Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Urlop wychowawczy druga ciaza

Polecane posty

Gość gość

cześć, w maju 2014 roku urodziłam dziecko, aktualnie jestem na macierzyńskim ktory za miesiąc mi sie konczy.. Od paru miesięcy staramy sie o drugi dziecko, mam kilka pytań, co jeśli sie okaże ze wlasnie w nią zaszłam ? Czy moge zanieść l4 i tym samym przedłuża mi sie moj macierzyński i bede miała wypłacane l4 i pózniej macierzyński po porodzie? A co jeśli bym zaszła w ciaze w trakcie urlopu wychowawczego ? Vczy to prawda ze musiała bym wrócić na jeden dzień do pracy ? I czy podobnie mogła bym go przerwać zeby l4 mieć znowu płatne 100% a pózniej macierzyński ? Prosze o pomoc

Gość gość
macierzyński się nie przedłuża bo nie ma jak. Skończy się i tyle, druga ciąża go nie przedłuża. Dasz L4 to będziesz na L4. Potem normalnie dostaniesz macierzyńskie. Co do wychowawczego to musiałabyś go przerwać a potem w dniu powrotu do pracy dostarczyć L4.

Gość gość
Czyli powiedzmy ze jeśli bym sobie wypisała urlop wychowawczy na rok, i około września-grudnia zaszła bym w ciaze, to mam czekac az skończy mi sie wychowawczy i wyedy zanieść zwolnienie ?

Gość gość
ja zaszłam na wychowawaczym,przerwałam go i wróciłam do pracy dałam l4 i byłam na zwolnieniu 100%

Gość Jedynaczka4
Planujemy z mężem drugie dziecko.Obecnie moje dziecko ma 7 miesięcy.Gdybym była teraz w ciąży, muszę przerwać urlop i podjąć pracę chociaż na jeden dzień, a potem pójść na L4,?

Gość gość
tak z ciekawości- planujecie wrócić kiedyś do tych firm do pracy?

Gość gość
Zależy od sytuacji w Zakładzie.Teraz zmieniło się kierownictwo, to może będzie lepiej? Najchętniej przyjmowali by osoby samotne, na umowe zlecenie, a potem za burte.Mnie nie mogą zwolnić poniewać mam zatrudnienie na stałe.