 5 miesięcy, może mm pije już długo, a ona nawet nie wie, jak się je robi... ale mnie też nic nie dziwi.. znam osobę, której dziecko w nocy bardzo długo piło mm, ponoć często i do tego w ogromnych ilościach (2 butelki na posiłek) i z tego, co słyszałam, to rodzice przygotowywali wieczorem kilka butelek z mlekiem, trzymali je w lodówce i podgrzewali przed podaniem. Było to ponad 10 lat temu, ale jak ja swoje dziecko niedawno karmiłam, to się dziwili, że jak ja w nocy mogę mleko robić.. Cóż... jak można nie wiedzieć, jak się przygotowuje taki posiłek. Przecież tego mleka ani nie wolno drugi raz podgrzewać, ani trzymać w podgrzewaczu, ani w lodówce... robi się je przed podaniem, a jak dziecko nie wypije, to się resztę wylewa.