Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zbyt częste wypróżnienia

Polecane posty

Gość gość

Stosuję metodę "ssania" oleju od 2 tygodni (miałam nadzieję, że pomoże na problemy z bezsennością i nawracającą grzybicę języka). Ale.. coś mi się dzieje z jelitami. Wypróżniam się 3-6 razy dziennie (normalnie, bez biegunek) nawet wieczorem (!) co mi się praktycznie nigdy nie zdarza... mam co prawda objawy ZJD, ale na pewno nie wieczorem i na pewno nie aż tak często... poza tym teraz się wyjątkowo mało stresuję.. Mam też czasem nie tyle co bóle, co dyskomfort w brzuchu. czuję, jakby coś tak mi utkwiło.. po prawej stronie mam lekkie wybrzuszenie, już kiedyś takie coś mi się pojawiało i czułam coś twardszego, pytałam lekarki, ona stwierdziła że to gazy jelitowe mi się po tej stronie gromadzą po prostu.. Może po prostu się oczyszczam, mam tzn kryzys ozdrowieńczy co do jelit..?

Gość gość
ja mam jelito drażliwe jeśli będziesz miała kolonoskopię to niech napiszą w skierowaniu że w zbieczuleniu ogólnym ja miałam na żywca bardzo bolesne wyszło jelito drażliwe, też mam bóle po prawej stronie brzucha, biegunki, zanim dostałam leki wypróżniałam się od 3 do 6 razy dziennie, w dodatku dostałam hemoroidów to znowu bolesne, lecze się u gastrologa jest lepiej mniej bólu i wypróżnień do tego przeszłam na dietę bezglutenową i chudnę z czego akurat jestem zadowolona jeszcze mam skierowanie na usg brzucha sa podejrzenia że moje dolegliwości mogą po części wynikać z alergii pokarmowej, celiakii jestem dopiero przed badaniami ale również jelita tak reagują na stres i zmęczenie, dodatkowo mam unikać tłuszczu i cukru

Gość gość
i jeszcze jedna sprawa ważne by lekarz do któego trafisz był zainteresowany szukaniem przyczyn a nie zaleczniem ja na początku poszłam z wynikiem kolonoskopii do młodej lekarki która przepisała mi leki, dała papierek z dietą i ogólnoe sprawiała wrażenie jakby była mało zainteresowana mną jako pacjentem a potem poszłam do innego lekarza u którego leczyłam refluks i wczesniej zlecił mi dużo badań więc wiem że szuka przyczyn byłam u niego wczoraj o wszystko dokładnie się wypytał, zbadał brzuch w którym miejscu dokładnie jest ból, dał skierowania na inne badanie, powiedział dokłądnie co jesc a czego unikać, zmienił dawkę leku i dodatkowo zapisał jakieś dobre bakterie do jelitowo a tamta nic zero reakcji, wypisała papierek i kazała przyjśc za 2 miesiąca, więc trzeba szukać dobrego lekarza

Gość anita890
idz do lekarza, ktrory jest doswiadczony. ja sama walcze z ZJD i po wielu poszukiwaniach trafilam w krakowie do doktora Lorensa, który ma doktora nauk medycznych (nie wiem na ile sie orientujesz, ale to jest dosc powazny tytul w swiecie lekarzy. jesli to jest rzeczywiscie ZJD to nie masz co sie pytac na forum, tylko powinnas isc do lekarza