Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mamy kp jakie kaszki podajecie po 6 miesiacu?

Polecane posty

Gość gość

Takie podrabianie z woda, które mają w składzie mm? Czy robicie bez mleka w składzie na swoim mleku lub mm? Czy całkiem bezmleczne na wodzie? Które są najzdrowsze?

Gość gość
Miało być dorabiane z woda

Gość gość b
Ja robie malinowa. Zalewasz ciepla woda i juz. Maly duzo pije z piersi a w tej kaszce jest dodatek mm

Gość gość
ja daje te bezmleczne i robie na wodzie, czasem tez gotuje kasze manna i daje jej z bananem lub innym owocem, wszystkie kaszki robie na gesto i karmie lyzeczka, nie chce mie sie mleka odciagac a po drugie corka i tak caly czas na cycu i po kaszcze tez cyca ciagnie. ja nie chce dawac mm mojemu dziecku, jak skonczy rok to bede robic na krowim mleku. corka ma juz 8miesiecy.

Gość gość
robiłam dokładnie jak gość 11.20. z tym, że mleko krowie wprowadzałam powoli od 7 miesiąca np. budyń lub kaszka kukurydziana.

Gość gość
gosciu ja planuje mojej malej ok 10m wprowadzac krowie mleko, robic jej kaszki i budyn na mleko od krowy, tak jak juz wyzej pisalam teraz jest tylko cyc i wodne kaszki:), zupki i rozne warzywa i owoce do reki.

Gość gość
tak jak ja planowałam od 10 miesiąca, niestety moja mała nie chciała kaszek na wodzie a tym bardziej kaszek na mm. musiałam zacząć powoli wcześniej na mleku krowim. oprócz tego tak jak Ty zupki i warzywa, owoce do ręki. u nas sprawdziła się metoda BLW.polecam :)

Gość gość
To jakie kaszki bezmleczne polecacie? Znam tylko sinlac. Córka ma 5m i zaczynam zbierać info

Gość gość
ja mieszkam w uk a tu prawie kazda firma ma kaszki mleczne i bezmleczne, polskich nie znam ale tez mozesz sama dziecku robic kaszki np. ryzowe(sa bezglutenowe) lub kasze manna(to juz z glutenem)

Gość gość
dokładnie kaszki ryżowe czy kukurydziane są bezglutenowe, manna glutenowa. ja robiłam sama kaszki córce, nie lubiła tych różnych gotowych.

Gość gość
11:26 taka super hiper jestes ze dziecku mm nie podajesz a od krowy po trochu/ze niby zdrowiej/a śmieciowa kaszkę kukurydziana gotujesz dziecku-poczytaj se lepiej ze kukurydza to moze dla bydła jest dobra nie dla ludzi

Gość gość
no moja tez lubi moja kaszke manna z bananem, te gote tez zje ale nie kazda, ja kupuje te bez cukru i bez mm i daje jej czasem jak mi sie nie chce gotowac( choc tak naprawde przygotowanie kaszki mannej to 5 min:) )

Gość gość
a jakie potrawy BLW dawalas swojemu dziecku?

Gość gość
11. 57 moja tez uwielbia kaszkę manne z bananem lub jagodami, 5 minut i gotowe. niestety z tych gotowych to zadnej nie lubiła taki model mi się trafił. :)

Gość gość
różne zestawy jej podawałam. jej ulubiony to brokuł, marchewka, ziemniak i mięso( indyk, królik) lub fasola szparagowa, marchewka, pietruszka i mięso lub ryba. było trochę sprzątania po takim posiłku, ale warto było.

Gość gość
no ja tez jej podaje warzywa gotowane ale tez daje jej zupki- papki ale takie z wiekszymi kawalkami. a miesko takie w kawalku dawalas, ja jeszcze miesa jej nie dawalam tylko rybe.

Gość gość
mięso rozgniatałam widelcem i układałam w różnych miejscach na talerzu takie ''kupki'' żeby mogła na raz do buzi wziąć. jak leżało w jednym miejscu to brała za dużo do buzi. mięso jednak trochę twardsze od warzyw więc bałam sie dać jej w kawałku.

Ja daję ryżową kaszkę z Bobovity o smaku waniliowym, bo to jedyna, która mi smakuje. Jest chyba najmniej słodka i nie czuć jej niczym (poza waniliną, ale trudno). Moje dzieci samego mleka w proszku nigdy nie chciały pić i ile razy kupiłam, to wylądowało w koszu. Kaszki ze zbożami, owsianki itp są za słodkie i mój synek nie chciał ich nigdy jeść.

Gość gość
Z gotowców Sun Baby - są bezmleczne, bez cukru i sztucznych aromatów. Zalewam ciepła woda lub mlekiem roślinnym. Najczęściej jednak gotuje na mleku roślinnym płatki owsiane,ryżowe,kasze manna, kukurydziana,jaglana....