Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to jest mozliwe????????????

Polecane posty

Gość gość

Przez 10lat stosujemy z mezem przerywany, tylko 2 razy pozwolilismy sobie na wiecej i mamy 2je dziec Nie moge sobie przypomniec kiedy mialam ostatni okres,powinien byc jakos teraz ale ale 3dni boli mnie jajnik i brzuch jak na okres...takich boli nigdny nie mailam.. Czy to jest mozliwe...chole...ra,ten bol jajnika kojarzy mi sie wlasnie z ciaza;( ja nie moge miec 3ciego dziecka...

Gość gość
możesz, taka już uroda kobiety

Gość gość
kurcze...siedze w domu z dziemi juz 4lata, tak sie cieszylam ze od wrzesnia wyrewe sie z tego kieratu...moj maz mowi ze nie mozliwe...na test za wczesnie ..chyba..caly czas dobija mnie ten jajnik.. chyba ze to jakas choroba...bol brzucha jest okropny,jak pierwszego dnia okresu a okresu nie ma...

Gość gość
idź do lekarza niech cię zbada, do ginekologa też jest za wrześnie, więc może rodzinny, ale pamiętaj, że żadna antykoncepcja nie daje gwarancji braku ciąży

Gość gość
Owszem możesz być w ciąży i całkiem prawdopodobne, że w niej jesteś. Masz dwójkę dzieci Więc jesteś dorosła kobieta i nie wiesz, że każdy stosunek bez zabezpieczenia może skończyć się ciaza? Trzeba było się zabezpieczać, a nie teraz jojczyc, ze ty nie możesz, nie chcesz. Myślenie nie boli.

Gość Minka31
Autorko jestem w b. podobnej sytuacji: też dwoje dzieci, kolejnego nie planowaliśmy...Też nie pamiętam dokładnie daty ostatniej @, ale z moich obliczeń wynika, ze jestem jakieś 10 dni po terminie...Nie robilam jeszcze testu, na pomysl ciązy wpadłam wczoraj, jak sobie pomyslałam, że cos już za długo nie ma @. Jak nie przyjdzie do weekendu to testuje, ale boje się okropnie. Brzuch mnie wlaśnie pobolewa jak na @, a nic się nie dzieje :(

to zrób test.. a jeszcze lepiej - przypomnij sobie kiedy miałaś ten okres.. przyda ci się w razie ciąży :P w kółko o to pytają, jak pewnie z resztą wiesz :P Jak to się mówi- wypadki chodzą po ludziach, nie od dziś wiadomo,że nawet prawidłowo założona gumka nie daje 100% zabezpieczenia przed ciążą

Gość gość
Jak się dzieci nie planuje to się zabezpiecza proste.

Gość gość
Dns racja. Ale jednak przerywany daje większe prawdopodobieństwo niż złe założona gumka

Gość gość
Trzeba zrobić test. Innej opcji nie ma.

Gość gość
kurcze...ostatnio mialam tyle spraw na glowie ze nie pamietam i nie zapisalam;( wiem ze byl bardzo krotki tylko...zastanawiam sie czy zaczal sie 10 czy 20 marca..;/

Gość gość
Ja tak zaszłam, 5lat sie sprawdzalo a tu nagle ,,zonk,, Ale nie żałujemy;)

Gość gość
okresu nadal brak...a ja boje sie zrobic test....znow mnie boli jak na okres od kilku dni i nic...;(

Gość gość
no niechze ktos cos podpowie...jakos [ocieszy...tyle sie umeczylam z ta moja 2jka a jakby jeszcze 3cie mialo byc..ehhhhhhhhhh

Gość gość
ale ty nie panikuj tylko przyjmij że okres był 20.03.

Gość gość
niestety nie pocieszę Cię, zaszłam w ciążę przy stosowaniu stosunku przerywanego przez 8 lat zdawała egzamin, po tym czasie wpadka i drugie dziecko, teraz mam założona wkładkę

Gość gość
Wez sie w garsc! Jeszcze mozesz temu zaradzic. Pigulka wczesnoporonna powinna jeszcze zadziałac.

Gość gość
twierdzisz, że absolutnie nie chcesz kolejnego dziecka, a nie stosujecie praktycznie żadnej antykoncepcji (bo stosunku przerywanego antykoncepcją nazwać nie można...) - jak dla mnie zupełnie nieodpowiedzialne, nawet jak na nastolatkę, a twierdzisz, że jesteś dojrzałą kobietą...

Gość gość
Nawet dojrzala kobieta moze sie pozbyc ciazy w wiadomy sposob. Po co sie meczyc z kolejnym bachorem? Ja nie wiem w czym masz autorko problem.

Gość gość
ciazy nie usune napewno...to nie wchodzi w gre

Gość gość
Zrób jutro test

Gość gość
Zacznij brać kwas foliowy i to szybko

Gość gość
umieram z nipokoju....jutro zrobie test...kurcze..jesli to ciaza to nawet mi sie macierzynski nie nalezy bo wlasnie szukal;am nowej pracy,jestem bezrobotna i na zasilku a maz ma wlasnie przerwe w kontrakcie...nosz patologia i 3cie dziecko;(

Gość gość
A czemu dziś nie zrobiłaś testu? Kupiłaś go już?

Gość gość
nie kupilam....boje sie:(

Gość gość
To kup, bo nie ma co się dłużej zamartwiać bo może nie potrzebnie. Jeśli to ciąża to nie zniknie a będziesz wiedzieć na czym stoisz.

Gość gość
Zrobilam....j edna kreska. A okresu brak

Gość gość
Test zrobilam

Gość gość
Przestań się denerwować skoro negatyw. Okres przyjdzie. I zabezpieczaj się. ..

Gość gość
okresu nadal brak a jajnik caly czas kuje, i sluz typowo ciazowy jutro ide do lekarza;( kurde...mialam szukac nowej pracy,z mezem nam sie ostatnio nie uklada...dzieci daja popalic a tu takie cos i najgorsze ze jestem bezrobotna,zasilek mi sie konczy i co dalej;(