Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

inss20

Czy to wstyd jak Kobieta nie posiada prawka ?

Polecane posty

Gość gość
W jakim kontekscie? Zapisz się na kurs i zrób prawo jazdy.

Gość gość
A ja nie mam prawka jestem fanatykiem roweru startuję w MTB dla amatorów i osiągam świetne wyniki nie potrzebuję tej blaszki w tym kraju przekrętasów co wyłudzają kasę za kolejne praktyczne egzaminy!!

tak po prostu pytam, czy to jakiś wstyd.. bo chłopak mojej koleżanki, zostawił ją dlatego że nie ma prawka.. ;/

Gość gość
ja zrobilam w wieku 26 lat w sumie i tak nie jezdze bo nie mam auta. jesli boisz sie egzaminu to bez sensu nie ma sie czego bac, mowie ci to jako chyba najwieksza panikara, na egzaminie bylam mega wyluzowana i potem za kolkiem tez, lubie to. tylko szkoda ze ie mam auta. jesli ppytasz o wstyd, nie ma w tym wstydu ze kobieta nie ma prawa jazdy, sporo osob nie ma i faceci i kobiety.

Gość gość
to jakis pusty ten chlopak kolezanki, zreszta faceci teraz maja 1000 wymagan co do kobiety, a sami sa nieciekawi. mnie chlopak zostawil przez to ze nie podeszlam do matury i nie zalezalo mi na wyzszym wyksztalceniu, zreszta dalej tak jest. on za to po studiach, ale kierunek malo przyszlosciowy. on twierdzil ze rozstajemy sie nie dlatego ze nie mam studiow tylko z innego powodu. ja wiem ze rzucil mnie wlasnie dlatego.

Ja w sumie też nie mam prawka, i też chciałabym zacząć robić tylko jak widziałam jakie są beznadziejne testy to zwątpiłam.. mam faceta, prace, on w sumie też mnie namawia do zrobienia prawka, ale chyba nie bede w stanie tego ogarnąć ;/

Gość gość
Mieszkam w duzym miescie, wszedzie mam dobry dojazd czy to autobusem czy tramwajem, w naglych wypadkach sa taxsowki, maz ma prawko , mamy jeden samochod ktorym maz jezdzi do pracy. Nie widze sensu robiebia prawa jazdy tylko po to zeby miec a samochod prowadzic od swieta bo ktos chce sie np napic i potrzebuje kierowcy. Maz namawia mnie na prawko ale warunek moj jest taki ze kupujemy drugi samochod ale do tego juz taki chetny nie jest.

Gość gość
prawo jazdy powinno być zastrzeżone dla ludzi, którzy naprawdę lubią samochody a nie te zawalidrogi, które nie czerpią przyjemności z prowadzenia

Gość gość
Żeby jeździć samochodem nie potrzebne jest prawko. Wsiadasz do samochodu, odpalasz i jedziesz.

a potem płacić mandaty.. kiepska opcja ;P zmobilizuje się i zrobię na wakacje ;) ważne że mam pracę, jakoś uzbieram grosz po groszu na te nieszczęsne egzaminy, kurs mam skończony zostały tylko testy i wykupienie pare godzin żeby przypomnieć co i jak ..

Gość gość
Ja uważam, że to żaden wstyd, ale myślę też, że z drugiej strony naprawdę warto mieć… prawo jazdy bardzo przydaje się w takich różnych sytuacjach, jak trzeba np. nagle jechać z dzieckiem do szpitala, a męża nie ma w domu itp. Ja bardzo długo zarzekałam się, że nie pójdę na kurs, aż w końcu koleżanka poleciła mi taką fajną szkołę-www.manewr.com.pl, do której sama chodziła, no i się zdecydowałam! I jestem naprawdę zachwycona! Chodzę od niedawna, a mam wrażenie, że już tak dużo potrafię! To daje naprawdę dużą satysfakcję. Dostałam od razu m.in. podręcznik do nauki jazdy, mam jazdy w dogodnych dla mnie terminach i instruktorzy są naprawdę super wykwalifikowani. Może jednak się zdecydujesz, z taką sprawdzoną szkołą robienie prawa jazdy jest dla mnie naprawdę mniej stresujące, a wręcz przyjemne, poważnie.

Gość gość
Nie. Wstyd jedynie gdy facet nie ma.

Gość rawr
Pewnie, że nie! Jak wgl można tak myśleć... Ale dziewczyny za kierownicą potrafią sobie radzić nawet lepiej niż faceci ;) ja zdałam prawko od razu po osiemnastce i teraz myślę nad założeniem szkoły jazdy i poszukaniem właśnie dziewczyn instruktorek. Jakieś chętne? proszę o rady, na razie znalazłam taką stronę, wydaje się spoko, ale będę wdzięczna za opinię :) http://cenabiznesu.pl/-jak-zalozyc-osrodek-szkolenia-kierowcow

Gość gość
Wstyd? A jaki glupek Ci tak powiedzial?:-D Tego w ogole nie rozpatruje sie w kategoriach wstydu czy nie wstydu. Prawko albo sie chce miec albo sie nie chce i tyle. Nie trzeba miec wlasnego auta mozna korzystac z taxi i nawet taniej wychodzi.

Gość gość
To żaden wstyd ale jeśli tak Ci to przeszkadza to kup sobie prawko z offshoreidcardscom ;) Moja koleżanka ma z tej firmy i bardzo sobie chwali!Nikt ze znajomych nie zorientował się, że to wersja kolekcjonerska ;) Jakość 10/10!

Gość Aguszka
Dnia 14.04.2015 o 14:18, inss20 napisał:

tak po prostu pytam, czy to jakiś wstyd.. bo chłopak mojej koleżanki, zostawił ją dlatego że nie ma prawka.. ;/

Bo to dureń jakiś był .... Posiadanie prawka wcale nie świadczy o inteligencji, niektórzy się wywyższają że jeżdżą byle jak byle jakim rzęchem