Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

SZKOŁA

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 3 klasie gimnazjum i kompletnie nie rozumiem matematyki . Pisząc''kompletnie '' mam na myśli dosadne tłumaczenie tego słowa. Nawet procentów po prostu nie rozumiem. Uczyłam się,prosiłam wszystkich wokół o pomoc , uczęszczałam na korki a mój nauczyciel tłumaczy świetnie i każdy rozumie oprócz mnie czy jest coś ze mną nie tak? Mam się tym przejmować? Ponieważ w środę w ubiegłym tygodniu pisze egzamin z matemtyki i jestem przerażona tym jak polegnę. Już nie wspomnę o tym,że nie mam potencjału i predyscpozycji do żadnego z pozostałych przedmiotów. To na prawdę straszne bo potrafię przeczytać np.40 stron jakiegoś rozdziału z np.biologi a kompletnie nic nie zapamiętać. Nic nigdy nie rozumiem najgorszej z ścisłymi . Nawet sportu uprawiać po prostu nie lubię i dobra w tym nie jestem tak jak w każdej innej dziedzinie. Technika,muzyka,plastyka to też nie są dziedzine dla mnie. Jedyne co lubię i mi wychodzi to nawiązywanie nowych znajomości i łapania dobrego kontaktu z ludźmi. Martwię się o swoją przyszłość nie wiem co mam zrobić z takimi porażającymi brakami jakichkolwiek umiejętności. Pomóżcie!

Gość gość
Może jesteś humanistką tak jak ja.

Gość gość
Nie każdy rozumie przedmioty ścisłe.

Gość gość
wątpię , polski co prawda aż tak mnie nie przeraża jak inne przedmioty ale jeśli chodzi o prace pisemne to też kompletna klapa,poza tym mam dysgrafię i dyslekcje co mi to troche utrudnia

Gość gość
Widocznie jest to powodem tego, że jesteś w gimnazjum i jest więcej materiału do opanowania. Ale nadążysz prędzej czy później ;)

Gość gość
mam nadzieję,że jakoś mi się uda :/

Gość gość
A tak powiem szczerze, że nie fajnie że nic z tej matmy nie umiesz, bo jesteś w ostatniej klasie gimnazjum i za niedługo egzaminy =P

Gość gość
Wiem,ale to nie moja wina bo chęci mam ogromne na koreptycje dojeżdzałam 1,5 h żeby tylko się czegoś nauczyć i ona po prostu zdumiała,że można tak bardzo nic nie umieć . Jestem załamana bo to nie moja wina ,moja mama miała tak samo -kompletny brak umiejętności. Chciałabym wyjść na ludzi i pójść na studia no ale co ja mogę... To aż przykre

Gość gość
nic na siłę, jedni są umysłami ścisłymi, studiują na politechnikach po których zostają inżynierami, inni są głąbami i na studia idą na uniwersytety a później zostają bezrobotnymi, Ty widocznie autorko jesteś w tej drugiej grupie :)

Gość gość
ja też mam straszne problemy z matematyką, trochę pomogła mi ta strona matematyka.pisz.pl może do Ciebie też trafi, co szkodzi spróbować

Gość gość
niestety..:/

Gość gość
A jest coś co lubisz w szkole? Jakikolwiek przedmiot bardziej niż inne? Masz z czegoś 5? Co robisz oprócz nawiązywania kontaktu z innymi?

Gość gość
Zajrzę na tę stronę ,może choć trochę coś da :)

Gość gość
W szkole nic mnie nie interesuję chociaż próbowałam się zaciekawić wszystkim to wszystko jest dla mnie nie zrozumiałe i nie intersujące . Podróże,świat i kultura to są rzeczy które mnie intersują jedynie

Gość gośćula
u mnie syn ma z matmy ledwie mierne a z polaka wygrywa konkursy,inne przedmioty czwórkowo,chociaż cisnę go na nauke języków obcych. Ja też jestem tuman z matmy,a jakoś mature zdałam i studia (humanistyczne) skończyłam

Gość gość
w środę w ubiegłym tygodniu piszesz egzamin? to musisz wiedzieć, ze nie tylko matematyki nie rozumiesz ale polskiego też :classic_cool:

Gość gość
Nic nie rozumiem i to jest najgorsze

Gość gośćula
w gestii nauczyciela leży by zaciekawić ucznia przedmiotem,jak przeglądam ksiażki mojego młodego( 2 gim)to widzę że są fajnie przystępnie opracowane zagadnienia,np informatyka-sama korzystam :) chemia też jest fajnie pisana,wos jest ciekawy,biologia,gegra,polak i matma -wiadomo dla zainteresowanych. Mój syn ma fajną nauczycielkę od polskiego, w podstawówce to nieznosił tego przedmiotu,a w gimnazjum żywcem pochłania książki,nie ma czegoś takiego ze nauczyciel kaze przeczytać lekture i odpytuje wg schematu, biorą partiami na lekcji, nauczycielka tłumaczy ,opowiada życiorysy twórców,ciekawostki,anegnoty,zabiera młodzież do teatru,kina,na spotkania autorskie. W podstawówce tak nie było,jak syn po swojemu interpretował dany wiersz czy lekture była pała,teraz jest piątka za twórcze myslenie:)